סלקל או כסא בטיחות מגיל לידה

מרבכהן

New member
סלקל או כסא בטיחות מגיל לידה

הי,
מה כדאי לשים ברכב, סלקל או כסא בטיחות מגיל לידה? לשים 2 כסאות בטיחות מאחור זה קצת בעייתי, כי בהתחלה הכסא הוא נגד כיוון הנסיעה ומאחורי הנהג לא יהיה מקום. אז אפשר או לשים כסא אחד מקדימה, ולנתק כרית אויר, או לשים סלקל אחד וכסא אחד.
אשמח לקבל המלצות.

fialka3

New member
לי יש כסא אחד וסלקל אחד

ממש בהתחלה היו שני סלקלים, ממש פשוטים, בלי בסיס והיה לי קשה לחבר אותם בחזרה כל פעם. חוץ מי זה, גם סלקל אחד עם תינוק ממש לא קל, מה אפשר להגיד על שתיים.זה שווה רק כשאפשר לחבר אותם לעגלה, שמאוד בעייתי עם עגלת תאומים. אז אחד החלפתי כבר לכסא ואחד עדיין לא, אבל הוא מחובר אצלי באוטו. אני מאמינה שאפשר להזיז את הכסא של נהג ולשים שני כסאות מאחורה.

אם הנהג לא מאד גבוה - אפשר לשים שני כיסאות בטיחות
הפוך לכיוון התנועה.
אצלי, כיוון שנולדו פגים, אפילו בסלקל הרגשתי שהם "הולכים לאיבוד" כי היו כ"כ קטנים ביחס לסלקל, אז בכיסא בטיחות בכלל היה נראה לי לא מתאים לחגור אותם בהתחלה.
אבל אני מאמינה שאם רוצים לוותר על הסלקלים זה אפשרי.
השאלה האם יש לך צורך בסלקלים בכלל? כי אם לא - יכול להיות שזו בכלל הוצאה מיותרת...

fialka3

New member
לי יש גם וגם

ואני לא רואה הבדל גדול בן כסא לסל קל מבחינת נחות לתינוק. אצלי כסא גרקו מגיל 0 עד 30 קג

liri251

New member
היי

אני העברתי את הבן הגדול שלי בגיל 3 חודשים כבר לכיסא בטחיות מגיל לידה.לא היה לו נוח בסל קל. אם עכשיו היה רק עוד אחד הייתי קונה ישר עוד כיסא בטיחות. יש לנו רק סל קל אחד כרגע מהגדול.
בעיקרון בגלל שתאומים הם קטנים בד"כ אולי עדיף סל קל אבל שוב תלוי מה את מתכננת לעתיד. לטעמי חבל על הכסף של שני סלקלים לתקופת זמן קצרה. יש כיסאות מצוינים מגיל אפס. אגב, מכיוון שאני צריכה 3 כיסאות בטיחות ברכב בדקנו את הנושא וניתן להכניס כיסא מאחורי הנהג..מסתדרים.מבחינת בטיחות הכי מומלץ לשים כיסאות בטיחות רק מאחורה אם אפשרי.

ננסית12

New member
ראיתי שהערכת המשקל

שלהן לא בשמיים אז קנינו סלקלים. ואכן נולדו קטנות מאוד. 1935 ו-2190.
הן בנות שנה ו8 כמעט ורק שבוע שעבר העברנו לכסאות בטיחות. מגיל לידה אגב כדי להמשיך להיות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים כי זו ההמלצה החדשה בישראל...

למעלה