סל תקשורת

סל תקשורת

עד עכשיו קיבלתי את ההחזרים מסל תקשורת ללא בעיות. ביוני הגשתי את הקבלות. עברה יותר מחצי שנה ולא קיבלתי שום החזר. יצרתי קשר עם המכון לקידום החרש ונעניתי שהכסף יגיע בסוף ינואר. בתחילת פברואר שאלתי אותם מה קורה עם ההחזר ונעניתי שמשרד העבודה לא העביר כספים אליהם. ברצוני לדעת האם יש עוד אנשים במצבי שלא קיבלו את ההחזרים? ואם כן למי עלינו לפנות ולהתלונן? חבל לי אישית שפתאום יש בעיות בהחזרת הכספים דבר שלא היה קיים בעבר.

לצערי כספים זה ON/OFF

כמו שכולנו יודעים, כספים ממשרדי ממשלה, זה יכול להיות סיפור מייגע וגם בלתי עקבי,. פעם הם משתחררים מהר ובזמן ופעם משתחררים לאט ומאוחר. לדעתי, זו לא פעם ראשונה שהדברים קורים. בעבר היותר רחוק גם לי קרה ששלחתי דרישה להחזר כספים במסגרת סל תקשורת וקיבלתי את הכסף, אחרי....עשרה חודשים, כן, עשרה!! וזה לא שישנתי להם, נדנדתי ושאלתי (אז עוד לא המכון לקידום החירש טיפלו בזה, היו אלו שמקודם - נדמה לי שזה היה בשמע?) גם אז הסיפור "נמרח" בגלל אי העברת כספים למטרה הזו. האמת, שאני קצת מתפלאה ששלחת ביוני ולא קיבלת עד היום. אני זוכרת ששלחתי להם קבלות עם דרישה להחזר כספים בחודש יולי 2010. אז ידעתי כי צריך להיגמר "סבב" של ארבע שנים בהן מותר לדרוש עבור ההוצאות של אותה התקופה (2006-2010). את הכסף קיבלתי זה מכבר, בדצמבר או בינואר. אם השארת לעצמך צילום/העתק של המסמכים ששלחת, תוך ציון תאריך משלוח, כדאי לבדוק - האם אכן זה היה בחודש יוני. אם כן, אז צריך לוודא מולם שהמסמכים המקוריים ששלחת לא אבדו. אולי מכאן הבעיה? כי רק להגיד: שלחתי בחודש יוני אליכם, בלי לציין פרטים ספציפיים, יכול שלא בכוונה לגרום לתשובה לא ספציפית, שיכולה גם לא להיות נכונה לגביך. (כולנו רק בני אדם...) אם טעיתי וכבר עשית זאת, אז אני רק יכולה לקוות בשבילך שהצ'ק המיוחל אכן יגיע בקרוב, בלי 'טרטורים' נוספים. יום טוב! ליריתקוש

תודה על תשובתך

אני רואה שאחרים קיבלו את הצקים חוץ ממני ואין לי מושג למה בשיחה טלפונית הובטח לי שהצק בדרך. אחרי חודש נאמר לי שאין כסף. חבל לי שכך פני הדברים ושאין למעשה כתובת שתענה על הבעייה. מדובר על יוני 2010. וזה גורם לי לחשוש לקנות במסגרת סל תקשורת דברים נוספים. אנסה לנדנד להם, כי אני רואה שיש איפה ואיפה כאלה שמקבלים בזמן וכאלה שמורחים אותם.

dpii

New member
חשוב להבין את התפקיד של המכון לקידום החרש

המכון לקידום החרש איננו משלם את הכסף, הוא משמש כצינור (במסגרת מדיניות ההפרטה של מדינת ישראל) בין האזרח לבין משרד הרווחה, שהוא זה שמשלם. במקרה של עיכוב תשלום הדבר לא נעשה מתוך אינטרס של המכון. אנחנו מעבירים את הניירת בעיתה למשרד הרווחה ומחכים ביחד עם כולם להחזרים שמגיעים. לצערנו הרב המערכת הבירוקרטית קצת מסורבלת ובעיקר, נטולת פנים. הדבר היחיד שאפשר להציע הוא להתאזר בסבלנות. ובמקרה שעובר פרק זמן ארוך מהרגיל (אלו באמת מקרים חריגים, כמו שאת מעידה בעצמך) אין צורך *לנדנד*, אבל אפשר בהחלט לשלוח מייל עם בקשה לברר איפה הדברים עומדים.

