סליחה על שאלה של תם

sima1203

New member
סליחה על שאלה של תם

מה ההבדל בין אופן אופיס לאופיס הרגיל 2003 ?

שאלה חשובה

כשמכירים את התשובה, הכל נראה ברור. מבחינת השמות, אסביר לך את ההבדל בין מיקרוסופט אופיס ואופן אופיס. שניהם חבילת יישומי אופיס הכוללים לפחות מעבד תמלילים, גליון אלקטרוני ותוכנה להכנת מצגות. מיקרוסופט מציע גם תוכנות נוספות כמו OUTLOOK (ניהול דואר אלקטרוני,זמן ואנשי קשר) וגם תוכנות נוספות שלא נפרט כרגע. במיקרוסופט כל 3 שנים (בערך) יוצאת גרסה חדשה של חבילה זו. הגרסאות המוכרות היום בישראל הן 2000, 2002 או XP , גרסה 2003 והגרסה החדשה יחסית 2007 . חבילה זו בתשלום. בישראל רוב האנשים משתמשים במיקרוסופט ולכן אופן אופיס פחות מוכר. אופן אופיס מציע גם חבילת תוכנות בסיסית + תוכנה גרפית +מודולים לכתיבת נוסחאות ... אופן אופיס הוא חינם וחוקי. הוא שייך לקהילה הבינלאמית המפתחת תוכנות בקוד פתוח. מחר יוצאת גרסה 3 של אופן אופיס באופן רשמי בעולם. בשבועות הקרובים תצא גרסה בעברית. מעבד תמלילים WRITER של אופן אופיס חזק וידידותי מאוד. לגבי פרטים נוספים נחכה לשאלות נוספות שלך. חג שמח

sima1203

New member
תודה, תודה

מכיוון שאני בקשי מבינה במחשבים תשובתך היתה עבורי מידע מועיל מאד. הבנתי עכשו שהן שתי חברות , והאופן אופיס אמור ליהיות חינמי. אני משתמשת ב אופיס 2003 ואני יודעת שיש 2007. מה שקורה כאשר אני מקבלת מצגת שהוכנה באופיס 2007 אני לא מצליחה לפתוח אותה, קיבלתי כבר בפורום כאן פתרון לזה. האם מצגות או כל קובץ שיווצר באופן אופיס אוכל לפתוח אותה גם אין לי אותה? (אני לא בטוחה). חשוב לי מאד נושא אפשרויות פתיחת הקבצים, בעיקר כי אני מכינה מצגות ושולחת אותן לחברים וכו' ולא הייתי רוצה שיווצר מצב שלא יוכלו לפתוח את העבודות שלי, או להיפך שאני לא אוכל לפתוח קבצים שיווצרו בתוכנה שאין לי . ושאלה נוספת מהן הסיומות של אוורד ופאורפוינד של אופן אופיס ושל אקסל ?.בכל אופן תודה לך. וחג שמח,

SILVERDAWN1

New member
תשובה חלקית

ראשית, כמשתמש כבד של מייקרוסופט אופיס (בעבודה, תמורת הרבה מאוד כסף) ושל אופן אופיס (בבית, בחינם, ובאופן חוקי !) אני חייב להביע בצורה החזקה ביותר את דעתי שאופן אופיס היא חבילה מנצחת ואני פשוט לא מצליח להבין לשם מה איזה משתמש פרטי שהוא ירצה להוציא הון על החלופה המייקרוסופטית כשיש לו את אופן אופיס זמינה, חינם וחוקית ! אנשים, תתעוררו, תורידו OPEN OFFICE בהמוניכם ותתענגו בחינם ובאופן חוקי לגמרי מחבילת תוכנות חזקה ומצויינת! שנית, לשאלותיך - אני אישית לא נתקל בבעיות תאימות. במסמכי טקסט שאת רוצה לפתוח בכל מעבד תמלילים, אני מציע שתשתדלי לשמור בפורמט RTF ואם זה מסמך שלא תצטרכי לערוך שוב, אז תנצלי את היכולת של אופן אופיס ליצא מסמך לפורמט PDF הנפוץ. לגבי מצגות - למרבה הצער, תצטרכי בינתיים לשמור בפורמט של מייקרוסופט אופיס - PPT אם אינני טועה. אופן אופיס יודעת לשמור לפורמט זה. זהו, מצטער על התשובה החלקית, אך מברך ומחזק אותך על עצם השימוש באופן אופיס. את עושה בשכל רב ועצתי לך - הפיצי את הבשורה בין כל חבריך. פשוט צריך להיות אדם לא-רציונאלי כדי לא לקחת מתנה בשווי מאות שקלים, אם לא יותר - וזה מה שאופן אופיס מהווה !

