סליחה על הצפת השאלות..

Galle

New member
סליחה על הצפת השאלות..

אני פשוט חדש כאן וצריך לפרוק קצת.. אני אנסה לרכז לי כאן כמה שאלות... 1) האם אדם יכול לפגוש מלאך? ואני לא מתכוון למישהו זוהר עם כנפיים.. אלא למלאך שנראה כמו כל אחד אחר.. 2) האם יש סוגים שונים של חלומות?? ואני לא מדבר על ההבדל בין חלום שאני לא שולט לבין חלום שאני בהכרה\הכרה מלאה\הכרה מלאה+זכרון מלא. (חוויתי הכל וזה כיף!) אני מתכוון למשהו... שהוא לא ממש חלום, ואני לא יודע מזה. הנה הסבר: היה לי לפני שנתיים חלום שונה, הייתי התוך מקום מוזר מאוד, קצת חשוך, והייתי בהכרה לגמרי מלאה בתוך החלום. ובד"כ אני יודע שאני בחלום ואז אני יודע שאני יכול לעשות מה שאני רוצה.. אבל באותו החלום, אני הרגשתי שונה.. הרגשתי שעכשיו אני יושן.. אבל זה לא חלום. וכל מה שאני זוכר זה שאמרתי לעצמי - אני חייב לזכור את החדר הזה! רק אם אני אזכור את החדר הזה אני אדע איפה אני אח"כ. ואני זוכר שהסתכלתי על כל מיני מקומות וראיתי איזו דלת.. והעניין הוא שאני לא מצליח להיזכר מה ראיתי שם, אני לא זוכר מה זה היה, אם בכלל היה משהו.. *לא ראיתי סרטים או משהו כזה לפני השינה* אז רציתי לדעת אם באמת יש סוגים של חלומות או שאני סתם דמיינתי.. 3) מה ההבדל בין "אור לבן" לאור נרות? 4) ל-חיות יש כוח רוחני כלשהו? כי עד כמה שאני מאמין לחיות אני נשמה.. זה נכון? 5) שמעתם על עולם זוגי? דודה שלי קוראת בקפה כבר המון זמן. היא מדייקת על הדברים הכי קטנים, גם בקפה וגם ביד. משום מה, אני מגיל 6 בערך הייתי עושב הכל זוגי מתוך מחשבה שזוגי זה טוב ואי-זוגי זה רע. ואין לי מושג מאיפה זה בא לי.וככה, לפעמים שהייתי קטן, אם הייתי קורא לאמא שלי, אז לפעמים הייתי קורא לה עוד פעם בלב כדי שאני כאילו אקרא לה פעמיים וזה יהיה זוגי. יש לנו 17 מדרגות. אז תמיד הייתי עולה פעם אחת שתי מדרגות ביחד כדי שאני יעלה 16 מדרגות. מכאן, בא גם "מספר המזל" שלי - 8 . עכשיו שאני כבר יותר גדול, אני כבר יכול לשתות מהקפה של הדודה.. והיא אמרה לי שאני שייך לעולם זוגי. כמובן שאני אשאל אותה מזה בדיוק בפעם הבאה שאני אראה אותה, אבל מישהו מכם יודע ויכול לנסות לסביר לי? טוב.. נראה לי שמיציתי כאן כמה שאלות.. אני מקווה שתוכלו לענות לי על חלקם לפחות..

fucking shanti

New member
אני אנסה לענות על שאלה 2....

יש סוגים של חלומות- של נבואה, של מסרים ממתים שהכרת (או שלא הכרת...), וכאלה בסגנון. האמת שהיה לי לפני כמה ימים חלום בסגנון שתיארת- צלול אבל שונה, ידעתי שאני חולמת והייתי בהכרה וגם הסביבה היתה צלולה, אבל אפילו לא חשבתי על זה שאני בחלום צלול ועל לעשות מה שאני רוצה... משהו כזה לפחות, היה לי מוזר....

Galle

New member
תודה... עכשיו לפחות אני יכול להוריד

את האפשרות שאני סתם מדמיין..

yoo

New member
תשובה ל 1.

לפי הקבלה אין יותר מלאכים ואין יותר שדים בזמנינו. אולי בימי קדם היית יכולה לפגוש באחד :)

Galle

New member
אני לא מדבר על ..