יצירת קשר

התקשרתי אליכם ואחרי חודש שלחתי מייל. וגם היום שלחתי מייל. נאמר לי שצריך לנדנד לכם, כי לא תתייחסו לפניות שלי. עד עכשיו קיבלתי את ההחזרים ומעולם לא קרה שמשכו את העניין אצלכם. לצערי התברר לי שהרוב קיבלו את ההחזרים. ואצלי העניין נמשך. בינואר נאמר לי שהצק בדרך ושיגיע בסוף ינואר. בפברואר נאמר לי שאין כסף, חבל שכך הם פני הדברים.

dpii

New member
תגובה

המכון לקידום החרש לא משלם לאף אחד. הגוף המשלם הוא משרד הרווחה. התפקיד היחיד שאנחנו ממלאים בנושא הוא להעביר בצורה מרוכזת את הבקשות של כולם למשרד הרווחה. אנו מבינים את המרירות על העיכוב בתשלום אבל הדבר לא בשליטתנו. לנדנד לנו לא ישנה את פני הדברים.

dpii

New member
שוחחתי בנושא עם המנהלת האדמיניסטרטיבית שלנו

היא ביקשה שתיצור איתה קשר שמה אורנה תשלח מייל למרכז סלע [email protected] ותכתוב שהוא ממוען לידי אורנה בברכה

נסה לברר, אולי רק טעות אנוש הדבר

לי אין הרגשה של איפה ואיפה כלל ועיקר - אין לי שום קשר אישי או אחר למכון לקידום החירש, שיגרום לכך שאני אקבל ואתה לא. האמת היא, שאפילו לא דיברתי אתם אחרי שוידאתי קבלת החומר על ידם, חיכיתי בשקט, כי ידעתי שמדובר בארבעה חודשים. חבל לחשוב כך, לך לברר את הענין. בהצלחה!

eyal998

New member
סבלנות

הי, ממשרד הרווחה נאמר שהם ביצעו את הוראת העברת הכספים למכון לקידום החירש, ושהכסף יועבר היום או בימים הקרובים אליהם . אייל.

ולי ענו שבסוף מרץ יעבירו את הכסף...

מינואר דחו לפברואר והיום הודיעו לי שבסוף מרץ... לך תדע באמת מתי יתנו את הכסף... הם אמרו שלא קיבלו כסף ממשרד הרווחה ולכן מוזר שאתה מעודכן יותר מהם ויודע שהם יקבלו את הכסף בימים הקרובים. אמשיך לקוות שבאמת יתנו את הכסף. ותודה למגיבים על התשובות. רק חבל שלא מצאתי פתרון לסחבת התמוהה. יישר כוח לפורום נפלא זה ולמשתתפיו.

eyal998

New member
אישרור

היי, לא אמרתי שהם קיבלו את הכסף, אמרתי שמשרד הרווחה אישרר את הוראת העברת הכספים, כך שהכסף אמור לנחות בחשבן הבנק של המכון לקידום החירש בימים הקרובים. בכל מקרה, עד סוף מרץ זה מסתדר, כי אם משרד הרווחה מעביר את הכסף למכון לקידום החירש בימים הקרובים, והמכון מתחיל את חלוקת הכסף לזכאים,זה נראה לי בערך הזמן שייקח לסגור את כל הסיפור הזה. אני אבל מקווה שנקבל לפני סוף מרץ. חצי שנה חיכינו.. אז נחכה עוד חודש...

למעלה