סלסה

JuVeMeN

New member
סלסה

אני רוקד סלסה קרוב לחצי שנה, לא ממש רוקד, האמת שבחצי שנה הזאת הייתי במועדוני סלסה אולי 12 פעמים ולרוב זה היה פעם ב-שלושה שבועות ואפלו חודש. לרוב הייתי ברמה ראשונה ורמה 2 רק בתקופה האחרונה התחלתי לרקוד הרבה ולעלות לרמה 3. אני חש בכמה בעיות שאני רוקד קודם כל בהובלה אני מתקשה להוביל כי אני מתקשה גם לרקוד לפי הקצב של השיר...123567.. עוד בעיה שאני נתקל בה ולא מצליח להבין זה כשאני ניגש למישהי ומזמין אותה לרקוד איך ללכת עם הצעדי בסיס במידה ואנחנו רוקדים לבד ולא במעגל כי בשיעור מלמדים רגל שמאל אחורה ימין קדימה ובריקוד אומרים לי רגל שמאל קדימה ואז ימין אחורה ואז אני מתחיל להלחץ ולא יודע מה לעשות.....עוד בעיה קטנה שאני רוקד עם מישהי אני לא יודע איך לשלב ואיזה תרגילים לעשות כדי שיהיה יופי בריקוד ולא סתם רק אינשופה בצורותיה ודילקנו חח מה אני צריך לעשות כדי לשפר את מצבי?

XUXA141

New member
זה שני סגנונות שונים!

בסלסה הקלאסית ובאל איי אכן הרגל השמאלית של הגבר הולכת קדימה וימין אחורה, ובקובנית בדיוק ההפך, השמאלית אחורה והימנית קדימה. אתה יכול גם במסגרת ריקוד זוגי להשתמש בצעדים של הקובני. בעיקרון אתה לא חייב לזכור תרגילים שלמים. מספיק שאתה יודע קטעים קטעים, ואז אתה יכול לשלב אותם בלי קשר לתרגיל המקורי. למשל, ממצב של אנשופלה רגילה, אתה יכול לחזור בדילה קה נו, אתה יכול לעשות בכלל אקסיבלה, אתה יכול לעשות אקסיבלה ולהעביר אותה מאחורי גבך לצד השני ואז לעשות משהו אחר, אתה יכול להמשיך לכניסה למצב של בסו ואז לעשות בסו או להתכופף מתחת לידים ולסובב אותה, אתה יכול לעשות סומבררו עם שתי ידיים, או עם יד אחת למטה, פשוט תעשה תרגיל, תעצור איפה שבא לך ואז תחשוב,איך יוצאים מהמצב הזה הלאה. בסופו של דבר כל התרגילים הם רצפים של חלקים קטנים וניתנים לחיבור ביניהם.

JuVeMeN

New member
בנוגע לסגנון

אני שונא לרקוד במעגל וגם שונא ריקודי שיורות מה שאני רוצה זה לרקוד בשקט עם איזה בת זוג בסגנון מעגלי כזה שכל הריקוד הוא בעצם סיבוב ימינה או שמאלה...ראיתי 2 רוקדים ככה ומה זה אהבתי פשוט יפה לעין כל מיני סיבובים החלקות ידים כאלה...אני מעדיף את סגנון הקובני עם שילוב קל של ה-LA אם מישהו יכול לרשום לי כאן תרגילים או חציי תרגילים שאני יכול לעשות אותם בריקוד אחד אבל שזה יראה ממש טוב עם חיבור.....?

Lechko

New member
סגנון מעגלי

הסגנון המעגלי הוא סגנון קובני כמובן. וכך או אחרת, תוותר על רעיון ה"לקחת תרגילים או חצאי תרגילים". פשוט תשתחרר ותרקוד עם בת הזוג שלך למוזיקה שאתה שומע. רוב רקדני הסגנון הקובני שאני מכיר נראים יפה הרבה יותר ככל שהתרגילים פחות מסובכים וכשרואים חיבור למוזיקה במקום חיבור לשיעור שלמדת שלשום.

XUXA141

New member
תוספת - אם אתה נתקע..

נאמר שאתה באמצע הריקוד , עומדים בעמידת מוצא, ופתאום אתה לא זוכר כלום, אבל ממש כלום.. זה הזמן לשתי אפשרויות - ללכת על הכי פשוט - לשים אינשופלה ועוד אחת, ואולי איזה דובלה אחת, ופעם עם יד אחת ופעם עם שתי ידיים ופעם עם יד למטה וכו'. רק מזה אתה כבר יכול "לכסות" חצי ריקוד. אפשרות שניה - לצאת לשיינז לבד, להרחיק את הבחורה בהדיפה קלה ולצאת לקטע סולו שיכול להיות צעד בסיס עם כל מני "קישוטים" עם הידיים, קצת סיבובים על המקום וכו' וברגע שנמאס לך, לתפוס את הבחורה, לעשות דילה קה נו ולהמשיך הלאה.

Lechko

New member
מה זה נתקע?

