סמב"צית בירוקים

bravdy

New member
סמב"צית בירוקים

מישהו יודע קצת על התפקי סמבצית בירוקים?[ ואיך אני מגיעה לשם אם התקבלתי לתפקיד סמבצית??

rshilkrot

New member
די עם הצעירות!

הפז"ם נקעה רגלו!! סמב"ציות עושות מה-חיים - סוף הדרך. יוצאות הביתה 5/2 ולא עושות כלום בשירות - למה עוד אפשר לקוות?! אז תפסיקי לדאוג.

bravdy

New member
איזה צעירות???!!

אני לא מחכה לגיוס שאת רובו אני יבלה בבית אני רוצה להיות הרבה בבסיס כי זה נשמע לי כף וחוץ מזה אני לא מפונקת. אז מה עוד אתה יודע על סמבצ"יות???

elinor18

New member
קודם כל........../images/Emo41.gif../images/Emo142.gif../images/Emo6.gif../images/Emo36.gif

רציתי להגיד לך שאת בן אדם ממש לחוץץץץץץץץ :) תראי שהכל יסתדר גם אני הייתי לחוצה לפני הגיוס שלי ועכשיו שאני בסדיר הכל בסדר....עם הזמן את תראי מה מתאים לך ומה לא ואם לא מתאים לך את תמיד יכולה לעבור ולשנות תפקיד. נעבור לשאלה שלך.....לא אני לא סמב"צית אבל חברה שלי היא סמב"צית והיא ממש ממש מרוצה(גם אם היא תקועה בחמ"ל) :).....היא עשתה טירונות 02 ואח"כ קורס בצריפין של כמה חודשים ו......זהו. יניב יש לי שאלה אליך.........מה התפקיד שלך בשירות הסדיר?...... אני מקווה שעזרתי לך........ואל תלחצי......יהיה ב-ס-ד-ר אלינור

יניב100

New member
לאלינור

אני משמש כמש"ק קשר בנבטים. תפקידי הם: 1. הכנת קווים לפריסות כלומר אני אחראי לפרוס אותם בשטח ולדאוג לתקינותם. כשיש פריסה אני אחראי לספק להם קשר לאן שהם צריכים ועם מי שהם צריכים. 2. התקנת קווים וטלפונים במקומות שונים. 3. בדיקה של תקינות קווים. 4. ביקורות פתע במשרדים כדי לראות שכל החיבורים שנעשו חוקיים ואם הם לא בסמכותך לנתקם ואף אחד לא יכול להגיד לך כלום. 5. דיווח על תקלות בקווים ליחת"ם. 6. מתן תמיכה למשתמשים בטלפונים חכמים. זהו בגדול.יש הרבה מה ללמוד בנושא של קשר.אני מתעסק בעיקר בקשר קווי וקשר רדיו.

segala

New member
חחח, ותכלס יניב,

אתה אלחוטן, ואפילו לא בגדוד או חטיבה שיש לך מה לעשות שם.... סתם בנבטים... חחח

יניב100

New member
תגובה לSEGALA

תגדיר אותי כאלחוטן או כמה שאתה רוצה,אבל אני אוכל את כל האלחוטנים לארוחת בוקר.ואם אתה שואל את עצמך למה אז הנה התשובה: אני מתעסק עם קשר מוצפן(אבנט כחול,טריגו). אני גם עושה עבודה של אלחוטן בשטח אבל אני בנוסף אני ספץ בטלפוניה. אלחוטנים לא מתעסקים עם המס"ר(-אם אתה יודע מה זה בכלל) ואני כן. כלומר בתור מש"ק קשר אני עושה גם את העבודה של אלחוטן וגם עבודה שלא נכללת בידע שלו.בנוסף לאלחוטן אין סמכות על התקשורת בתוך המבנים ולי יש. אז אל תצחק. חוץ מזה מה היתרון בלהיות בחטיבה טוחנים שם בלי סוף. לי טוב איפה שאני.

למעלה