סליחה...

מוצא לנכון

מאחר וחשוב לך לא לפגוע. ומאחר וחשוב לך שאם פגעת שלא במודע, להתנצל ולישר את העניין. תנסה קצת אחרת. תנסה לאמר, באם פגעתי במישהו, אנא האירו את עיני ואני אבקש אסדר את המצב אישית מול הנפגע ואבקש סליחה. פעולה כזו היא ישירה, אמיתית, עינינית ובאמת עושה בדק בית. סליחה גורפת זה.... חרטה. ואם תתעקש אז זו חרטה הלכתית.

נוגע בך

New member
חרטה - מתחרט

חארטה

למה אתה חושב שיש בי שחצנות?

לפי מה החלטת על זה? בגלל שלא מרגישה שצריכה להתנצל דווקא ביום כיפור? שלא צריכה יום מסויים להתנצלות? לפי מה אתה שופט אותי?

../images/Emo45.gif בול

חושב שחלק מלהיות אנושי זה להיות בקשר מתמיד עם מפלס הפגיעות - שלי ושל הקרובים אלי. גם אני לא מחכה לימים מיוחדים כדי לבקש סליחה, אלא עושה זאת בזמן אמיתי. והיום, יותר מתמיד, אני חש בעוצמה שיש בלהגיד דברים פשוטים כמו "טעיתי, סליחה".

מסכימה

לא צריך את יום כיפור כדי לאמר אבל לפעמים ביום הזה חושבים על דברים שנשכחו כל השנה אדם שאומר סליחה זה אדם שאומר בכל מקרה

הסליחה היא אפקטיבית באותו הרגע

לא צריך לחכות ליום כיפור, כדי להתחיל לבקש סליחה נראה לי צבוע ויומרני להכות על הברזל כשהוא חם.

תרגעי ../images/Emo13.gif

אני מתכוונת לאלו שלא אומרים את הסליחה שלהם כל השנה, אלא מחכים ליום כיפור את כנראה לא אחד מהם

ואת יודעת מה הכי מצחיק סופי??.

הכי מצחיק היה לגלות את ל"ו הצדיקים של המקום בו גרתי.. לבושים לבן, נעלי גומי , עטופים בטלית, ספר תפילה ביד.. מקפידים על קלה כבחמורה..
מה זה צדיקים??... הצדיקות נוזלת מהם, ממש מוארים.. ו...דקה אחרי סיום הצום הם ממשיכים במעשים ל"מען" הקהילה..

יערית

New member
../images/Emo6.gif

גם אצלינו הם מוכרים חחחחחחח הם לבושים בד"כ לבן מכף רגל ועד ראש,בטח השנה אפילו ישימו במיוחד את הכיפה של יהודה סעדו, עכשיו זה IN ללכת איתה.יברכו אחד את השני בלחיצת יד "גמר חתימה טובה" וינשקו את היד {מקווה שאתה מתארת לעצמך את התנועה} ואחרי הצום..ימשיכו לדאוגד למען הקהילה ושלמותה.

../images/Emo12.gif מה ?..גדלנו באותו המקום ?..../images/Emo8.gif

צודקת, הם דואגים להישאר מעודכנים גם בתחום האופנה..
קוקאין/הירואין שיק...

יערית

New member
לא חושבת

לכל עיר את ל"ו צדיקים שלה,פעם נעלי השפיץ של ג'קסון היו לרגליהם,היום הם סטייליסטים יותר.דווקא לא על סמים חשבתי,יש בתחום הזה חוץ משחור ולבן גם את האפור

למעלה