לא מדבר על מלאכים שמסתובבים בינינו.. אלא על משהו חד פעמי שמלאך יבוא אליך בצורת אדם.. זה יכול להיות?

dejavue

New member
באמת?../images/Emo7.gif

ממש עצוב לי. תמיד האמנתי במלאכים..ואני לא חושבת שאפסיק להאמין בקיומם. תוכל להרחיב קצת?

faith2

New member
דווקא....

=לפני 48 שנה
שסבתא שלי הייתה בהיריון עם דוד שלי, בא אליה מלאך (היא הייתה ממש בהתחלה לא ידעה שהיא בהיריון) אמר לה שהיא בהיריון...בהמשך ההיריון אמר לה שהיה לה בן ואז בסופו של ההיריון אמר לה שתקרא לו אליהו... אני זוכרת שתמיד היא סיפרה לנו את זה.... אני מאמינה באלוהות, ואני מאמינה שיש ישויות מכל הדרגות....ככה שאני לא שוללת אלא אני מאמינה שיש מלאכים במיוחד מלאכים שומרים וגם שדים....

yoo

New member
אל תפסיקי....

הקבלה היא אמונה בדיוק כמו האמונה שלך. איש באמונתו יחיה. אם האמונה במלאכים עושה לך טוב, למה שלא תמשיכי בזה?

fucking shanti

New member
אתה יכול באמת להרחיב?

כי אישית אני מאמינה גדולה בקבלה, אבל איך זה מסביר סיפורים של אנשים על שדים ומלאכים שהם פגשו?

yoo

New member
המממ

אני רק ארחיב מעט: שבגלל נפילת בית ראשון נחלש כוחו של אלוהים בכמה מידות בית המקדש השני כבר "לא היה אותו הדבר" מקורות קבליסטיים של היום אומרים שאלוהים כיום הוא קטן ונפחד, יושב בחדר אפל ומשתמש במלאכו האחרון, המלאך שבאמצעותו הוא בוכה. מכוח עצום ומגודל שגודלו שגדול על גודלם של כמה מגדלים בתקופה שישב על כסא הכבוד מוקף בעשרות מלאכים שחגים סביבו וקוראים בשבחיו בקול שיחריד כל אדם ויצור חי-> הפך הוא לקטן שפוף וזקן,יושב בפינה אפילה. וכך גם מלאכיו, בני האלוהים, נפלו כמוהו. מכיוון שהם חלק בלתי נפרד ממנו. גם לכוחות הרשע לא נגלה האור. מספרים שהשד האחרון נתגלה לעיני הסופר יצחק בשביס זינגר בפולין קצת לפני מלחמת העולם הראשונה. הוא סיפר שעולם השדים נתמעט ונעלם משום שרשעם של בני האדם עלה על רשעם של השדים. (אולי בכך הוא ניבא מה עלול האדם לעולל בזוועות מלחמת העולם השנייה) רק לילית,מלכת השדים, לא הפסיקה לפעול ועל פי מקורות כאלו ואחרים היא ממשיכה לפתות גברים ולפתח בהם את יצר הזימה. ובכך ללדת לעצמה עוד לילין. אפילו חיים נחמן ביאליק, המשורר הלאומי מתאר בכתביו על כך שנפל ברשתותיה לאחר שעקב אחרי בחורה תועה ומסתורית אל תוך היער. בכל מקרה, אני מאוד ממליץ למי שמתעניין בקבלה לקרוא את הספר: "המיתולוגיה היהודית" הוא מקבץ בתוכו סיפורים קבליסטיים מרשימים ש קובצו נערכו תומצתו ושוכתבו בשפה ציורית וסוחפת. אני מאוד נהנתי ממנו :)

fucking shanti

New member
מעניין....

