סמבצית

Reut s

New member
סמבצית

דברו ספרו שתפו כל מה שאתם יודעים על התפקיד עובדת חדר מבצעים שוט

נ ע מ ה 01

New member
אממ.. אני סמבצ"ית

סיימתי קורס יומ רביעי ואני מחר הולכת לבסיס.. התפקיד בעקרון הוא לקבל ידיעות ממה שקורה "בשטח" ולהעביר אותן הלאה למי שצריך.. בדרך כלל עושימ שבוע-שבוע.. משמרות 12/12.. זה הבד"כ אבל זה משתנה לכאן ולכאן.. מה את עוד רוצה לדעת? ולמה את מתעניינת?

yaya18

New member
יואו.. אז עשית קורס עם חברות שלי..

את מכירה את מיכל כהן? או את שני ישקונר?

Reut s

New member
חברה שלי כנראה תהיה והיא רוצה

לדעת הכל על זה

miki barrr

New member
גם אני מבקשת לדעת פרטים..

התפקיד נחשב גם די טוב,אז למה הוא לא דורש מיונים? את כבר יודעת איפה את משובצת?

Tear Drop

New member
טוב אני אספר מה שאני יודע

ידידה שלי התגייסה לכלל צה"לי וקיבלה את התפקיד הזה ככה שהוא לא דורש מיון קודם. היא עברה טירונות 00 (עשרה ימים אם אני לא טועה) ובהמשך לטירונות באותם תנאים ואותו בסיס היא עברה קורס של שבעה שבועות בערך שכלל בתוכו הרבה מאוד חומר עיוני והיו לה מבחנים לאורך כל הקורס. היא אמרה לי שהיו בערך 100 בנות בקורס ובסוף הקורס את מקבלת שאלון העדפות איפה את רוצה לשרת. יש את עזה, איזור יהודה ושומרון וגזרת הצפון שזה הר דב. את מדרגת מ1 עד 3 ואז את שמה את האפשרות של סיירות איפה שאת רוצה. לא חשוב זה כבר שולי. לפי מה שהבנתי ממנה לוקחים את הבנות שהיו פחות טובות בקורס לסיירות כי שם את לא באמת עושה את העבודה שלמדת אותה בקורס כי את יושבת בבסיס של הסיירת וכשהם יוצאים למבצע אז כבר יש סמבצ"ית באיזור שהם יוצאים אליו. הבנות שהולכות לסיירות עושות יותר עבודת פקידות מאשר עובדת חדר מבצעים וזה די משב"יז לדעתי. ד"א לסיירות אין הרבה הקצאות לדוגמא היא אמרה שמתוך ה-100 בנות שולחים 2 לדובדבן וכולן כולל כולן רוצות סיירות .... בכל מקרה נחזור לידידה שלי. אותה הציבו בגזרת הר דב (הבחירה הראשונה שלה אחרי סיירות). כל גזרה מחולקת לאוגדה חטיבה עוד משהו אני חושב ומוצב שככל שיורדים ככה את יותר עם החבר'ה הלוחמים (לדוגמא יושבת איתם במוצב) וככה גם יש פחות סמב"ציות (נגיד באוגדה יושבות הכי הרבה סמב"ציות). לא לשכוח שככל שאת יותר עם החבר'ה הלוחמים את חשופה יותר לסכנות אבל לדעתי ככה השירות מהנה יותר ויש יותר צחוקים :). אחרי ההצבה את עושה בערך חודשיים חפיפה עם הסמב"ציות הוותיקות שהן מלמדות אותך את התפקיד. במקרה של ידידה שלי כל החומר שהיא למדה בקורס (כלומר על הגזרות) לא היה רלוונטי לגביה כי בקורס היא לא למדה על גזרת הר דב ולכן היה לה הרבה הרבה הרבה ללמוד והיא עדין לומדת כשהיא קיבלה את ההצבה - לא קל בכלל כי יש מלא דברים לזכור. בכל מקרה התפקיד הוא לשבת בחמ"ל (חדר מלחמה) ולקבל דיווחים מהשטח ולהעביר את זה הלאה או לטפל בדיווח נגיד אם כח נתקל במארב אז להזעיק עזרה או אנערף. תפקיד מאוד קשה עם הרבה אחריות ובגזרות החמות אף פעם לא משעמם (קרי, עזה). כשיוצא לי לדבר איתה בטלפון היא כל הזמן אומרת לי שהיא יצאה עכישו ממשמרת של 10 שעות, 8 שעות, קרה כבר שיצאה ממשמרת של 16 שעות, זה צבא וכלום לא קבוע. כרגע היא עושה חצאים (אלו גם היו היציאות בקורס). שבת סוגרת ואז יוצאת חמשוש. עכשיו לקראת סוף החפיפה היציאות הולכו תלהשתפר משמעותית ונראה לי שהיא תסגור 9-5. יציאות טובות למדי. לסיכום. תפקיד מאוד קשה וקורס לא קל בכלל. לומדים חומר די מסווג (היא עברה תחקיר בטחוני) ואם את רוצה את גם יכולה להיות עם הלוחמים כמעט בשטח ואני בטוח שזה מביא הרבה סיפוק והנאה. תפקיד עם הרבה אחריות וגם היציאות לא רעות. לדעתי תפקיד שווה לבנות שמתגייסות לכלל צה"לי. שיהיה הרבה בהצלחה!

