סליחוווווווווות !!!

faridi

New member
סליחוווווווווות !!!

הקריאה הזו מוכרת? זכורה? נכנסנו לתקופה הזו. משה רבינו ע"ה התחנן על עם ישראל במשך 40 יום שלזכר זה אנו משכימים ל"סליחות". אמנם לא חוויתי את אותו שמש שניגש ומעיר אנשים. ישנן כיום דרכים חלופיות.. אני מתכוון כמו בשנים קודמות להשכים לבקשת הסליחות ואח"כ לעבודה. כך עשו אבותינו. ויתרו על השינה כדי שה' יוותר להם על חטאים. מעבר לחווייה של השכמה לא רגילה והתקוה שה' ישעה לתפילותינו, יש את חוויית הניגונים עם הקולות היפים. ישנו פיוט מאד מרגש אודות עקידת יצחק והוא "אם אפס רובע הקן" בו אנו מבקשים את רחמי ה' בזכות המסירות נפש של אבותינו ע"ה. מילים שאם אנו מתעמקים בהן, אי אפשר בלי לבכות מרב התרגשות ומרב מתח לקראת יום הדין. אצלנו בבית כנסת "היכל העם" ביפו ד', אנו ממשיכים בהתמדה עם הסליחות מתחילת חודש אלול ועד יום הכיפורים. עבדכם הנאמן משתדל לשמר את הניגונים המסורתיים של הספרדים אשר בתורכיה ובאגפיה. לצערי לא זכיתי להיות בתקופה בה באותו בית כנסת התאסף קהל כבר בשעה 3:00 לאמירה רוגעת של ה"סליחות" עם תרגומים ללדינו של מס' בקשות ביניהן הפיוט הנ"ל. חלק נכבד משימור המורשת יהיה לחזור לאותה תקופה יפה בה התאמצו אבותינו להשכים ל"סליחות" עם כל הנעימות. מן הראוי שנישן מוקדם למען נתעורר ונגיע בלי קשיי עייפות.

ש ח ר ש

New member
שהייתי קטנה הייתי קמה עם הורי לסליח

סליחות עד היום אני זוכרת את ההרגשה ואת ההתרגשות

tsiporganeden

New member
איך שאני אוהבת סליחות

את הנעימות, הפיוטים, והשירים עצמם, לפני שנה אם אני לא טועה, אולי שנתיים עשינו סליחות בירושלים, באותו בית כנסת שמוני ארמוזה חזן, ישנו באכסניה על שם יצחק רבין, זו היתה חוויה שקשה לשכוח.

סליחות

אנדה מוזוטרוס אזן לאס סליחות אן לה מדיה דלה נוצ'ה אי אנסינה קמונצ'וס מנסב'וס ב'יינן אי סארקוז'ן אי קואנדו קאנטן לוס פיוטים אס אונה אורה מוי יוניקה.

faridi

New member
Aparejavos

בין ראש השנה ליום כיפור אמור להתקיים ערב סליחות ב"ארקדאש". אשמח לעדכנכם בקרוב, בלי נדר.

aviev1

New member
בזמנו היו עושים את הסליחות לא רק

בבתי כנסת אלא גם בבתים פרטיים היו מתאספים באחד הבתים הגברים בחדר אחד. הנשים בחדר השני הם היו אחראיות גם על הכנת הקפה הטורקי והתה למתפללים. היתה הרגשה מיוחדת ללכת ברחובות הרקים מאדם בשעות כאלה מוקדמות ומזג אויר נהדר.

ר ח י לו

New member
נכון אבי אני זוכרת שהיו קמים מוקדם

לסליחות ואת הקריאות בחוץ להעיר את המתפללים ויש לי מין זכרון רחוק רחוק שהתפללו אצלנו פעם בבית, יכול להיות שהייתי מאוד קטנה אבל אני זוכרת משהו כזה.

faridi

New member
אצלנו סליחות ב- 4:45

בית הכנסת "היכל העם", רח' פעמונית 11 יפו ד' ליד האודיטוריום. אשמח אם תגיעו להשלים מניין. גם הנשים מוזמנות

סורטרו

New member
סליחות

ובכן אני חוויתי את הקריאה כשעבר השמש של בית הכנסת שלנו. אני זוכר את השקט ששרר בחוץ והבקרים הקרירים אימי הייתה מעירה אותי בעודי עטוף קורי שינה. אחרי כוס תה של בוקר הייתי שם פעמי לבית הכנסת שם הייתי "בקורה" היינו מתחילים בפיוט של רבי דוד בן בקודה למענך אלהי. רצה עם לך שחר. לחלות פניך. במעמד השחר. אדני הקשיבה אל תאחר: במיוחד אהבנו לשיר אחר"כ את אל מלך יושב על כסא רחמים. היום ריכזו את כל תפילות החגים במחזור למען שמו באהבה באותיות מאירות עיניים ויש את המחזורים האלה בכל בית כנסת ספרדי המכבד את עצמו. כשלעצמי מסיבות אובייקטיביות (אין בקיבוץ בית כנסת ואפילו לא רבע מניין) אז אני משתדל בתפילת יחיד להחזיק במסורת אבותי וכשאני נמצא באילת אצל נכדי אני הולך לבית כנסת קרוב (של מרוקאים) הלחנים מזכירים במקצת את בית הכנסת הסלוניקאי בשכונה. אבל אותם הסילסולים והלחנים שהרביץ בנו רבי דוד נחמה לא ישובו לעולם.

SARAH B

New member
בוקר טוב

דוד נחמה היה איש גדול צנוע וענו שלימד לבר מצוה את שני אחיי (בית כנסת שושנה)

faridi

New member
אז אולי תחדשו את זה!

נוסטלגיה זה לא מספיק, בפרט שזה רק בדיבורים וזכרונות. מי שמתגעגע/ת לניגונים, מוזמן/ת לבא אצלי.

angelici

New member
אני כל בוקר בסליחות- רצינית אהה?../images/Emo8.gif

מתחת לביתי בית כנסת שומעת את התפילות והתקיעת השופר מהמיטה

faridi

New member
עדיף משום דבר אנג'ליקה

רק רצוי שגם תתודי כמו שנאמר "מודה ועוזב ירוחם" (נדמה לי שזה כתוב במשלי)

רותי ב.

New member
אחד הדברים שיותר

ריגשו אותי היה המפגש של לפני שנה, שקמנו וראינו את הסליחות בירושלים, בביה"כ חסד ורחמים, ושהקשבנו לפיוטים הכ'כ מרגשים של ארמוזה, וגם בפעם נוספת שהייתי באותו מקום, לפני יותר שנים. חוויה מזככת

למעלה