עוד אפשרות לפתוח את קבצי OO דרך GOOGLE

היום ניתן בעזרת GOOGLE DOCS למשל לפתוח קבצי אופן אופיס. לפני שנה, היה משפט שחייב את מיקרוסופט גם לפתח פתרון לפתיחת קבצי אופן אופיס. אם אני זוכרת נכון, הם צריכים לפתח את הכלי במהלך 2009. בכל מקרה ניתן עם אופן אופיס 3 לפתוח את כל סוגי קבצי מיקרוסופט אופיס כולל גרסה 2007.

Shandra Jerro

New member
"להוציא הון על החלופה המיקרוסופטית?"

ניתן להתווכח וויכוח מנומק, אבל לזרוע דיס-איפורמציה לא משרת את השואלים... חבילת Office 2007 בגרסת Home and Student עולה "הון" של 400 ש"ח (קנייה שבועית קטנה בסופר), עבור 3 רשיונות, וניתן לפצל את ה"הון" לשישה תשלומים ללא ריבית ב"אופיס דיפו", למשל... מדוע להוציא "הון" זה? 1. ממשק משתמש מלא בעברית, כולל כל מערכת העזרה (ב - OO - אנגלית). 2. עוצמה רבה יותר. 3. ניתן ליצור מסמכים בעלי מראה מדהים בקלות וביעילות. 4. תאימות מלאה למסמכי Office מגרסה 97 ועד לגרסה 2007. אני, למשל, הכרעתי בעד האופציה הזו. עכשיו, כשיש לשואלת מידע מלא ואמיתי, תוכל להכריע גם היא.

H N 1

New member
הממ...

גם לי הפריע המשפט הזה על ההון, אבל את לקחת את זה צעד רחוק מדי. מנשק עברי ב OO - יהיה. זוהי תוכנה "קהילתית" ואם הקהילה לא תתרום לה - אל לך/ לנו לבוא בטענות לאף אחד. בנוסף, לדעתי, בחירת תוכנה על סמך זה שיש לה מנשק עברי היא צעד טפשי. "עוצמה רבה יותר" את מוכנה להסביר מה זה אומר? היא מגיעה מהר יותר מ 0 ל 100 ? "ניתן לייצר...." - איזה משפט טפשי, אם את לא מצליחה לייצר את אותם מסמכים בעלי מראה מדהים בתוכנה אחרת - הבעיה אצלך. "תאימות מלאה..." אני עובד כמעט אך ורק על OO, ועוד לא מצאתי מסמך שלא עבד אצלי.. בקיצור - די לקשקש. כל אחד יעשה את החשיבה של מה מתאים לו, ותשאירי למיקרוסופט לעשות לעצמם את יחסי הציבור שלהם (או שעליתי פה על נקודה?) ====================== לייעוץ טכנולוגי איכותי - הכנסו לאתר

Shandra Jerro

New member
אניח פעם אחת בלבד שלא מדובר בחסיד שוטה...