נ ע מ ה 01

New member
התפקיד הזה עומד להיות

עם מיון קדם צבאי... לפי מה שהבנתי. בעקרון רוב המידע שהוא נתן לך הוא נכון רק שלא בוחרים "סיירות".. בוחרים יחידתי חיילי, שזה אומר שאת סמבצ"ית לא של אזור (אוגדה,חטיבה, גדוד,פלוגה) כאילו- מרחבי. אלא של יחידה... אני אהיה כזו- של יחידה מודיעינית.. היומ אני אדע קצת יותר כי עוד מעט אני נוסעת לאוגדה ומשמ כבר יקחו אותי לבסיס של היחידה כנראה (שאינ לי מושג עוד מהו..) דווקא נחמד הקטע המודיעיני כי חוצ מהתפקיד סמבצ"ית אנ'לא אעשה עבודה פקידותית (כמו שקורה לרוב לאלה שמשובצות ליחידות כמו שאמרת..) אלא איסופ מידע מודיעיני וכאלה.. שזה נראה לי נחמד. אני אהיה משובצת בצפונ. הקורס לא קשה מבחינה לימודית.. אבל הפקרתי שמ נשק ויצא לי לסגור כמעט 28.. וזה עשה לי שם משבר מטורפ שהרס לי את כל הקורס והצלחתי להתגבר עליו רק לקראת הסופ.. נו מה לעשות- בשירות יהיה יותר טוב אני מקווה. בעקרון אנ'לא יכולה עוד להגיד לך אם התפקיד שווה כי אין לי שמצ... הקורס הוא בתנאימ מאד מאד טובימ יחסית.. (נתחיל מזה שיש 12 מקלחות.. ואת בג'וליס בחדרימ ולא באוהלים שזה כבר משו..) ואני יוצאת לשרות ולתפקיד מאד בציפיה.. אגב אם מושך את החברה שלך אפשר גם לצאת להדרכה (להעביר טירונות וקורס סמבצי"ות ) שזה משו מאד נחמד והמפקדות שם עושות חיימ... מבחינה פיזית הקורס מאד קל.. המסעות (2) הם מסעות של 3 ק"מ בערך שזה לא רציני.. מה עוד? אין לי רעיונות יותר מה לכתוב ואני גם לא אוכל עוד להגיב.. כי אני יוצאת עוד מעט.. ואני בטח אחזור רק עוד שבועיימ.. אם את רוצה לדעת עוד דברימ כתבי לי מסר אני כבר אענה לך
מתישהוא
שבוע נעימ לכולם

rony18

New member
לא רוצה לנפץ לך את הבועה

אבל את קצת חיה באשליות.. הקורס של הסמבציות הוא בתנאים חרא! שתי חברות שלי עברו אותו מחזור לפנייך ויחסית לקורסים האחרים הקורס הזה הוא פשוט טירונות במשך חודשיים.. המשמעת הרבה יותר נוקשה מקורסים אחרים.. את בעצמך אמרת שסגרת שם 28 יום.

mcookie

New member
זה באמת קורס לא קל

מבחינת המשמעת והיציאות זה באמת חרא .. אבל זה סך הכל חודש וחצי .. גם טירונות יכולה לקחת חודש ושבוע ככה שזה ממש לא משנה מבחינת התנאים במקום הם מעולים.. חדרים, הכל נקי ומסודר.. הסגל ממש דואג כי הן לא מכיו"ת אלא יותר בקטע של מדריכות והאוכל בסדר והבסיס סבבה..

למעלה