סמים בגרעין

THE sky angel

New member
מצטערת לאכזב אותך...

אבל רוב הדברים שכתובים פה זה לא על האנשים עצמם אלא על כך שאסור לעשן סמים בג"ע ובכלל..!! אממ אני לא חושבת שראיתי משו שדיברו על אחד מהם... רק על העישון.. אז תקרא שוב את ההערות אם אתה מתלבט... בקשר לפרשייה הזו ולמה שאמר אמיר מעליי... אני חושבת שבפירוש אסור לאנשים ולגרעינר בפרט לעשן סמים. ואני אסביר את עצמי.. הגרעינר אמור להיות דמות מחנכת.. כאחד שמעשמן סמים אני לא חושבת למשל שהוא יכול להעביר פעולות נגד סמים למרות שיכול להיות שהוא גרעינר מדהים.. בסופו של דבר המקרה הזה היה מתגלה.. והחניכים פשוט היו מרגישים שהגרעינר שיקר להם.. או המדריכים... וזה ממש לדעתי ישבור את המערכת... אני חושבת ששאר הגרעין של גלבוע עשו טוב בכך שהם דיווחו, למרות שהם ראו את הסיכון בכך, והם אלה לדעתי שמשמשים את דמות הגרעינר האידיאלי בגלבוע.. ובכלל...

THE sky angel

New member
כן אבל אם היית רואה בהודעה..

אתה אמררת שכל ההודעות פה אז "מרכלים" על הגרעינרים הנ"ל שעישנו ולא על המקרה עצמו.... ואני אמרתי שזה לא נכון... שלא ראיתי באף אחת מההודעות דיברו עליהם אלא על הנושא... מקווה שהבהרתי את עצמי... :)

דעתה של רכזת

שלום לכולם! קוראים לי רונית, רכזת האזור של גלבוע, האזור שממנו הודחו שלושה גרעינרים לאחר שעישנו סמים בקומונה. אני מקווה שברור לכולם שאני מגנה את התופעה הזו, ואין מקום לגרעינרים שזו הבחירה שלהם להדריך את הנוער המשובח של גלבוע. עם זאת, אני גאה ותומכת בחברי הגרעין שבחרו לשתף אותנו בנעשה בין כתלי הגרעין, אף על פי שידעו כי ישנה האפשרות שחברהם לא ימשיכו בשנת השירות, לא מתוך הלשנה אלא מהבנה כי המציאות הזו אינה תקינה- זה לא יכול להיות. ובאשר לכם חניכי הגלבוע ומדריכים יקרים- אתם כבר יודעים שאני גאה בכם תמיד, אתם הדגל שלנו וכך תמשיכו להיות ואני מקווה שגם אתם תפיקו לקחים ותלמדו מהאירוע המצער הזה. אנחנו נפגש בהשתלמות יחיד וחברה הקרבה ובאה (שבוע הבא) ולמי שירצה לדבר על העניין או בכלל מוזמן לפנות, דעה מורחבת יותר בטורים באתר להתראות, רונית

תודה והערה לאמיר

רק רציתי להגיד לכולם תודה, על הדעות השונות היה לי חשוב לשמוע אותם מקווה שגם אתם תלמדו את הלקחים שאפשר וצריך להפיק מהאירוע הזה. ולך אמיר, לא היתה כוונה לרכל על הגרעירנים אלא לדבר על המעשה כדי שכולם ילמדו את הלקח יש דברים שאסור לטאטא מתחת לשטיח. ושוב תודה.

kedeman

New member
אם ככה אז...

למדריך מותר לעשן? מדריך שמעשן (סיגריות או נרגילה) לא יכול להעביר פעולה נגד בלי להיות צבוע אם הוא מעשן מאחורי הגב של החניכים הוא מסתיר את זה מהם ובכלל הוא דוגמה אישית רעה אז מבחינת הקטע של דוגמה אישית אין פה שום הבדל בין עישון "רגיל" לבין עישון סמים ולאמיר אני מסכים איתך שלדבר על הגרעינרים בהזכרה מפורשת של שמותיהם זה כבר פלישה לפרטיות מילא לדבר על זה שהעיפו אותם ועל הסיבות, את זה היינו יודעים בכל אופן וטוב שזה עלה כדי שאפשר יהיה לדבר על זה אבל באמת להזכיר שמות זה לא בסדר היה לי לא נוח כשראיתי את זה קודם אבל לא ידעתי אם ואיך להגיב לזה אני הולך למחוק עכשיו את ההודעה עם השמות במידה ואוכל

kedeman

New member
איזה קונפליקט מוזר...