...ואשיב לך ברצינות: ממשק עברי - לא באה בטענות לאף אחד; אבל אם "הקהילה" לא מוכנה לתרגם עבורי את קבצי העזרה ו - Microsoft מוכנה לתרגם את קבצי העזרה תמורת 400 ש"ח - אני מעדיפה את המוצר של Microsoft, ושכל אחד יעשה את שיקוליו. עוצמה רבה יותר משמעה יותר תכונות. עם כל הכבוד ל - OO (ויש כבוד), ל - Office 2007 יש יותר תכונות - יותר כלים ב - Excel, יותר אפשרויות עיצוב ב - Word, וכן הלאה. מסמכים עם מראה מדהים - החוכמה אינה לעצב מסמך בחצי יום עבודה; Office 2007 מכיל שלל כלים (ערכות נושא וערכות עיצוב, אבני בניין וגלריות, SmartArt ועוד), המסוגלות לעצב מסמך בעל מראה מדהים בחמש דקות עבודה. זה לא היה ב - Office 2003, וזה עדיין לא קיים ב - OO. "תאימות מלאה" - זה שלא נתקלת בבעיה, לא אומר שאין בעיות; למעשה, התמיכה הממשלתית ב - OO הופסקה בשל חוסר יכולת להביא לתאימות מלאה של מספור מדורג, למשל, תכונה עליה עובדים חזק בגרסה 3. בנוגע לגסות הרוח - "די לקשקש" או רמזים שכל מי שדעתו שונה משלך הוא סוכן מכירות, כפי שכתבתי - לא אגיב, ואם תמשיך - לא אענה לך, וראה עצמך כמנצח. כפי שכתבתי, ניתן לדון בצורה מנומסת ומנומקת, ובחוצפה ישראלית מאסתי לחלוטין...

BravoMan

Active member
מתנצל מראש שאני "מוסיף עצים למדורה"

אבל כשאני שומע שמכניסים את עניין "תוכנות וכלים" לוויכוח על איזו חבילת אופיס טובה יותר, קשה שלא לצחוק. בדקתם פעם בכמה מתוך כל הכלים האלה משתמש האדם הממוצה? אפילו בסביבה עסקית? תוכנות עריכת תמלילים בלבד בשתי החבילות עצומות מבחינת תוכן ואפשר לכתוב ספרים עבים מאוד שרק מסבירים כיצד להשתמש בהם, למעשה כבר יש לא מעט כאלה. אני לא מכיר 100% של הפיצ'רים של אף אחת מהתוכנות (Word וWriter) ואני משתמש בשתיהן. אני בטוח שאם נתחיל להשוות פיצ'ר - פיצ'ר נמצא כמה וכמה שיש בחבילה של MS ואין בOO ולהפך. ייתכן מאוד גם שMS OFFICE תנצח, רק מה התועלת בכך אם אלו אפשרויות עלומות שרוב המשתמשים לא מכירים ולא מנצלים? הנקודה הנוספת היא "400 ש"ח זה כולה קניות לשבוע בסופר". נכון, אבל הייתה עושה קנייה ב400 ש"ח בסופר ואז זורק את כל המצרכים יש לתוך הפח? וודאי שלא, כי בסופו של דבר זה לא סכום של מה בכך. נכון זה לא ישבור את רוב המשפחות שכבר יש להן מחשב, ואם נתקלת בתכונה מיוחדת שאתה ממש צריך (ותרגום עברי מלא הוא דוגמה טובה) אז אין ברירה אבל להגיד סתם "זה סכום סביר שעבורו מקבלים תמורה טובה" זו סתם פרסומת. אם יש משהו חינמי (או אפילו יותר זול) שיעשה את העבודה שמישהו צריך אז זה הגיון בריא שאותו מישהו יבחר בו. ונקודתי האחרונה - הרבה משתמשים ביתיים בישראל משתמשים בגרסת MS OFFICE פרוצה לכן ההבדל במחיר הוא לא יתרון עבורם. אם הם היו בוחרים להשתמש בתוכנה חוקית, רובם וודאי היו מעדיפים לעבור לOO החינמי ואז "תאימות לכל מסמכי הWORD מ97" כבר לא הייתה יתרון כי כולם היו משתמשים באותו פורמט.

Shandra Jerro

New member
בנוגע לגנבים - הרשה לי לא להתייחס אליהם...

... בנוגע לתכונות נוספות ב - 400 ש"ח - שכל צרכן יעשה את שיקולו הבוגר; אשר לי - רק ערכות הנושא, ערכות הסגנון, אבני הבניין והגלריות של Word 2007 שוות את הסכום. שאלת תמה, כי לא ניסיתי - האם המקבילה של Excel ב - OO (סליחה על הבורות, אך איני מכירה את שמה) - תומכת בנוסחאות מערך? גם תכונה זו שווה 400 ש"ח...