"לא עולים שום תרגילים בראש"? לא צריך לעשות אותם. פשוט ככה... בתור מדריך אני מנסה להכניס את זה לתלמידים שלי פעם אחרי פעם. אין דבר כזה נתקע! ריקוד סלסה זה לא רצף של תרגילים שצריך לעשות - זו לא כוריאוגרפיה. המטרה היא לא לבצע כמה שיותר סיבובים בשיר ככה שאם אתה לא זוכר סיבוב אחד, אתה צריך להזכר בשני... אם אתה לא בקטע של סיבוב, אל תעשה אותו... תרקוד עם הבחורה, במקרה הכי גרוע אפשר אפילו לדבר איתה! כן כן, במשך ריקוד סלסה, לדבר עם בחורה! אני יודע שזה נשמע קיצוני, אבל אנשים באמת עושים את זה
לפעמים אפילו יוצאים מזה דברים יפים.

JuVeMeN

New member
שוב

שוב לא הולך לי ונדמה לי שאני שובר את הראש סתם...אני בא לרקוד עם מישהי מתחיל צעדים בסגנון קובני והיא עוצרת כזה עושה לי לא לא ככה "רגל שמאל קדימה" אני עושה לה למה אי אפשר ככה היא עושה לי לא. ככה אולי 4 בחורות ברצץ ואז שאני בא לרקוד כבר עם ה-LA שהשמאל קדימה אז פתאום אני מתבלבל באינשולפה ברגלים כי צריך אנשופלה עם רגל שמאל אחורה וזה הורס את כל הקצב מה אני עושה ?

JuVeMeN

New member
אהה

עכשיו זיהיתי, אלכס אתה מהביילטינו שעושה גם לימוד ברמה 2-3...הייתי אצלך בלימוד ברביעי שעבר...בטח אתה זוכר אותי אחרי זה שאלתי אותך את אותה שאלה והתחלת להסביר לי על הלטינים שהם לא יודעים לרקוד בכלל :)

Lechko

New member
חחח ברוך הבא

אני אנסה להסביר בצורה יותר פשוטה כאן. קודם כל, אתה צריך לדעת שבערבי אל איי, הרבה בנות לא יודעות לרקוד את הסגנון הקובני. לכן אתה לא יכול לעבור איתן ל"וואפאה" (צעד הבסיס שבו הולכים עם שמאל אחורה ונגיעה עם הידיים קדימה). כעקרון, בחורות שמתקנות אותך, או יוצאות מנקודת הנחה לא מובנת שכל העולם צריך לרקוד בסגנון אל איי... או פשוט לא מבינות מה אתה עושה. כך או אחרת, מה לעשות, לא כולן רקדניות, כשאתה בערב אל איי - תרקוד צעד בסיס רגיל - שמאל קדימה ואז ימין אחורה... זה פשוט :) תנסה לתרגל קצת בבית. מבחינת הסיבובים - זו לא בעיה, כי גם בקובני וגם באל איי, כשאתה עושה לבחורה סיבוב, אתה מוציא את רגל שמאל אחורה ועושה את הסיבוב - גם כאן, אל תתיאש, זה הכל עניין של חזרה על הצעדים. תחשוב על זה שאתה עושה צעד בסיס רגיל, ואז ב1 לוקח את רגל שמאל אחורה ויוצא לסיבוב שלך. מקווה שזה היה ברור, אם לא, אתה מוזמן לגשת אלי ביום רביעי הבא (אני בא תמיד לפני השיעור, אז אם בא לך, אתה יכול לבוא ואני אסביר לך לפני השיעור).

JuVeMeN

New member
הבנתי בערך

תודה. אני יגיע אולי יום רביעי הכי טוב אין אנשים אז יש שיעור פרטי חח

Lechko

New member
חח אל תבנה על זה...

אתמול הייתה לי קבוצה של יותר מ25 איש
אבל אתה מוזמן

shahar98

New member
לדבר עם הבחורה ??????

לדבר עם הבחורה ?????? בדציבלים הנוראים שיש במועדוני הסלסה זה זה קצת קשה.

Lechko

New member
תראה

א. תבחר אתה את המועדון שלך... לא בכל המועדונים הדציבלים ברמה גבוהה. ב. הנה מצאת עוד סיבה לקרב את הבחורה אליה ולדבר אליה קרוב קרוב ולא ממרחק ריקוד של 2 מטר.

shahar98

New member
דציבלים

אשמח לדעת היכן ובאיזה מועדון יש סאונד עם דציבלים סבירים ( כי המגבר איכותי וצלול)

shahar98

New member
תלך לשיעורי זוגות ולא מעגל.

תלך לשיעורי זוגות ולא מעגל. מכיוון שבשיעורי רואדה אתה לומד ריקוד רואדה וכאשר אתה עובר לזוגות אתה נתקל במצב שלא לימדו אותך בשיעור אז תחפש מקום ושיעור שמתאימים למה שרוקדים אחר כך בהרקדה.

JuVeMeN

New member
שיעור

את זה כבר הבנתי אבל אני לא מתקדם בזה הרבה כי אני לא הכי מת על הסיגנון של ה-LA זה קשה מידי ופחות משוחרר. אני נאלץ ללכת לשיעורים של הקובני ושאני רוקד אני רוקד עם צעדים של LA בתרגילים של קובני...מעין שילוב

למעלה