סליחות

סליחות

קרה דבר טוב ואני מתגייס מיד אחרי החגים (אפשר להיכנס לצבא עם נפש רוחנית יותר וכאדם טוב יותר). סתם שאלה שהעלתה את סקרנותי, בצבא, האם יש בתי כנסת עם מניין קבוע, והאם הצבא נדרש לתת לי זמן להתפלל, ואיך זה לשמור שבת בבסיס. אני רק אומר שאני לא שומר שבת אבל זה כבר שבועות שאני מתכנן כן לשמור. יש לציין שאני רק כותב בשבת ולא עושה מלאכה אחרת. החותמת היא אותה החותמת והשורה התחתונה היא אותו שורה תחתונה (אני מחלל שבת), אבל כדי להפסיק יהיה לי יותר קל.

היי

אתה שאלת שלושה שאלות ואני בתור בעל נסיון יכול לומר לך כך. לגבי שאלתך הראשונה :תלוי במספר המתפללים ישנם מקומות אפילו שאין מניין לבי הזמן יש הוראת מטכ"ל שאומרת בדיוק כמה זמן ולאיזו תפילה (אל חשש). לגבי השאלה השלישית תצטרך לחכות..

אני כעת בצבא

התגייסתי לפני שבועיים ואני יכול להגיד לך שיש מניינים קבועים ואפשר לבקש לצאת להתפלל מתי שרוצים וברוב הבסיסים יש בתי כנסת עם ספרי תורה ומספר מניינים אפילו. תדע לך שבצבא קל מאוד לשמור שבת כי הצבא מחמיר בעניין הזה למשל אסור לעשן ולדבר בפלאפון בציבור ליד אנשים בשבת! ועוד אתה שאתה רוצה להתחזק יהיה לך קל מאוד לשמור שם שבת כהלכתה!

מה הכוונה

כל אחד עושה מה שהוא רוצה, אם אתה רוצה לשמור שבת תשמור גם ככה לא עושים כלום בשבת [מלאכות אסורות]. ואם אתה מתפלל ורוצה פטור מגילוח אז עדיף שתהיה גם עם כיפה ואז יאמינו לך יותר טוב ולא יבקשו ממך פטורים וכד'

למעלה