אף פעם לא שמעתי סיפור דומה לזה, שווה ללמוד קצת על הנושא. אם מישהו יכול לאשר את זה מהידע שלו אני אשמח :)

ImmortalSoul

New member
אני לא יודע לגבי הכתבים הללו

ומאיזה ספר זה הגיע . אני יודע שיש את התנ"ך שהוא הספר שכל יהודי צריך לקרוא ממנו . וכן אולי זו דעה צרה ותחשבו מה שאתם רוצים . אבל אולי זה מקור האור האחרון שנשאר לנו כדי לא להטיל ספק בגדולתו של אלוהינו. אולי שכחנו לגמרי עד כדי כך שספרים צצים לנו מכל מיני סוגים . בכל אופן אז הנה הדעה המיסטית שלי ולא חייב לקבל אותה: אלוהים שם ואלוהים מקשיב לנו ורק אם נפתח תעיניים נוכל לראות את הניסים והנפלאות שהוא מטיל בנו . אבל עדיין זה לא עוזר לנו לזכור אותו יום ביומו ולהלל את שמו . כי יותר נוח לשבת בבית ולקרוא מול אמא ואבא את הספרים האלה מאשר הפאדיחה של להחזיק בספר התנ"ך ולקרוא ממנו ולראות עד כמה כל סיפור בעצם מתקשר למשהו שעברנו בחיים אם נעבור על הרגשות ועל היופי שבאהבת החינם שיש לאלוהים אלינו אולי הכל יהיה ברור לנו ואולי לא נצטרך לחפש איפה אלוהים באמת יושב ואם הוא בוכה או לא פשוט נקבל שהוא נמצא שם בכל דבר שאנו רואים שומעים אוכלים ומזינם את נשמתנו. אז סלחו לי שאני לא מאמין כי אלוהים יושב גלמוד ומסכן ובוכה אלה להפך אולי הוא לא מראה לנו את הניסים שלו כי לא מגיע לנו כי אנחנו מחפשים להבין דברים שאולי עדיין לא מגיע לנו להבין כי אנחנו לא מסתכלים במקום הנכון.אולי אנחנו אלה שיושבים גלמודים ובוכיים כי שכחנו איך להאמין .

.m

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

1. יש מלאכים, יש שדים ויש כל מה שבאמצע. בהחלט יכול להיות שפגשת מלאך בדמות אדם (אגב, מי אמר שלמלאכים (בהכרח) יש כנפיים?). 2. יכול שהיתה לך הטלה אסטרלית. יכול להיות שזו התגלות נבואית. יכול להיות שזה "סתם" חלום צלול. 3. מהו אור לבן? אור הנרות הוא בעצם אש, לכן ניתן להכיל עליו את התכונות שמיוחסות לאש. 4. מהו כח רוחני? לבע"ח וצמחים יש תדר אנרגטי מסוים, ויש אינטליגנציה מסויימת. האינדיאנים האמינו מאוד בכוחן של החיות (ע"ע חיות טוטם), היום אני מתייחסים אליהם פחות. 5. מעולם לא שמעתי על "עולם זוגי", אבל אשמח לשמוע את שתובתה של דודתך. סופ"ש נעים
mai

Galle

New member
תודה על כל התשובות!

ואני עוד יחזור עם תשובה משלי. . .

ת מ ו ז

New member
אתה מצחיק

מספיק לך שעונים לך על שאלה..... לא אכפת לך אפילו אם זה אמת.... או שזה פשוט דעה של מישהו? אני חושבת שאנשים פה לפני שהם עונים תשובות לשאלה... שיגידו על בסיס מה הם אומרים את זה ... גם אני יכולה להגיד לך שאני מפליצה חיזרים? אבל.... איך אתה יודע שזה נכון?

../images/Emo2.gif יאאאאאא

לגבי כל השאלות ששאלת אני לא יודעת אבל התחלתי לקרוא את מה שרשמת ב-5 ואצלי זה בדיוק אותו הדבררר.... תמיד האמנתי שזוגי זה טוב ושהאי זוגי זה רע... חשבתי שזה סתם קטע... ועכשיו אני רואה שאתה אומר לי שהמספר מזל שלך זה 8 ושלי זה גם 8. וגם במדרגות אני תמיד עולה כך שיהיה מספר זוגי... אני לא יודעת מה זה אומר אבל זה מוזררר...

Galle

New member
מגנייב! אז בקרוב אני ישים פה תגובה

של דודה שלי..

Keanne

New member
חח כמוני...לא חשבתי על "עולם זוגי"

אותו דבר..בקשר למספרים זוגיים..והכול

למעלה