סליחה על ההתפרצות..

תמיד

New member
סליחה על ההתפרצות..

אבל ניכנסתי לפה היום, פעם ראשונה. קראתי קצת מה שאנשים כותבים, ורציתי לשתף אותכם קצת במחשבותי. זה משהו שכתבתי פעם בפורום דתיים למישהי שכתבה שהיא יוצאת בשאלה, ורצתה לשמוע על הדרך של אחרים- איך היה להם ועם מה הם היו צריכים להתמודד וכו´.. "אני כמוך. אולי קצת יותר צעירה, אבל גם עברתי ´מסלול של דתיות´: בני עקיבא- אולפנה- ש"ל. (רק בלי בר-אילן בסוף) המצב נעשה אצלי ´בלתי נסבל´ כבר בתיכון. נראה לי שמשם תחילו אצלי הרהורי הכפירה. לא נתנו לי שם בסיס רחב מספיק בשביל להבין את הדת, ואם היו לי שאלות, לא היה לי אל מי לפנות. כל פניה שלי הייתה מתפרשת ככפירה בדת, ופחדתי שיעיפו אותי, או יותר גרוע- יספרו להורים שלי. לא יכולתי לפנות למישהו ולדעת שהוא ייתן לי תשובה נטו, בלי להעביר את הדברים הלאה. וכך יצא- שלא יכולתי להישאר דתייה, כי לא הבנתי את כל ההלכות, שנראו לי ממש טיפשיות לפעמים, ולא היה לי איפה לברר ולבדוק את המקור האמיתי שלהן. ואני מודה, לא עשיתי מספיק גם אחר כך בשביל להתעמק ולנסות להבין. נראה לי שזה היה בעיקר מהבושה, שבחורה בגילי לא יודעת.. כל הבנות סביבי תמיד ידעו כ"כ הרבה, ותמיד הלכו לשיעורי תורה וכאלה.. ורק אני לא הצלחתי להבין אף פעם את השיעורים עד הסוף.. ממש התביישתי לפעמים... וחוץ מזה, גם כבר הייתי "עם רגל אחת בחוץ". לא נראה לי שהייתי במצב שרציתי לחזור חזרה. זה הרי מאד נח לעשות מה שרוצים, בלי מישהו מלמעלה שמגביל אותך בכל מה שאתה עושה.. האמת היא שמה שעוד תרם לחזרה בשאלה שלי, היה ה"חפיפניקיות" של ההורים שלי. הם בהרבה דברים לא מקפידים על ההלכות הקטנות והדקדוקים. נראה לי שמשם התחלתי גם לא לשמור על הדברים הקטנים, ואם כבר אני לא שומרת עליהם, אז למה לי לשמור על הדברים היותר גדולים...?! התהליך אצלי היה מאד הדרגתי. לאט לאט התחלתי לשמור על פחות דקדוקי מצוות, לא התפללתי כל יום (עד למצב שלא התפללתי בכלל), המכנסיים גם הגיעו בשלב מסוים... אבל אני לא לגמרי חילונית. אני לא הולכת עם גופיות, אני לא נוסעת בשבת.. נראה לי שאני "מוגדרת" עכשיו כ-´יושבת על הגדר´. אני לא פה ולא שם. אבל אני לא חושבת שאני רוצה להיות "שם". אני בהחלט יודעת שאני אתחתן עם בחור שהוא דתי או שבא מבית דתי(לא דקדקן גדול, זה בטוח!) את הילדים שלי אשלח לחינוך דתי (גם מהסיבה שזה החינוך הטוב ביותר שקיים כרגע במאגר האפשרויות), ועל כשרות אני גם אשמור, גם מהסיבה שההורים שלי יוכלו לבוא לבקר אותי. לדעתי אין כזו אפשרות לעבור לצד השני בפתאומיות. זה לא משהו שבא פתאום באמצע החיים. זה דבר שחושבים עליו המון. שוכבים במיטה בלילה, ומהרהרים. יושבים בשיעור תורה, ומעלים שאלות בראש (שלפעמים מתביישים לשאול אותן בקול). מסתכלים לצדדים, ורואים אנשים, חברים, אחים שעברו ל"צד השני" שבכלל לא רע להם עם עצמם. להיפך- הם נראים כ"כ מאושרים ומשוחררים.. ואתה רוצה גם להיות כמותם, אבל אתה לא יכול! כי רואים אותך בצורה מסויימת, וחושבים עליך ככה וככה, ומה יגידו ההורים, ומה יגידו השכנים, ואולי זה יעשה "בושות" להורים, שהחינוך שלהם יצא קלוקל.. וכו´ וכו´.... אבל בסוף אתה מבין שאתה לא יכול להיות אחר. אתה לא יכול להיות מי שאתה לא באמת. אז מתחילים בהדרגה. קצת לא מקפידים בציבור על משהו כזה, אח"כ על עוד משהו... עד שמגיעים "למצב הרצוי".." זהו. ואני מקווה בשבילכם שלא תצאו לגמרי "החוצה".. המסגרת הדתית היא זו שבנתה אתכם, שהביאה אתכם להיות מי שאתם. אני בטוחה שאתם לא מתחרטים על ההזדמנות שניתנה לכם להכיר את הדת, ולהחליט לבד שזו לא הדרך המתאימה לכם.. (ותודה להורי שהביאוני עד הלום..
)

