סליחות

א י ל ה

New member
סליחות

רוביק רוזנטל, הזירה הלשונית (24.9.2004) על חטא שחטאנו עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּעִלְּגוּת לָשׁוֹן וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּהֶרֶס הַבִּנְיָן עַל כִּי אֶת הָהִפְעִיל לְהֶפְעִיל הָפַכְנוּ וְאֶת הַחִירִיק מִן הָעִבְרִית הֶשְׁלַכְנוּ וְאֶת שִׁעוּרֵי הַדִּקְדּוּק לֹא הֶפְנַמְנוּ מַה יֵּשׁ לְדַבֵּר, הַפַּעַם הֶגְזַמְנוּ וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בִּנְטִיַּת גָּרוֹן וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּעַצְלוּת הָהֶגֶה עַל כִּי הָיְתָה הַחֵית לְכָף וְהַסַּחַר לְמֶכֶר וְהָיְתָה הָעַיִן לְאָלֶף וְהֶעָפָר לְאֶפֶר נֶאֶלְמָה גַּם הָהֵא, לָאַשְׁפָּה תִּתְנָאֵל וְעִמָּהּ גַּם הַיּוֹד: אֶל אֶל אִיסְרָאֵל. וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּזָדוֹן וּבִשְׁגָגָה וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּחִלּוּפֵי מִינִים שְׁלֹשָׁה יְלָדוֹת הָלְכוּ לַמַּתְנָ"ס הוֹצִיאוּ שְׁתֵּי שֶׁקֶל מִתּוֹך הַמִּכְנָס קָנוּ לְעַצְמָם מִינֵי תַּרְגִּימָה מִשָּׁמָּה פָּנוּ הֵם לְצֹמֶת הוֹמָה וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בִּדְבָרִים בְּטֵלִים וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּמִלִּים רֵיקוֹת כִּי כְּאִלּוּ אַתָּה כָּזֶה קוּל וּמַגְנִיב יַעֲנוּ בַּמְּרוֹמִים מַלְאָכִים וְכָּאֶלֶּה אֵיזֶה וָאלְלָה אַתָּה, כְּאִלּוּ דָה, כְּאִלּוּ מָה אֵיזֶה קֶטַע שִׁיוֹאוּ שֶׁחֲבָל עַל הַזְּמָן וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּקַלּוּת הַדַּעַת וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּהַעֲלָאַת גֵּרָה סַחְטִיקָה יָא בָּאבָּא, תַּגִּיד מַה נִּהְיָה מַמַּצָּב מַנְיָנִים מַה נִּסְגָּר מַנִּשְׁמָע אָחִי מַה קּוֹרֶה אֲחוֹתִי מַה נִּרְאָה בַּבַּיי יָאלְלָה בַּיי וְגַם הַלְּלוּיָהּ וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּיֶצֶר הָרַע וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּטֻמְאַת שְׂפָתַיִם פֵּרַקְנוּ, תָּקַעְנוּ, הִכְנַסְנוּ, דָּפַקְנוּ הֵבֵאנוּ לָהּ, גַּם אֶת הַשֶּׁמֶן בָּדַקְנוּ צָלַלְנוּ, יָרַדְנוּ, אָכַלְנוּ, שָׂבַעְנוּ טָחַנּוּ, עָשִׂינוּ, זִיַנּוּ, גָמַרְנוּ וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּשִׁפְלוּת רוּחַ וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בַּחֲנֻפַּת גּוֹיִים מַה כְּבָר בִּקַּשְׁנוּ, יוּ נוֹאוּ, קְצָת גּוּד טַיְם קְצָת גּוּד פוּד, קְצָת אֶקְשֶׁן, קְצָת כֵּף שֶׁל הַלַּיְף חִפַּשְׂנוּ קוֹמִיטְמֶנְט, רִיסְפֶּקְט, מֶן, יוּ נֵים אִיט, זֶה לֹא סָץ' בִּיג דִּיל, אוֹ גִ'יזֶס, לֶטְס פֵיס אִיט וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּקֹצֶר יָדֵנוּ וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּעֹנִי שָׂפָה תָּבִיא לִי מַזָּל שַׂהֲדִי בַּמְּרוֹמִים תָּבִיא תַּנַּיָּד וְתָבִיא גַּרְעִינִים תָּבִיא יְלָדִים, תָּבִיא נְשִׁיקָה תָּבִיא לִי אוֹתָהּ בַּהֲפוּכָה וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בִּנְמִיכוּת לָשׁוֹן וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּתַרְגּוּם קְלוֹקֵל עָשִׂינוּ מָקוֹם וְעָשִׂינוּ גַּם שֶׂכֶל עָשִׂינוּ אֶת כָּל הָהֶבְדֵּל לָקַחְנוּ מִקְלַחַת, מִבְחָן, אַחְרָיוּת לָקַחְנוּ אֶת זֶה בְּקַלּוּת וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. עַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּדִכְאוֹן לֵבָב וְעַל חֵטְא שָׁחָטָאנוּ לְפָנֶיךָ בְּגַבְהוּת רוּחַ חַיֵּינוּ בְּאוֹפְסַיְד, הַכֹּל בֶּכְּאִלּוּ בְּדָאוּן, בַּקְּרָשִׁים, מְשַׂחֲקִים בְּנִדְמֶה לִי נַשְׁמִיעַ תְּפִלָּה בַּשָּׁאנְטִי, בַּגְּרוּב נֹאהַב רַק אוֹתְךָ בְּגָדוֹל, בַּטֵּרוּף וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֵּר לָנוּ. <קיבלתי ואני מעבירה...>

יעלילה2

New member
../images/Emo6.gif

Pigulim

New member
אני חושב שזה גועל נפש

במקומך, אם הייתי מקבל, הייתי אומר סליחה, הולך רגע לשירותים, מסדר מה שצריך וחוזר. אם לא היה עליי כלום, הייתי מבקש מחברה (אבל לא טמפון). מה שלא יהיה, לא הייתי מעביר!

Pigulim

New member
אני מתכוון שאני חושב

משמע אני פיגולים. זה ככה אצל כולם, נכון?

Dan_Kap_

Active member
לזכור ולא לסלוח../images/Emo35.gif

לסלוח ולא לשכוח
[ בחירות קשות... ]

Dan_Kap_

Active member
אני סולחת

סלחי לי מי , סלחי לימון , אני סולחת לך , צלחת . את על ידי כעט מונחת . אני מונחת על הצלחת

למעלה