Shandra Jerro

New member
אני מתנצלת... למקבילת Excel קוראים Calc...

זו הייתה עצלות הגובלת בחוצפה מצידי לא לברר את שם היישום בטרם שאלתי... סליחה...

H N 1

New member
תגובה

לגבי התגובה שלך אליי קודם - את רק מחזקת את דעתי שאת לא "נקיה" בסיפור הזה. ועכשיו בתגובה הזו, שאת בעצם אומרת שבכלל אין לך מושג ב OO.... הבנתי שאת לא פרטנר לדיון. יום נפלא ====================== לייעוץ טכנולוגי איכותי - הכנסו לאתר

Dov_s

New member
תומכת ואפילו יותר טוב

אני לא מכיר לעומק את האקסל בגרסת 2007 אבל הגרסאות הקודמות של האקסל נחותות מה-OOO בנושא אשף הנוסחאות ונוסחאות המערך. האשף של ה-OOO תומך בנוסחאות מורכבות בעוד שהאשפים בגרסאות עד 2007 אינם תומכים. על תתנשא על מה שאינך מכיר.

BravoMan

Active member
שכחתי משהו חשוב:

התמיכה הממשלתית הוחזרה לאחר שנמצא תקציב. אני לא יודע מאפו הבאתה את עניין המספור, אבל אני ממש בספק שזה מה שעצר את התמיכה.

למה לא 2 אפשרויות

אני חושבת שיש יתרון רציני בקיום מספר אפשרויות לבחירה למשתמשים. לא אכנס לוויכוח המחיר, אבל רציתי להוסיף הערה קטנה: מחיר אופיס של מיקרוסופט ירד הרבה, ועד לפני כמה חודשים גרסת סטודנט עלה בסביבות 750 ש"ח. עוד נקודה,אופיס 2007 דורש מחשב חזק, ולא תמיד רוצים להחליף את המחשב בשביל לכתוב מכתבים. אני באמת חושבת שאופן אופיס נותן מענה לרוב המשתמשים, WRITER היא תוכנה חזקה מאוד, גם לכתיבת מסמכים מסובכים. אני חושבת שצריך לפתוח את הדיון, ולראות איך נוכל לעודד פיתוח של עוד חבילת יישומי אופיס. הבחירה יכולה להיות מגוונת, ולא רק מיקרוסופט,ולא רק אופן אופיס אלה לפחות את שניהם. בישראל, לא מכירים מספיק את אופן אופיס, וחשוב לראות איך נמשיך לפתח אותו הנושא הכלכלי חשוב. משפחה היום,אולי יכולה לשלם 400 ש"ח אבל מה יקרה מחר כשמיקרוסופט יהיה לבד ,וידרוש שוב 800 ש"ח (או יותר)? נשלם ונגיד שזה שווה קניות של שבועיים בסופר ? במגזר העסקי המחירים גבוהים הרבה יותר, וכל עסק צריך להשקיע מאות שקלים * מספר המחשבים ? אם היו מכירים את אופן אופיס היו יכולים לחסור כמה אלפי שקלים. אני עדיין לא מבינה מה מפריע ל"תומכי מיקרוסופט" שקיים כלי נוסף. נכון שיש כלים שקיימים באופיס 2007 ולא קיימים באופן אופיס, גם לא קיימים באופיס 2003 . האם אני כמשתמש רגיל צריך אותם ? אם תגלו כלים מעניינים שטרם קיימים באופן אופיס וקיימים בתוכנה אחרת, פורום זה הוא המקום לספר על הכלי ואולי נוכל לעזור להשפיע על הפיתוח. ידעתם שבאופן אופיס קיימת אפשרות לערוך מסמך PDF , באנגלית זה עובד (אבל עדיין לא בעברית).

udifpalm

New member
שכחת בעיה חשובה

הגרסה שעולה 400 ש"ח אינה מיועדת לשימוש מסחרי. אם אתה צריך לערוך חוזה להשכרת דירה, לדוגמה, זה עלול להחשב כשימוש מסחרי. מכיון שאנחנו מדברים על שימוש חוקי, הגבלת השימוש המסחרי הופכת את הכלי למוגבל מדי להרבה אנשים.

למעלה