סמים = אלימות ?

• פותח הנושא tiger
  • פורסם בתאריך

tiger

New member
סמים = אלימות ?

יש הרבה מיסאינפורמציה ובילבול לדעתי בכל מה שקשור לנושא הזה ורבים חושבים שלסמים יש איזו השפעה שמעודדת או מעוררת אלימות. אני חשבתי תמיד שרק לאלכוהול יש השפעה כזו אבל לאחרונה כשאני חושב על זה טוב גם לקראק יש השפעה אלימה מאוד ואולי כל סוגי האמפטאמינים (ממריצים) יכולים לעורר גם אלימות בין השאר כי הרי הם מעוררים את כל התחושות כך שסביר רק להניח שאלימות תיהיה אחת מהן.זה רק הגיוני אבל לי אני חייב לציין זה מעולם לא קרה.גם אלכוהול מעולם לא עשה אותי אלים אבל אני ער לעובדה שאנשים לא אלימים בעליל (איך אני נישמע כמו עורך דין זול) יכולים אחרי שתי בירות ללכת ברחוב וליזרוק לבנים על חלונות ראווה של מיסעדות או לישרוט מכוניות חדשות.ראיתי אך זה קורה ואיך נער צעיר אחד יכול רגע ליהיות שה תמים רגיש ושתי בירות אחר כך לנסות (ולהצליח)לנפץ חלון ראווה וליברוח סתם מהקריזה ועוד אחר כך להכות את בעל הבית שרדף ותפס אותו (להסיר ספקות את הסיפור הזה אני מכיר מהכיוון של בעל הבית ולא של הנער)בימקום להגיד לו תודה שהוא מיתקשר לחברים שלו שיבואו לשלם את הנזק ולא למישטרה או אפילו לאבא שלו...כל מערכת השיפוט נידפקה ברגע ומיפלצת אלימה כבשה כל חלקה טובה שפעם רק ליפני שתי בירות היתה נער תמים ועדין נפש.מה אתם אומרים גם סמים יכולים לעשות את אותו דבר ואיזה סמים? כל הסמים או רק חלק? סמים קלים למשל כן יכולים לעורר אלימות או לא? ליפעמים כן וליפעמים לא...אף פעם לא? מעניין אותי מה יש לכם לומר. מדובר בויכוח עתיק כימעט כמו הויכוח אם יש או אין כזה דבר סמים קלים. מה אתם אומרים? t רוציםלהישתתףבניסוירוציםלהישתתףבניסוי?.. אז תנסו לענות ולו על חלק מהשאלות,אני מודע לזה שזה בילתי אפשרי כימעט לענות על הכל כך שגם תשובות חלקיות יתקבלו בברכה. הזוכים יזכו (סוף סוף)להישתתף בניסוי...סתם אין שום ניסוי...עבדו עלינו,צילצלתי שאלתי ביקשתי להירשם ראשון אבל אמרו לי שזה היה סתם...עבודה בעיניים.

מארגי

New member
גם אני רוצה להשתתף בניסוי!! ../images/Emo61.gif

אני יודעת גם על רצח שנעשה כשהרוצח היה דלוק על אקסטזי. זה דווקא נשמע לי הגיוני שזה יכול לקרות, אם אתה רגיל לזה, ולא בקטע של ההתפעלות כמו בפעמים הראשונות, ונכנס לאיזה סרט רע על בנאדם, איכשהו נראה לי שהרבה יותר "קל" ללכת על זה עד הסוף.

tiger

New member
אז כן אקסטזי נופל תחת ההגדרה של

ממריצים ולממריצים יש את התכונה הזו של....להמריץ. אבל מי שגורסים שלסמים יש השפעה על אלימות מיתיחסים גם לסמים הקלים כמו גרס וחשיש כאל סמים שמעוררים אלימות...ניראה לך? t

מארגי

New member
ממש לא נראה לי

להיפך!!!! בדיוק דיברתי על זה הלילה עם איזה חבר סטלן כבד כבד כבד, שגראס באופן כללי הופך אותך להרבה יותר חסר ביטחון בהשוואה לאלכוהול שנותן לך להרגיש סופר בטוח בעצמך. בכל אופן, רק על עצמי לספר ידעתי... ובחיים אבל בחיים לא הייתי הולכת מכות על גראס (זה נראה לי יותר כואב משום מה) ועם אלכוהול היו דברים מעולם... מי שהאלימות שגורה אצלו, סביר להניח שתתעורר אצלו עם או בלי גראס, אבל גם בנאדם עם נטיה קלה לאלימות... פשוט.. קשה לי לדמיין איך בדיוק מתעוררת אצלו האלימות אחרי שהוא הוריד ראש... קשה לי... נינת.

tiger

New member
זהוא בדיוק:

לך תדמיין מישהוא הולך מכות אחרי שהוא הוריד ראש... אה אה,משהוא בתיאוריה הזאת של האלימות לא ניראה לי.בטח לא בנוגע לסמים קלים.אם אני יכול לזהות משהוא זו ירידה ביכולת לפתח אלימות אחרי עישון ולא להיפך.לא תסביר את זה לאנשים.בימיוחד כאלה שלא עישנו בחיים והם חושבים שמספרים ומחברות אפשר להבין הכל בחיים... t

אני חושבת שכן....

