סליחה???

levikon

New member
למה לא? רעיון חכם.

אומנם המשפט מנוסח בגמלוניות משהו, אבל הרעיון עצמו מעולה. מעניין אם זה יעמוד במבחן בג"ץ...

Fleddermaus

New member
מה מעולה בזה?

לנשל מישהו מהחברה רק בגלל שהוא לא בדיוק מתאים להיות חייל גיבור? איפה החכמה פה?

levikon

New member
אף אחד לא מנשל אף אחד.

הרי לא מקעקעים את זה על המצח
כמו כן, לא יבקשו לראות את התעודה שלך אלה אם כן אתה הולך לעבוד בעבודות מדינה מסויימות (מאוד מסוימות). ההערה הזאת דומה להערת ה-dishonorable discharge בארה"ב, לדוגמא. בסופו של דבר זה הרבה יותר פסיכולוגי ממשהו בעל משמעות אמיתית.

Fleddermaus

New member
בכלל לא בטוח

הם בפירוש דורשים "סנקציות באזרחות". הרבה מקומות עבודה דורשים תעודת שחרור, ודבר כזה עלול לעלות לאדם בחיים נורמטיביים.

levikon

New member
תשמע, אדם צריך להתמודד עם ההחלטות

שלו בחיים. אבל אני חושש שעושים מהומה מכלום. אנחנו כבר לא בשנות ה-50 שבהן לצבא היה כוח משמעותי גם בשוק האזרחי. היחס כיום הוא אחר לגמרי. אז הצבא יכול לדרוש סנקציות באזרחות. אז שידרוש. אתה חושב שמישהו יתן לו? ובכל מה שקשור לתעודות שיחרור, אני ורבים מחברי נמצאים בשוק העבודה כבר כמה שנים טובות, ומאף אחד מאיתנו לא דרשו תעודת שיחרור.

לא יעמוד, ובצדק

אין להשתלבותך במסגרת צבאית, שהיא פי כמה וכמה כוללנית יותר מהמסגרת האזרחית, דבר וחצי דבר עם השתלבותך במסגרת אזרחית. בג"ץ יודע את זה, וגם אם לא - מעסיקים יודעים את זה. אגב, עצם הפרסום בכלי התקשורת, מעבר להיותו חלק מהקמפיין ששטרן מנהל כבר זמן רב לקידומו, מהווה יריה ברגל - הרי אם מעסיקים ידעו שאין שום משמעות להערת ההתנהגות הזאת, הם יתייחסו אליה אפילו פחות ברצינות. זה עוד חלק מהקרב המאסף המתוקשר של שטרן נגד הלא-משרתים, בצדק ושלא בצדק, שעומד בניגוד למגמה הרווחת וההגיונית בצה"ל - לגייס רק את מי שמתאים ומראה מוטיבציה. כמה טיפשי.

revengen

New member
החלטה פשיסטית

מזה צריך להיות בכלל? החברה הזאת בישראל אימצה לעצמה שכל סרבן (ואני מדבר על אלה האידאולוגים לא הפחדנים \ עצלנים) צריך לנדות אותו מהחברה והוא שונה. להשפיע עליהם בצורה ניכרת וארוכת טווח על החיים בגלל שהם האמינו שהם לא רוצים להילחם זה החלטה מפחידה למען האמת.. משהו לא בסדר עם המדינה הזאת..

למעלה