אלי פלס

New member
לא נסלח ולא נשכח!!! ../images/Emo3.gif

(אני באמת לא מבין על מה התנצלת) כתבת שלדעתך אין אפשרות לעבור מצד לצד. אולי. אבל יש כאלו שעשו זאת... הם עשו זאת כי הם לא מאמינים. קורה. סיקרן אותי בעיקר מה שכתבת בסוף. לגבי ה"לא לצאת לגמרי החוצה". למה התכוונת? אם את מתכוונת ל"לשמור מסורת", מה יעשו אלו שלא מאמינים? מסכנים...הם לא מאמינים. ועבורם זה נראה פאתטי ללכת ולשמוע אנשים נושפים לתוך קרן של איזושהי בהמה...

מתענין

New member
ואתם לא פאתטים?

הרי כל הסדר הלוגי שלכם הוא רקוב הרי בנינו... אתם מאמינים בעצמאותה של מדינת ישראל? יש היום מישהו שלא מאמין בתורת הרצל? ומשיכיו בן גוריון והרשימה עוד ארוכה ... מה הם רצו? אמנם גם הם לא היו צדיקים גדולים אבל המטרה בסוף הוכיחה את עצמה שמטרתם לשמר את המסורת היהודית ולכן אין אחד שיכול לנתק את עצמו מהיהדות לגמרי וממילא הוא משחק עם עצמו הרי לפי שיטת החזרה בשאלה הפתרון שיוצא בתכל´ס הוא לעזוב את הארץ ולהיות תקוע או בותיקן או על החוף בהוואי או בלאס וגאס להרקב בהימורים עד כלות נשמתו-אתם סותרים את עצמכם ועליכם לעזוב את החור המטופש הזה שנקרא ארץ ישראל-וקל וחומר שלפי האידיאלים שלכם אין זו כלל מדינת ישראל ובכלל מה זה עם ישראל? עוד המצאה מטופשת של איזה מטיף דת מפגר שפשוט היה לו משעמם עם עצמו אז במקום לאונן(סלחו לי מראש על הביטויים החריפים הללו...) אז הוא כתב את התורה והמציא עם ובירר תופעות טבע מסוימות ועל פיהם הוא המציא את קריעת ים סוף ועוד בוליט אחד ג ד ו ל !!! תעשו טובה ואל תעשו צחוק מעצמכם ומהאיטיליגנציה האנושית -אתם חסרי ידיעה מושבעים עם נגיעות אישיות לכמעט כל דבר שעל פני תבל הקשור למחויבות לנצח-הנאת הרגע היא המנחה אתכם!!!-סלחו לי על החריפות-אני אשמח לקבל תגובות אבל שיהיו עניניות ולא מטופשות-וכנ"ל אפשר לשלוח לי מסר או במייל:[email protected] מקוה שתתמלאו בדעה ובבינה במהרה ... ממני המתענין הקטן...

