סליידר

אורי624

New member
סליידרים

אני משתמש ב KONOVA K5 עם ראש מנפרוטו 701 כשעליו מצלמה של 10 ק"ג - ומרוצה.
ניתן לאבזר במנועלה ידנית או חשמלית עם שליטה על המהירות.
לבנדברו, השכנים של ארליך, יש את הסליידר של VARANON בתצורות שונות.
המחירים ב ebay זולים משמעותית מאשר כאן.

doodinke

New member
קודם כל תודה

האם זה משנה איזה ראש יש מתחת לסליידר?
יש לי action pro של cartoni

אורי624

New member
הראש הוא מעל לסליידר, לא מתחתיו.

לא מכיר את ה action pro של cartoni, אבל אם הוא ראש שמן עם תנועתיות טובה שמתאים למשקל של ה 130, אז סבבה

Reshef 914

New member
הוא בטח מדבר על ראש שישב על חצובה

שעליו ישב הסליידר.

כמו אורי, גם לי יש את הקונובה ( 80 CM).
וכמו שהוא אמר, ממליץ מאוד, EBAY, הרבה יותר זול מבארץ (50%!!!), משלוח עד הבית.

Reshef 914

New member
שלי יותר עבה

Reshef 914

New member
אבא'לה

א' תמיד מומלץ לנסוע לחנויות ולראות\ להרגיש את המוצרים.
ב' לי יש גם כן מצלמת DSLR (600D) ואת האחות הגדולה של הפנסוניק שלך (יש לי את ה 160) ושתיהן עובדות יופי עם הסליידר הזה.

* אם אני שם את ה 160 ועושה תנועה מקצה לקצה על הסליידר, אני משתדל לשים עוד חצובה\ מונופוד\ כיסא\ משהו יציב בקצה השני של הסליידר כדי שלא יהיו רעידותץ ה 160 שוקלת הרבה יותר מDSLR וזה משפיע, אבל שוב, חצובה בצד אחד, איזה משהו יציב באותו גובה בצד השני של הסליידר והכל פרפקט.

ג' בסדר גודל תקציב הזה, הקונובה מצויין. אם יש לך תקציבים יותר גדולים, לך על KESSLER. לא חושב שיש אותם בארץ אבל הם מצויינים.

אם החלטת על הקונובוה, זה מה שאני הזמנתי לפני כמה חודשים

http://www.ebay.ca/itm/konova-Slide...era-motorized-slider-DSLR-mark3-/221130882816?

המחיר בארץ לעומת המחירים בחו"ל שערוריתיים. זה הגיע תוך שישה ימים (הרבה יותר מהר מכל משלוח אחר שהזמנתי מEBAY) והגיע בשליח עד הבית.
אם שום דבר לא השתנה שם מאז, יש להם אחלה שירות, אחלה מוצר והם זמינים לכל שאלה.

doodinke

New member
א. תודה.

ב. מכס? כמה שילמת מעבר לתשלום למוצר?
שישה ימים זה באמת יפה.

Reshef 914

New member
לא עבר במכס

וגם אם כן,
המוצר עולה באיביי חצי ממכירו בארץ.
המשלוח חינם ככה שכל מה שיש לך לשלם, במקרה ו... זה 17% (או 18%?) מע"מ. תוסיף ל 250 וקצת $ 18 אחוז מע"מ ועדיין קיבלת את זה במחיר משמעותית זול מישראל.

עם כל הכבוד לחנויות בארץ, יש גבול.
בהתחלה הייתי תמים וקניתי רק בחנויות בארץ, אבל לדעתי, הם מנצלות את המוניטין של עצמן יותר מדיי והמחירים שלהם בשמיים.

IdoShkedi

New member
אני ממליץ גם לומר למוכרים בארץ כשקונים מחו"ל

להגיע לחנות אחרי שעשית סקר שוק באינטרנט, לראות אם הפרש המחירים סביר, ואם לא, להגיד למוכר שהראה לך את המוצר "תודה, אבל באינטרנט ראיתי את זה בחצי מחיר, אז אזמין משם". אם מספיר אנשים יעשו זאת, החנויות בארץ יבינו סוף סוף שהן לא יכולות להמשיך למכור במחירים שערורייתיים כשאיביי נמצא במרחק קליק, והמחירים בארץ יירדו לרמה סבירה.