שסמים שלים גם גורמים לאלימות, גילתי שאבא שלי ממעשן גראס, שהייתי יותר קטנה מאוד נבהלתי מזה אבל עם הזמן ראיתי שזה ממש לא נדיר... אני חושבת שאלימות יכולה להתבטא בכמה דרכים, דיבור- סיגנון וצורת דיבור, אלימות פיזית, אלימות מילולית. ואני זוכרת שבתקופה הזאת שגרתי איתו והוא היה מעשן, הוא היה יותר לחוץ ויותר אלים, אין לי מושג למה לחוץ אין לי מושג למה אלים, אני לא יודעת אם זה משפיע, אני חושבת שכן..... חוץ מזה, קורה מלא פעמים שאנשים שיכורים ואין להם תחושה לגוף, ואם הם רוצים לתת מכה קטנה היא לא בדיוק קטנה, וזה גורם להם מן אלימות "לא בכוונת תחילה" וקרובת מישפחה שלי היא גם עישנה אני זוכרת שהיה לה גם מן השפעה כזאת של להרביץ בלי להשים לב... כאן אני מדברת על גראס בדרך כלל אנשים שמשתמשים בסמים כבדים, הם יותר אימפולסיביים, אם זה לחוצים על איך לקנות\אם יתפסו אותם בלע בלע בלע... לפעמים זה גם מתבטא כשלא שמים לב למה שעושים... פעם באה אלינו מרצה לבית ספר וסיפרה שהיא מכירה מקרה אחד שמישהו שההורים שלא לא היה בבית עשה מסיבה אצלו בגג, היה סבבה השתמשו בסמים (אין לי מושג מה ואיך) ונער בשלב מסויים נירדם, בבוקר קם רואה את כל הבית שלו מבולגן, מנסה לקום ולא מצליח (אני מקווה שזה לא יגעיל\יחריד מישהו פה ראו הוזהרתם
) הוא הסתכל על הרגל שלו והוא ראה שהיא כרותה.... בכל אופן, יש גם מקרים של החדרת סם לגוף שזה אלים, כמו למשל הזרקת הארואין לדעתי זה דיי אלים, אני לא יודעת אם זה נכון לומר את זה אבל, בסרטים אלו שמשתמשים בסמים דיי אלימים, יכול להיות שזה כדי להקצין את ה"רוע" שבהם, ויכול להיות שזה באמת ככה, אגב, גם בסרטי תעודה לפעמים מראים אלימות....

tiger

New member
נכון ילדה תיארת יפה את מה שעושים

בסרטים.אם יש דמות של רע אז כדי שנבין שהוא ממש ממש רע אז ליפעמים עושים את זה ע"י כך שמישתמשים בסטיגמות חברתיות כמו שימוש בסמים או אלכוהול ,אלימות ועוד. אני חושב שבקשר למה שקרה אצלכם בבית אולי לאלכוהול היה שם יותר השפעה מהסמים הקלים?... תתקני אותי אם אני טועה. בכל אופן:איפה שמעת את הסיפור על המסיבה והילד עם הרגל הקרותה??? זה כבר נישמע לי ממש אגדה אורבנית מופרחת לחלוטין אבל...אני משאיר מקום פתוח לישמוע ולקבל כבר כל דבר ,שום דבר לא ממש יפתיע אותי. ומה שאמרת על הזרקת הרואין זה ממש מסטר פיס:כי מילה במקום. זה אקט אלים של האדם כלפי עצמו שזה כמו כל אלימות אחרת לדעתי רק שכוחות ההרס כאן מופנים פנימה ולא החוצה... אחלה שניכנסת t

אמממממ....

אבא שלי היה משתמש בסמים קלים אבל אני חושבת שזה היה דיי הרבה... בקשר לשתיה עד כמה שזכור לי הוא בקושי שתה, אבל אני זוכרת שזה לא היה רק סמים אלא כל מיני דברים, כמו בגידות, מועדוני הימורים וכו´, אני לא יודעת מה באמת השפיע עליו, אני רק זוכרת שהיה מעשן המון סמים, ואפילו גידל בבית, והולך לדוד שלי לעשן וכו´... בבית הוא בקושי שתה... בקשר לסיפור עם המסיבה, היה לי בבית ספר מן כמה ימים כאלו של לשמוע הרצאות בקשר לסמים, ובלע בלע בלע, שוטרים פסיכולוגים, מדענים וכו´.... והייתה שם איזה מרצה באוניברסיטה שחוקרת על ההשפעה של הסמים וכו´... ונתנו לנו את ההרצאה איתה פעמים, אני בקושי זוכרת מה שהיא אמרה ואת שמה, אני זוכרת רק את התמונות שהראתה וכמה סיפורים שהיא סיפרה, אולי זה נכון אולי זה לא, אי אפשר לדעת באמת, שאלו אותה אם זה נכון היא אמרה שכן.... אבל אי אפשר לדעת...

