סליחות

faridi

New member
סליחות

מישהו כאן משכים לסליחות? ספרו לי איך זה אצלכם. אני חייב לציין שקשה לי כל בקר להשכים ב- 3:50 כדי להגיע לבי"כ ולפתוח את הסליחות ב- 4:45 ואח"כ ללכת לעבודה. אך מה לעשות שאני החזן של הבית כנסת ואף אני חושש שלא יהיה מניין. וחוץ מזה, אם לא עכשיו, אימתי? זה התיקון שלנו- לוותר על ההנאה של עוד שעת שינה ולהתענות כדי שגם ה' יוותר לנו על כמה חסרונות.

lady h

New member
האם חובה לקרוא סליחות מוקדם?

אפשר גם בשעות הערב, לא? אני רציתי ללכת השנה לכותל מתיישהו אבל לצערי בכל ערבי שישי לא התאפשר לי ודוקא בערב שישי הקרוב שיוצא לפני ערב ראש השנה אני מוזמנת לחתונה.

faridi

New member
מצויין!

את מוזמנת בלילה שבין חמישי לשישי? בתום החתונה אל תישני אלא אני מציע שתקפצי אלינו לבי"כ "היכל העם" פעמונית 11 יפו ד' בשעה 4:30 ואח"כ יש "התרת נדרים". בלילה זה שעת רצון עד עמוד השחר. חשבו, אנחנו מוותרים על שעת שינה קריטית כדי שגם ה' יסלח ויוותר לנו.

lady h

New member
כן

החתונה היא ערב לפני ערב החג. באיזה נוסח אתם מתפללים? לא רוצה להשמע "מפונקת", פשוט אני רגילה לנוסח תימני ולא נהניתי כשנכחתי בתפילה ספרדית. בכל אופן, אתה צודק לגמרי ואני מאוד לקרוא סליחות, לפחות פעם אחת. אברר בבתי הכנסת באיזור שלי ובע"ה אלך באותו הלילה. מה שבטוח, לכותל לצערי לא יצא לי לנסוע.

faridi

New member
לא כולם אותו דבר, ליידי

יכול להיות שאצלנו תהני. מדובר על סגנון ספרדי תורכי. תלוי מי החזן ואיך הוא מבצע. באשר לתימנים, נדמה לי שיש להם ניגונים וסלסולים קבועים שחוזרים על עצמם. אם זה מה שאת אוהבת, בבקשה.

lady h

New member
אני יודעת אבל זה עניין של הרגל

כל חיי התפללתי בבתי כנסת תימנים לכן אני לא רגילה לתפילה אחרת. אני מניחה שאם הייתי מתפללת בבית כנסת ספרדי אז לא הייתי מסתדרת בבית כנסת תימני. גם במשפחה שלי יש כאלו שמתפללים רק אצל ספרדים, הכל ענין של הרגל.

cibamagli

New member
ליידי התימניה-לגבי הסליחות בלילה...

הזמן הכי מוקדם לאשמורות (זה הכינוי לסליחות בעדת תימן ותכף אסביר) הוא בסוף האשמורה הראשונה,שאז מתחלף הזמן מדין לרחמים,ובזמן דין היינו באשמורה הראשונה אסור לקרוא סליחות כיוון שכאשר זהו זמן דין יש גם קיטרוג.השעה בה ניתן להתחיל לפי שעוננו הוא בערך 01:45 כך שתוכלי להתארגן אחרי החתונה ולמצוא מניין לסליחות בשעות אלו. מניין תימני פחות סביר שתמצאי בשעה זו כיוון שמנהגנו לקום באשמורת האחרונה עוד מימי קדם כיוון שזהו הזמן המובחר ביותר,מה גם שבסיום הסליחות אנו קרובים יותר לתפילה בזמן הנץ החמה (06:20 בערך תחילת תפילת עמידה) שזהו גם הזמן המובחר ביותר לתפילה. מקווה שעזרתי,שנה טובה ושנצא זכאים ביום הדין (לא ממש חג כמו שסוברים...)

lady h

New member
תודה על האינפורמציה

מצאתי בית כנסת שמתחיל סליחות והתרת נדרים ב4:30 AM, אז אחרי החתונה אני אשן כמה שעות ובע"ה אקום בזמן ואלך.

למעלה