Reshef 914

New member
אתה טועה

בדיוק אתמול הייתה כתבה בערוץ 2 שחטיפים וכו' שמיוצרים בארץ, נמכרים בחו"ל בהרבה יותר זול (!!!) כמובן שאין הגיון בזה כיוון שההטסה לחו"ל וכו' הרבה יותר יקרה מאשר חלוקה עם משאית בארץ.

בעלי החנויות פה לא עב"מים, הם מיודעים לזה, במיוחד בקהילת הצלמים, שהמון מזמינים באיביי.
מניסיון... הם מחזירים אותן התשובות... השכירות, הארנונה, הביטוח, ההובלה, זה פשוט מאוד יקר בישראל כביכול...
ואז... יש להם את הקלף המנצח כמובן: האחריות!
אין מה להתווכח, אחריות היא דבר חשוב.
אם אקנה מצלמה או עדשה, סביר להניח שעל אף הפערים, אקנה בארץ בגלל הסיבה הזו של אחריות.
אבל סליידר, חצובה או משהו אחר שהוא לא משהו מורכב טכנולוגית, הסבירות שתהיה פה בעיה היא נמוכה (וגם אם כן, למוכרים באיביי לרוב יש אחלה שירותי החלפה), לא אזמין בארץ בפערים האלה.

IdoShkedi

New member
חטיף וסליידר זה לא אותו דבר..

מן הסתם זה לא ריאלי להזמין מחו"ל חטיפים או שאר מוצרי מזון באופן שוטף, אבל מוצרים שקונים לעיתים נדירות (כמו מצלמה או חצובה או סליידר) בהחלט ריאלי להזמין מחו"ל, ולכן זה צריך להדאיג את המוכרים הרבה יותר ממחיר החטיפים.

אגב, אנחנו לא שמים לב, אבל המחירים בארץ יורדים באופן משמעותי, ויש כבר דגמים מסויימים (בד"כ הכי פופולאריים, ולא מוצרים איזוטריים יחסית כמו סליידר) שעולים בארץ כמו בחו"ל. למה זה? כי המוכרים הבינו שיש להם תחרות.

Reshef 914

New member
א' תתפלא

לגבי החלק הראשון בהודעה שלך, יש אנשים שכל שבוע בחו"ל אז יש להם גם מוצרים שוטפים כמו חטיפים, שמפו, משחת שיניים וכו' מחו"ל
יפ.

לא יודע, לא יצא לי לראות ירידה מחירים משמעותית כמו שאתה מתאר.
אומנם ראיתי דברים זולים בארץ, אבל מסתבר שזה איזה מוצר סיני שעלה כמה דולרים בודדים ועדיין עושים עליו רווח יפה.
לד שעולה 30-40$ בחול עולה בארץ 350 ש"ח +\-
לד שעולה 200$ עולה בארץ 1600-1800 ש"ח +\-
מיק' שבחו"ל עולה 150$ עולה בארץ 1500 שקל...
הפערים עדיין עצומים בין ישראל לחו"ל. גם בפריטים פחות איזוטריים כמו חצובות וכו'.

"עצה" עצתית....

מאחר ובישראל עוברים בבית הספר היסודי (לפחות בתקופתי...) גם כמה
שיעורי מסגרות בסיסיים, הרי שאני מציע לך בזה להתבונן היטב בקונפייטר
הזה שאתה כל כך מעוניין לרכוש במיטב תעריפי המכס, לעשות רשימה של
החלקים שמהם הוא בנוי, ללכת לחנות שמוכרת חלקים כאלו, ולבנות את
הקונפייטר בעצמך לעצמך.....

קלי קלות, לא מסובך במיוחד, מצריך ידע מינימאלי במסגרות בסיסית....
וכל מי שמתעסק בענף בו אנחנו עוסקים חיב להיות מסוגל לבנות לעצמו
כל מיני קונפייטרים כאלו.....!!!

אם לא יעזור כלום, לפחות הריפוי בעיסוק ירגיע את הנפש......

Reshef 914

New member
נכון?!

מחזיק מעבר למה שציפיתי... הבעיה היחידה שלו שזה לא ראש וידאו (אלא ראש כדורי) אבל עדיין בר שימוש.
כל היופי נובע מזה שזה ראש סיני... אין לי מושג של מי הראש, אני יודע שקיבלתי אותו ביחד עם הדולי הקטנה של ה DSLR (שנראה כמו סקייטבורד) ושניהם עלו איזה 17$ נראה לי בתאילנד...
עד שאקנה איזה ראש מומלץ של שכטלר או מנפרוטו למשקל של ה 160 שיתאים ל DSLR הוא עובד יופי.

למעלה