סליחה...

האם אתם מבקשים סליחה אם פגעתם

בעקיפין? ישירות? האם המנהג הזה עדיין קיים? האם אתם מביטים לתוך תוככם ובאמת מקשיבים למה שזורם בתוככם? מודים בטעויות? לומדים מהם ומסיקים מסקנות לעתיד? מתנצלים אם פגעתם ולא ראיתם באותו הרגע את הכאב שגרמתם כי הייתם שקועים רק בלראות את עצמכם ובתבניות ההתנהגות שלכם? או פשוט אומרים סליחה לקראת חתימה טובה?

סליחות מה../images/Emo30.gif....

כל כך הרבה "סליחות" קיבלתי באימל הנה אחת שעשתה לי את זה

נוגע בך

New member
סליחה

שנה במבט לאחור שנה של תהפוכות שינוי צמיחה עליות מורדות בעילות חדירות זיונים חברויות קשירות הצלפות התקשרויות בניה פירוק אהבה אכזבה תקווה שנה מלאת תובענות שנה נפלאה ועם כל הצמיחה האישית ועם כל התרוממות הרוח הזו במידה ובך פגעתי במידה והעלבתי במידה ולא שמתי ליבי במידה והכאבתי במידה התעלמתי אבקש את סליחתך נסלח ונוכיר , נסלח ונבין, נסלח ונבטיח ומי ייתן והשנה הבאה תהיה לפחות כזו שחלפה לה. (לכל מי שאולי נפגע/ה בדרכי)

אני לא זקוקה ליום כיפור כדי לאמר

סליחה אם פגעתי עושה את חשבון הנפש שלי במשך כל השנה... ותמיד אבל תמיד מודה בטעויות ומתנצלת על גרימת כאב.... לא אוספת את הסליחות ליום אחד....

נוגע בך

New member
קודם כל לפחות המילים יפות

בעינייך וכבר מודה לך על כך. שנית בקשת סליחה אינה בריחה... בדיוק ההפך. ונחמד הדיון שמעוררות המילים

נוגע בך

New member
חבל שכך רואה את זה

שוב חוזר ואומר גם על פי ההלכה יש לבקש סליחה גם ממי שנ]גע ואתה לא מודע לכך. ואת בטוחה שאין מקרה שפגעת ולא מודעת לו? ובמידה ויש כזה ראויה בקשת הסליחה?

shemesh22

New member
הלכה למעשה

מה שהתכוונתי שהסליחה כסתם מילה יפה אין לה משמעות אמיתית. אם אין לך מושג ממה נפגעו או למה, הרי יתכן שכבר מחר תפגע שוב באותה צורה במישהו או מישהי אחרת.... ואז מה הועילו חכמים? זו בכל אופן דעתי.

נוגע בך

New member
לא ענית

ואת בטוחה שאין מקרה שפגעת ולא מודעת לו? ובמידה ויש כזה ראויה בקשת הסליחה?

shemesh22

New member
עונה

לא מאמינה בבקשות סליחה כלליות, אם חושבת שמישהו נפגע מבקשת סליחה אישית מאותו בן אדם. ואם לא מודעת אז בקשת ממלא לא תהיה מכוונת לאותו אחד שנפגע. אבל שוב זו אני.

נוגע בך

New member
אפילו

על פי ההלכה מבקשים סליחה על מקרים בלתי ידועים. ובואי נגיד שמישהו נפגע אפילו שלא בצדק, לטעמי כיוון שזו התחושה גם אז אני מוצא לנכון להתנצל המשמעות של הסליחה היא בכוונה ולא בהבנה. ושוב סליחה

ילוטייל

New member
ליתר ביטחון הא?? מזוזה, חזרה על

משפטים. ארבע פעמים. חמש כמו שכתוב. נבקש סליחה באופן גורף כזה, סעיף סל כזה, אם לא יועיל מן הסתם לא יזיק. מדי פעם נכנס עבריין לאולם המעצרים, נגיד, עיברת מין קשה, כיפה גדולה לבנה או שחורה מכסה את ראשו הנוקשה.. הוא נוגע במזוזה, ומתיישב. בידיו ספר תהילים. הוא קורא בו. ליתר ביטחון, כזה, כאילו. בדרום ארה"ב היו קושרים צמות קטנות כאלה ליתר ביטחון כזה, לגירוש השדים, וגם עם המלחיה שלוש פעמים מעבר לכתף, ולא לעבור מתחת לסולם פתוח כאילו כזה - ליתר בטחון. וחתול שחור חצה את הכביש... שומו שמיים. ליתר ביטחון, כזה, כאילו.

ילוטייל

New member
גם בשבילי. גמ"ח לך איש!!!

זה לא אישי. זו רק דעתי הצנועה על פולחנים ושאר תחביבים

למעלה