אני לא יודע מה אני הייתי עושה במקום חברי הגרעין מצד אחד - אני נגד שימוש בסמים (וגם נגד עישון של משהו בכלל אבל זה נחשב זניח) מצד שני - "להלשין" על חבר קומונה? אני יודע שאמורה להיות ברורה פה התשובה שיש חובת דיווח אבל לידה יש גם את ההרגשה של לא לדפוק חבר שלי (כמו שאם אני יודע על מכר שלי שמשתמש אני לא חושב שאפנה למשטרה) כל הכבוד לחברי הקומונה על האומץ חוץ מזה... אני לא חושב שרק לנוער המשובח של גלבוע לא צריכים להיות גרעינרים שמשתמשים בסמים גם לכל נוער איכותי אחר שיש בתנועה....

אז מה? למדריך אסור לעשן?

אסור לו להעביר פעולות נגד עישון אם הוא מעשן? אני מסכימה איתך שלא צריכים להיות צבועים. אבל אני עדיין חושבת שיש איזשהי הפרדה בין המדריך, הדוגמה למופת, לבין החיים הפרטיים של המדריך, שבהם הוא יכול לעשות מה שבראש שלו. אם המדריך מעשן אבל חושב שילדים בכיתה ו' לא צריכים לעשן, אפילו שהוא כן, הוא לא יכול להעביר פעולה בנושא? ואם מדריך שמעשן חושב שחניכים בכיתה ח' צריכים לדעת את השפעות העישון לפני שהם מחליטים אם לעשן או לא, אז אסור לו להעביר פעולה על זה? זתומרת, אסור לו, למדריך המעשן, להעביר פעולה בנוגע להשפעות הרעות שיש לעישון על חיים של אנשים? פה, אני לא מסכימה איתך. אני, בתור אחת שלמדה על בשרה שכדאי לשמור על חוקי מסגרת ובתור אחת שבעד חופש העשייה ובעד הסמים הטבעיים, חושבת שעישון בתוך גרעין, או בתוך מסגרת מחנכת, היא טעות. זתומרת, לדעתי, כל עבירה על חוק מסגרת הוא טעות. אני חושבת שצריך לכבד את המסגרת שאתה נמצא בה, גם אם באת בהתנדבות. לדוגמה, מדריך בוגר, אחרי שנת שירות ולפני גיוס, שמתנדב להדריך באיזה טיול צריך לכבד את הכללים שחלים על החניכים כאילו הם חלים גם עליו. לא צריכה להיות פה איזו הפרדה. זה מה שאני חושבת. אבל כשהוא בבית, או כשהוא יושב עם חברים, אני חושבת שלמדריך מותר לעשות מה שהוא רוצה, כי זה בדיוק המקום שהוא כבר לא מדריך.

THE sky angel

New member
אני חושבת שברור שלמדריך מותר לעשן!

שלא תבינו אותי לא נכון... אני אחת שלא אוהבת כל כך מעשנים, ויעיד על כך מי שמכיר אותי טוב... אבל אני דוגלת בכך שלכל אחד מותר לעשות מה שהוא רוצה כל עוד הוא יודע מה הסיכונים הכרוכים בכך- לפיכך- כאשר המדריך מעביר פעולה נגד עישון בזמן שהוא מעשן לדעתי זה הופך את הפעולה לטובה יותר... רק שתדעו לכם שלפני כמה זמן קרו לי כמה מקרים שמצאתי את אחד הגרעינרים שלי מעשנים (לווא דווקא גרעינרים במושב שלי) וזה כל כך שבר את האמון שלי אבל אחרי שיחה ארוכה עם אחד מהם הביאה אותי למסקנה שזה שהוא מעשן לא עושה אותו לאדם רע יותר... מקווה שהבנתם אותי ואם לא אז.. אני אנסה להסביר את עצמי אחורי זה כשאני אחזור מהבדיקה! :)

kedeman

New member
לא אמרתי שמעשנים הם אנשים רעים

אבל אם מותר למדריך לעשן וזה לא צבוע כשהו עושה פעולות נגד עישון למה הוא לא יכול להשתמש בסמים?