אלי פלס

New member
כפי שכבר כתבתי...

אתה זורק מילים שהקשר בין אחת לשניה הוא, פחות או יותר, כמו הקשר בין שרי הממשלה לציבור הבוחרים. שואף לאפס. זו הפעם האחרונה בה אתה כותב כך ולא נמחק.

haimcn

New member
מאחר ואתה כל כך ענייני...

רק לצורך ההבהרה - אינני רואה כל חובה להצטדק לפניך או להוכיח את צדקת דרכי, זוהי דרכי ואם זה לא מוצא חן בעיניך זאת זכותך! שנית, אני מבין שאתה אחד מאותם חכמים יודעי כל - אני, ככסיל, מקנא בך!! שלישית, לסיום הפתיחה - גם מי שחפץ בהנאת הרגע ולכן אינו רואה את עצמו כדתי - זה אינו אומר שהוא כסיל (וזה לא המקרה אצל רוב האנשים כאן). אז לתגובתי העניינית (כמפגר): ראשית, אני מבין שיש 2 אפשרויות בעולם: להינמק באוהלה של תורה או או להירקב בהימורים עד כלות הנשמה, לא חשבת שאפשר לחיות חיים מלאים ולעשות לעצמך, לחברה ולמדינה? לא חשבת שאפשר להיות בן-אדם שחי את חייו בהתאם למצפונו? שנית, חילוני זה לא יהודי? אני מאמין שרובם המכריע של החילונים דווקא מעוניינים לשמור על עצמם כיהודים - אני אינני מעוניין להטמע בעמים - אך כיהודי חושב - בין אם המחשבה מובילה לכפירה ובין אם המחשבה מובילה לדבר אחר. ולבסוף, אם כבר מדברים על אידאלים, אז אני שירתתי בצבא ומשרת במילואים, דווקא כדי לשמור על חלקת האלוהים (זה רק ביטוי
) הקטנה הזאת - אבל זה חלק מהצחוק שאני עושה מעצמי ומהאינטילגנציה האנושית. ד"ש לאחיך החילוני - שיפנה אלינו אם הוא לא מבין - נשמח להסביר לו!! יום טוב!

עם גישה כזו,אל תצפה שמישהו יענה!

אתה רוצה שיגיבו ב"צורה עניינית", אבל איך אפשר לעשות זאת,אחרי ההתקפה הלעגנית וחסרת הסבלנות הזו? אתה צריך לדעת שבשביל שאנשים יתייחסו אליך יפה, אתה צריך גם להתנהג אליהם בצורה מכובדת. אם אתה באמת מתעניין, תוכל למצוא תשובות, גם בלי כל ההתקפה המרושעת הזו. תלמד קצת יחסי אנוש ואז נדבר!

קרין321

New member
למתענין מה הקשר?