סקאברס

New member
אם מישהוא הפחיד אותך

על תהיי כמו עכבר עוור... יש חיים ..יש חיים.. כן ההודעות שלי סתומות כמו החשיבה שלי... אני מסוגל לחשוב כרגע בתמונו...בחיות...ברשע .. מממ בתענוג על המחשבה והזיכרון.. וולכתוב....לכתוב...זה עוזר לזמן להיות בלתי נראה... מה אתם חושבים?.. השתגעתי?

תותי 4

New member
טיגר....אני לא חושבת.....

שתמצא תשובה לשאלה, מה שכן אני יודעת שהכל זה יחסי וכל אחד מגיב אחרת לסם,ולא משנה איזה,אני זוכרת שאני דוגמא רק עם תחליפי וליום יכולתי להשתמש,ולא עם הוליום עצמו,כי זה היה עושה לי חוסר שקט בגוף,{וזה דוגמא נחשב לסם קל יחסית בשבילי ...בזמנו]אז באמת הכל יחסי...כי כל גוף מגיב אחרת.או שלמשל בפעם ה-1 שהשתמשתי בחומר אמרו לי לפני שאני יקיא,ולא הקאתי ולא כלום...אז.....מה שאומר שאין נכון או לא נכון בכל הנוגע לסם.

תותי 4

New member
אין תשובה חד משמעית....

כל סם על כל גוף משפיע אחרת כך שאין שחור או לבן בנושא,כך שהויכוח ארוך השנים כמו שאתה מתאר אותו,בכלל לא רלונטי.

tiger

New member
זה נכון שכל גוף מגיב אחרת אבל...

בגבולות מסוימים.למשל:יתכן שהרואין יגרום למישהוא אחד להקיא ולשני לא אבל בכל מיקרה הרואין שהוא סם מרדים לעולם לא יהפוך לסם מעורר... ספידים שהם סמים מעוררים לעולם לא יהפכו לסמים מרדימים. הרואין תמיד ישבור קריז למי שמכור אליו...וכן הלאה. יש סמים שההשפעה שלהם יציבה יותר ויש סמים שההשפעה שלהם יציבה פחות.חשיש למשל וקנביס בכלל נחשבים לסמים פחות יציבים בהשפעה שלהם ולאכן לקח כל כך הרבה זמן לעולם הרפואה לאמץ אותם ורק בצורה מאוד מוגבלת אף על פי שיש לחומר על פניו תכונות מאוד טובות בהגברת תאבון למשל או בטיפול בכאבי בטן ובחילות כי למיספר אנשים החומרים האלה יכולים לתת את התגובה הרצויה ואצל אחרים לא.הרואין למשל או מורפין תמיד ישככו כאבים ולא יעזור בית דין.מקסימום יהיו הבדלים במינונים אחד יצתרך יותר ושני פחות אבל אצל כולם הכאב יעלם בשלב כל שהוא.אין אפשרות אחרת.לאכן ברור שיש לחומרים פסיכואקטיביים השפעות פסיכולוגיות וגם פיזיות שאפשר לשים עליהם את האצבע ולומר יש או אין.יכול לעורר אלימות כן או לא? האם זו ההשפעה הפסיכולוגית או הפיזיולוגית של אותו חומר כן או לא? במילחמת העולם השניה נתנו לחיילים אמפטמינים כדי לישמור על רמת עירנות (או אלימות) לא שמעתי למשל שנתנו להם לעשן חשיש...אף על פי שזה היה חומר הרבה יותר מוכר ושההשפעות שלו ידועות מהאמפטמינים החדשים...אבל כניראה שלסמים כן יש תכונות ברורות שאפשר לזהות ולסווג.אני מסכים שעל כל בנאדם יכולה ליהיות השפעה קצת שונה כזו או אחרת אבל בתוך גבולות מאוד ברורים שיש לכל חומר.אז נכון שאחד יכול לעשן וליתפוס ראש טוב על הכיפק ושני יכול לעשן ולקבל פארנויות אבל לשניהם לא יעבורו הכאבים בבירכיים אם נניח שהיו להם...אני פשוט עוד לא שמעתי שחשיש או גרס גרמו אצל מישהוא להתקפי אלימות.אם יש מישהוא ששמע אז בבקשה זה המקום... t

למעלה