סליחה

yalda bli halom

New member
סליחה

סליחה אבא,סליחה שנולדתי. סליחה שהקשתי עלייך כל כך. סליחה שאמא לא רצתה אותך יותר ובגללה לא נשארת ללידה שלי. סליחה אבא שהייתי תינוקת כזאת מכוערת ושמנה,לכן אחרי פעם אחת שביקרת לא באת יותר עד גיל 3. אבא סליחה שלא הצלחתי להבין שעכשיו אני בת 3 ויש לך משפחה חדשה ובן שרק נולד ושאותם אתה אוהב יותר. אבא סליחה שאשתך החדשה אסרה עלייך לראות אותי וסליחה שאתה כל כך חלש ולא יכלת להתנגד לה. אבא סליחה שביומולדת שבע כשהפתעת אותי,קפצתי עלייך והפלתי אותך ושצרחתי אבא וכולם שמעו ואתה הובכת. אבא סליחה שנעלמת לי עד גיל 12 וסליחה שלא השתתפת בטקס הבת-מצווה כי אמא לא רצתה סליחה שלא היה לך כסף או אפילו מתנה או אפילו ברכה או אפילו שורה ואולי מילה או חיבוק? סליחה. אבא,סליחה שגדלתי והפכתי להיות אישה וסליחה שנגעו בי כשלא רציתי וסליחה שאנסו לי את הנפש הרכה אבא,סליחה שניסיתי להתאבד וסליחה שהתאשפזתי וסליחה שבכיתי וצעקתי כשלא באת לבקר אפילו פעם אחת ולא התקשרת וסליחה ששלחת לי הודעת אס.אמ.אס "יש לי בת כפויית טובה". סליחה שאכזבתי אותך ושאני לא מה שרצית ושאני אפס ושאני בוכה כמו ילדה קטנה כמו לילה ושאני צריכה אותך כל כך וסליחה על ההרגשה הנוראית הזאת שמחלחלת בי שאולי זה בעצם אתה שאיכזבת. (?)

דוש2

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif חילוף תפקידים?!

מה שנראה פה זה חילוף תפקידים. סליחה את בטח לא צריכה להגיד. הוא צריך להגיד לך סליחה על זה שאיכזב אותך בתור דמות האב בחייך. ותפקידך הוא להרים את הראש כלפי מעלה,ולחייך את החיוך הקטן ביותר,ולהמשיך הלאה, ולהיות גאה בעצמך ובחייך..יהיה בסדר,תקימי את משפחה שתהיה מאושרת ... רק בריאות וחיבוק גדול גדול גדול !

אין לך על מה לבקש סליחה. בכלל.

קראתי וכאב לי הלב. לא כי מה שתארת קשה, אלא כי לקחת על עצמך אחריות גדולה מדי- את זו שצריכה לבקש סליחה? אני לא חושבת. הורה וילד לא בוחרים זה את זה (למעט אימוץ אבל זה לא המקרה הפעם נכון?) ילד הוא חלק מהוריו. הורים אמורים להעניק לילדים שלהם שלווה, ביטחון, אהבה וכל זה- מכל הלב. בלי סייגים. מותר לך ליכעוס עליו, מותר לך להוציא את מה ש"מרעיל " אותך, מותר לך לבכות, לצעוק, אבל אסור לך- אסור לך להרגיש אשמה. אבא שלך עשה בחירה, את היית ילדה קטנה ועוד לא יכלת לבחור בעצמך. אבא שלך אולי מצא תירוצים וסיבות לעשות את מה שהוא עשה אבל את לא צריכה לבקש סליחה. זיקפי ראש, נגבי את הדמעות, היי חזקה, בחרי לך חלום ומטרה להגשים וצאי לדרכך ברגל ימין.

כל כך גאה במי שיכול לספר

שיכול להיות חזק ולהתעלות על כל הרוע וקושי ולהגיד אני אני אין שום סיבה שתבקשי סליחה על טעויות שעושים אחרים ואל תסחבי את הטעויות שלהם על גבך את צעירה ויש לך מספיק זמן לעשות טעויות משלך כל הכבוד לך תתחזקי ותגברי תמיד פה בשבילך

מתנות

New member
שבר ביוגרפי.

ולמה, למה לקחת אחריות על הטעויות שלו? הוא טעה, הוא איכזב, הוא פיספס, הוא הפסיד. ואולי הצורך הזה אף פעם לא יעלם, אולי האין לא יתמלא במה שבאמת צריך.... אבל הוא הפסיד בת, ולא סתם בת, אלא כזו שחולמים עליה- כזו שאוהבת הכי בעולם. יש בך כל-כך הרבה אהבה, ואני לא מצליחה להבין איך בן-אדם, כל בן-אדם, מסוגל לוותר עלייך. ואני לא בטוחה איזה אבא את הפסדת. ואולי זה בכלל לא משנה.... אבל אם יש סליחה שאת צריכה לבקש, זו הסליחה שלך לעצמך.... על שאת לוקחת על עצמך כזו אחריות ונטל, על שאת נותנת מקום בתוכך לאשמה שהיא לא שלך. תבכי ותצעקי ותכעסי ותלחמי ותפלי ותקומי ותאהבי ותשנאי כי יש לך זכות להיות מי שאת. כמה שאת. מתי שאת. ואת לא אפס, כל כך לא.... (אם רק ידעתי איך מפסיקים להאמין שכשלון רק בגלל ההורים.) מגיע לך יותר.....
[אני אוהבת אותך]

מאמאסאן

New member
ילדה בלי חלום? את בכלל לא מאכזבת

אם יכולת להעלות על המקלדת כל כך הרבה רגש, את בכלל לא מאכזבת, הרגישות והטוב שבך כל כך עצומים, המבוגרים הם אלה שאיכזבו כאן, אותך, ואותנו כחברה. אני מבקשת בשמם סליחה ממך. יקרה, לפעמים החיים אינם מסבירי פנים, אבל תתרכזי בטוב, ויש כזה, בפרט בתוכך. קבלי חיבוק חזק מאמאסאן

yalda bli halom

New member
תודה לכולכם...

עזרתם לי הרבה. המון זמן שמרתי בבטן את מה שאני מרגישה וכבר לא יכולתי יותר. מצטערת אם תפסתי כאן מקום או התפרצתי בהפתעה,אפילו בלי להציג את עצמי. תודה על החום ועל ההבנה שלכם. ותודה שנתתם לי להיות פה מה שאני. -חיבוק- ו...זה בסדר אם אשאר?

ברור../images/Emo24.gif

אנחנו פה תמיד ובכל מצב אל תרגישי לא בנוח יש מקום לכולם וחיבוקים למי שצריך וגם למי שלא בקיצור ברוכה הבאה

למעלה