S a l i t

New member
בדיוק בגלל מה שאלה אמרה...

כי סיגריות זה חוקי סמים לא.. אבל אם אתה מתכוון מבחינה מוסרית ואני מניחה שאתה כן אז אני מאמינה שאם אותו גרעינר מעשן סיגריות לא תהיה שום חומרה נוספת בזה שהוא יעשן סמים (ואני מדגישה - מבחינה מוסרית ואתית בלבד)

fresh mishmesh

New member
דיברנו על זה פעם בפורום...

אם אתה לא זוכר... הגענו למסקנה שהמדריך לא צריך להעביר פעולה נגד עישון... כי אז הוא גם תוקע את הדעה האישית שלו בעניין... וזה שגוי. בסופו של דבר אמרנו שהמדריך צריך לעשות פעולה על עישון. לא נגד עישון. בפעולה הזאת הוא צריך להציג יתרונות וחסרונות, לדבר על כל הקשור לעניין ובלה בלה, ולתת לחניכים חומר למחשבה בלבד. לעשות פעולה שהיא מראש נגד, זה משהו כמו כפיית דעה... זה בערך כמו שתעשה פעולה על המצב בארץ ותגיד שצריך להחזיר את השטחים... זו מעיין כפיית דעה שלך על חניכים... לדעתי האישית צריך לתת לחניכים להחליט לבד מה טוב ומה רע בשבילם. אתה יכול לבוא ולהציג את דעתך, בתנאי שאתה אומר להם שזו דעתך האישית בלבד. ככה גם מדריך שמעשן יכול לעשות פעולה על עישון בלי להיקרא צבוע... כי יש המון מדריכים שמעשנים בתנועה... בנוסף לכך- התנגדות לעישון זה לא ערך תנועתי, או ערך בכלל, לכן זה לא משהו שאתה יכול לחנך אליו... זה בקשר לעישון סיגריות/נרגילה. בקשר לסמים זה מקרה שונה, עקב העובדה שעישון סמים זה דבר לא חוקי... כך שבפעולה על סמים אתה לא יכול להציג יתרונות וחסרונות ולתת לחניכים להחליט לבד...

THE sky angel

New member
Well speak...

i rest my case!! נראה לי שניצן הסבירה את מה שאני לא התכוונתי.. :) אממ ועיקרון בהודעה שלי יצאתי מנקודת הנחה שככה עושים פעולות... לא ידעתי שעושים אחרת.. אני תמיד מביאה את שני הצדדים ונותנת לחניכים אפשרות לבחור... נראה לי שזה התפקיד שלי.. לא? ושי- סיגריות זה חוקי, סמים לא! כמה שאני נגד סיגריות וסמים עוד יותר אבל אני לא יכולה להגיד למישו שלא יעשן סיגריות, זה לא התפקיד שלי..

קשתונה

New member
היום דיברתי על זה עם מישהו

(ששמו שמור במערכת) וגם חשבתי על זה אתמול כשקראתי ולא היה לי כח להגיב... אבל אני חושבת שזה ממש ממש ממש בושה! וכל הכבוד לשאר חברי הגרעין שאיתם...אני בטוחה שזה לא פשוט לעשות צעד כזה... זה לא פשוט להתמודד עם מה שזה אומר...החל מעבודה בישובים והשלמה של הישובים שנותרו בדד, ועד להסברה לחניכים איך זה שהגרעינר שלהם עף... ואיך זה שאם אומרים חצי גרעין של גלבוע זה הבדל גדול מ-הגרעין של גלבוע... ואיך להתמודד עם המעשה הזה בתוך הגרעין. והבחור שדיברתי איתו גם העלה נושא כאוב של...תחשבו מה זה אומר על הגרעין הארצי? איך אנשים אחרים רואים אותם? איך זה משפיע על מה שהם מנסים להעביר ולבנות?