אני לא מבינה מה הקשר בין לחזור בשאלה לבין עזיבת ערכים אני לא חושבת שאני פחות ערכית ממה שהייתי ואין לי שום מטרה לעזונ את הארץ או לעזוב את המורשת התרבות שלי .לכל עם יש תרבות מפוארת והיסטוריה שהוא גאה בה אלא שלדעתי זו מורשת תרבות דבר נפלא שלא אשלול מילדי אבל לא משהו שאני חייבת לעשות זו בחירה שלי אם לקבל מנהגים קדומים או לא דבר 2 איזה זכות יש לך לבוא ולרדת על אנשים שהם חומרינים שמה שמענין אותם זה הרגע (ואני לא בטוחה שזה כל כך רע כל עוד אתה לא פוגע באחרים)ואולי אתה הוא זה שלא חושב שעושה מה שאומרים לך לפי תורת עתיקת יומין בלי לבדוק האם זה הגיוני ומתאים לימינו אנו האם זה לא אמונות טפלות? בעניין זה אני מציעה לך לראות קונסרבטיבים ורפורמים כדי להיןת עם מאוחד וחזק אין זה אומר לחיות את העבר זה אומר לעשות חושבים האם הדרך היא אותה דרך האם האזימוט לא השתנה ותאמין לי מלפני 2000 שנה הוא השתנה תראה מה אנשים באפגניסטן עושים בשם הדת וזה מכיוון שהם חיים את העולם שלפני 2000 שנה .........

זו אני 1

New member
שלום לך...שוב נפגשים

הי תמיד, כן, זו הייתי אני שהתעניינה ובכלל העלתה את אותו הדיון בפורום דתיים ומאז זרמו הרבה מיים בנהר... חלפה לה חצי שנה, מאז הספקתי "להתחזק" יותר לגבי הכיוון החדש שלי...אני עדיין "יושבת על הגדר" מסיבות שונות (יותר נכון- אילוצים) אך בהחלט שלמה יותר ובטוחה לגבי דרכי. עברתי תקופה קשה של מחשבות, שיחות, חפירה ונבירה, לעיתים ייאוש מהמצב ותשישות נפשית ופיסית מכל העניין הזה ...אבל כיום חשה הרבה יותר טוב מבעבר למרות שלכאורה נראה כי עדיין אינני "שם"... רציתי לומר לך כי דברייך השאירו בי חותם מאז וכי דברי הסיום שלך מהדהדים בי עד היום.... אינני חושבת כי אף אחד מאיתנו, היוצאים בשאלה, יורק לבור ממנה שתה ...(אני בכול אופן). יחד עם זאת, אני אכן אינני מתחרטת על כי ניתנה לי ההזדמנות להיות דתיה אך בהחלט אני מתחרטת על כי לא עזבתי את הדת מזמן...כמו כן, לא "המסגרת הדתית בנתה אותי והביאה אותי עד הלום"...כי אם אישיותי, דעותיי, מחשבותיי, התנהגותי והחינוך הטוב שספגתי בביתי בלי קשר לדת. לצערי, אני עדיין יושבת על הגדר ועוד לא הלכתי עד הסוף בדרכי החדשה...מניחה כי גם זה יגיע. אצלי בכול אופן מדובר בתהליך ארוך וממושך אך עם סיום צפוי.

תמיד

New member
יאא....

כבר חשבתי שאף אחד לא שם לב להודעה שלי באותו היום, ואח"כ לא היה לי פנאי להיכנס לפה. ועכשיו שאני רואה את התגובות, זה ממש משמח :)) "זו אני", שמחתי לשמוע (לקרוא) שדברי השפיעו, אפילו אם רק קצת... ואני מקווה בשבילך שהדרך תהיה לך קלה ובטוחה, ועם מעט קשיים ככל האפשר! אני, לעומת זאת, חושבת שכמעט הגעתי למסקנה סופית לגבי הדרך שבחרתי בה. נראה לי, לפחות כרגע, שאני אשאר לי ב"שלולית" של הדת, שלדעתי הרבה יותר בטוחה לי, והרבה יותר מוכרת ורגועה לי. ככה נראה לי שיהיה לי יותר טוב. יותר מוכר, ויותר נכון בשבילי. אבל כל אחד והחסרונות שלו..
שיהיה שבוע נפלא לכולכם! וסליחה למנהל הפורום שלא עניתי לו, אני פשוט באמצע הפסקה, וממהרת לשיעור בחזרה.. תמיד.

למעלה