סליחה שאני בור אבל

orenphp

New member
אז ככה...

זהו משתנה שכל ה"סקופ"(מסגרת חיים, תחום פעולת הקוד) הראשי מכיר בו. כלומר אם מגדיר משתנה מבחוץ לפו' בתור גלובלי, אז הפונקציה תכיר אותו למרות שהמשתנה הוא מחוץ ל"סקופ" שלה. * "סקופ" של פו'/מחלקה הוא פשוט הסוגריים המסולסלות - זו הכוונה למסגרת חיים. מקוה שהבנת. דוגמא:
<? global $a = 1; function b(){ echo $a; //will print 1 even though $a isn't declared in the function //if you delete the "global", this will raise an error that $a isn't declared. } ?>​

bnayal

New member
הבנתי... תודה! ועוד משהו:

אני בונה מערכת פורומים, עכשיו: לכל פורום יש ID שונה שמוצג בשורת הכתובת ( כמו בתפוז ) ואני רוצה שנגיד, עושים "הודעה חדשה" אז בקישור להוספת הודעה אני צריך לכלול את הID של הפורום, יש דרך שזה יוסיף אותו אוטומטית? שאני רק הקבע מה הID והוא ישאר עד להודעה חדשה?

N i X

New member
הנה רעיון...

תלוי איך אתה עובד, לפי דעתי אם אתה עושה פורום אולי כדאי לך לעבוד עם sessions, ואז תוכל לשמור את המשתנה בsession, וכך יהיה לך אותו בכל מקום. או שפשוט תקפיד בכל הלינקים שיוצאים הדף של הפורום יהיה גם את הID של הפורום... (אני מקווה שהבנת למה התכוונתי): לדוגמא: אם יש לך לינק להוספת הודעה חדשה, הוא יהיה כך:
<? $forum_id = 312; ?> <a href="add_msg.php?<?=$forum_id?>">Add a new message</a>​
אני הייתי הולך על הsessions... הייתי הולך על זה בגלל שנוח לעבוד עם זה(אלה אם יש בעיה עם עוגיות), לא רק למטרה המסויימת הזאת, של לשמור את מספר הפורום, אפשר לשמור גם פרטים נוספים, כמו שם משתמש, הזמן בו הוא התחבר למערכת, וכו'.

orenphp

New member
דווקא בדוגמא הזו לא הייתי...

הולך בשיטה זו מאחר וזה מאוד מיותר - עבודה עם session עדיין דורשת מספר דברים כמו ענייני תחזוקה (הגדרות נכונות על השרת). בשביל הדוגמא הזו אין צורך ל"סבך" את העניינים ולשמור מידע שהוא די פשטני ולטעון כל פעם מקובץ ולשמור אליו(בזבזני). כמובן שכל אחד ושיטותיו ואמונותיו, תעשה איך שאתה רואה לנכון. אני מרשה לעצמי(אני בטוח שNIX ירשה :)) לחזור על השיטה של NIX רק לתקן משהו קטן בקוד(הוספתי את המשתנה שאיתו המידע ישלח לעמוד החדש):
<? $forum_id = 312; ?> <a href="add_msg.php?id=<?=$forum_id?>">Add a new message</a>​

N i X

New member
אתה לא תאמין ;)

אבל זה בידיוק כמו שרציתי לרשום את זה, ומשום מה ברח לי ה"id" ;)

bnayal

New member
:::::::::::::::::::::::::::::::::::

אני מתחילת הפורום משתמש בזה:
<? $forum_id = 312; ?> <a href="add_msg.php?id=<?=$forum_id?>">Add a new message</a>​
אבל חשבתי שאולי יש משהו יו תר פשוט... אבל לא משנה ותודה!

למעלה