אממממ...

ידעתי שזה יגיע(הוויכוח...) אני מאוד מסכים עם רוב הדברים שנאמרים כאן, אבל לדעתי זה מאוד פשוט. סמים הם לא חוקיים במדינת ישראל,וכל אדם שחי כאן יודע זאת. כשנכנסים למסגרת כמו ג"ע נכנסים למעמד מסויים, מעמד המחייב דוגמא אישית 24 שעות ביממה. ברגע שהחבר'ה מגלבוע עשו את מה שעשו, הם שברו את ה"קוד האתי"-והרסו-להם ולחבריי הקומונה האחרים שלהם. יצא לי לחשוב על העניין הזה הרבה, וגם לדבר עליו עם חלק מחברי הקומונה שנשארו,ואני חייב לציין שאני מאוד גאה בהם על מה שהחליטו ואני מאוד תומך בהם(ווכה גם כל שאר הגרעין הארצי). וכרמובן שאני מאוד מקווה שלא ייצא עכשיו שם שלילי לגלבוע בגלל מעשה זה(וכאן תפקידכם,חבריי פורום יקרים-אל תתנו למורל השלילי להכנס לתחום הזה) קל מאוד ליצור סטיגמה למועצה שלמה בגלל מקארה אחד-אל תתנו לזה לקרות.

fresh mishmesh

New member
מורנצ'י, רק דבר אחד אני לא מבינה-

למה אתה, ולמה גם מי שהעלתה את הדיון על הסמים בגרעין בפעם הראשונה (אנונימית, לא הרכזת הזאת) קוראים לאומה לא ליצור סטיגמות על גלבוע, כשכולכם נהנתם ליצור את הסטיגמות האלה על באר טוביה?... זה בדיוק אותו דבר- גם זה היה מקרה אחד. תפסיקו עם הסמים-בולשיט הזה על באר טוביה...

אוי.. אבל יש הבדל בין מורל לבין זה

מורל זה בציניות. אני במת לא חושבת שכולם בבאר טוביה מסוממים, שחורים וגדולים. כי זה בצחוק!! מצאו על מה לרדת על באר טוביה, כמו שיורדים על גלבוע שהם גרמנים או על לב שרון שהם עשירים. זה הכל בצחוק!!! אבל להוציא סטיגמה על הגרעין של גלבוע כי עפו משם גרעינרים בגלל שעישנו סמים זה משו אחר. זה כמו להוציא סטיגמה על כל ש"שניק שיוצא מבני יהודה, או יותר טוף, על כל ש"שניק שיוצא לא משנה מאיפה בלי נסיון בשלוש שנות הדרכה, רק כי אחד לפני שנתיים פרש באמצע. לא יפה, נכון?

fresh mishmesh

New member
לא לא...

אין שום הבדל, כי אם תשימי לב, תראי שדיברו על יצירת סטיגמה לגלבוע, לא לגרעינרים של גלבוע... וזה הרי בדיוק מה שעשו לבאר טוביה, אז מה ההבדל? ומי אמר שה"ירידות" על גלבוע לא יהיו בציניות?... נגה, זה בדיוק אותו מקרה...

קשתונה

New member
אני יודעת על מה את מדברת כי...

בסמינר דיברנו על סמים ואף אחד בקבוצה לא האמין לי שאני לא מכירה אף אחד שמשתמש בסמים ומעולם לא ראיתי מישהו משתמש בסמים... והם גם לא האמינו שאף אחד מהחבר'ה שלי לא משתמש בסמים, כי אני מהגולן וכולם שם טוחנים סמים... אז לכל מי שרוצה לפתוח תראש ולהקשיב... אני לא מכירה אף אחד שלוקח סמים ולא אף אחד מהחברים שלי... אף לא אחד... תאמינו לי... משתמש בסמים.

למעלה