סליחה על הבורות

xflil

New member
סליחה על הבורות

אבל מה ההבדל בין סינגלים באמבקרים? (אני הבנתי שסינגל זה פיקאפ בודד ואמבקרים הם יענו כפול, 2 פיקאפים ביחד) אבל מה ההבדלים האחרים?

wiz

New member
אווו.... זה כמו לשאול מה ההבדל בין

השמיים לארץ... יש המון הבדלים, אם זה בסאונד שמקבלים, ברעש שנכנס, במבנה, בחיבורים... באופן כללי: סינגלים נותנים צליל יותר חד, עם אאוטפוט חזק. הם מכניסים די הרבה רעש, אבל יש דגמים מיוחדים שמטפלים בבעיה. דוגמה קלאסית לצליל של סינגלים תמצא בפנדר סטראט, ואתה בטח מבין על מה אני מדבר. אומרים שדיסטורשן של סינגלים פחות טוב מזה של האמבקרים, ושהם יותר מתאימים לצלילים בלוזיים, קלינים למיניהם, ואוברדרייבים קלים. האמבקרים בנויים בצורה שונה, נותנים צליל יותר עמום ורך (זה תלוי גם בעץ של הגיטרה ובדגם של הפיקאפ) אבל יש כאלה אם אאוטפוט מאוד גבוה. האמבקרים לא מכניסים רעש! דוגמאות טובות לסאונד אפשר למצוא בלס-פול, איבנז למיניהן עם שני האמבקרים, וכד´. אומרים שהצליל יותר מתאים לדיסטורשן, לליד-גיטר ולליווים כבדים. גם בקלין הם נשמעים טוב, אבל אולי באמת החיסרון הוא באוברדרייב. אני אישית מעדיף האמבקרים. מקווה שזה עזר...

Distorted...

New member
לא כ"כ נכון.

לסינגלים יש סאונד יותר רך משל האמבקרים כשמנגנים עם דיסטורשן. וזה בגלל שבסינגל יש לך סט אחד של מיקרופונים שקולט את האות. בהאמבקרים יש שניים, שמסודרים בצורה כזאת שהם מפחיתים את הרעשים. לא מכיר כ"כ את ההסבר החשמלי. באופן עקרוני, אחת ההשפעות של הסאונד הוא לא ההבדל בין הסינגלים להאמבקרים, אלא מה המיקום שלהם על הגיטרה. לי למשל יש סינגל ב"נק". ויש לו סאונד מאוד חם, כמו של האמבקר (בדיסטורשן כמובן).

wiz

New member
אממ....

תלוי איזה האמבקר, ותלוי איזה סינגל... יש סינגלים עם אאוטפוט נמוך בכוונה, שהם יותר רכים מהרגילים, ומצד שני יש כאלה עם אאוטפוט מאוד גבוה. באופן כללי, לסינגלים יש סאונד יותר חד מלהאמבקרים, (באותם מיקומים על הגוף). אני לא מדבר על העוצמה של האות, אלא על הסאונד.

mocko

New member
רוצה לדעת מה ההבדל מבחינה חשמלית ?

בשביל הסבר תיאורטי ו"מעמיק" , תן סימן . WIZ הסביר די טוב מבחינת סאונד.קיימים מלא פיקאפים , עם איכויות וסאונדים משלהם .....

wiz

New member
אני רוצה לדעת...

אז תסביר בבקשה. תודה !

mocko

New member
ההבדל בין סנגל לאמבקר

אוקייייי , פיקאפ בנוי מחתיכת מגנט קבוע , מסביבו סליל מלופף ( coil ) ואל כל זה מתחבר מוליך מגנטי קטן מברזל ( לרוב הצ´ופצ´יק הקטן שיושב מול כל מיתר ) . מיתר של גיטרה עשוי ברובו מפלדה , שהיא חומר פרו-מגנטי ( עובד טוב בתוך שדות מגנטים ) . תנועת המיתר בתוך השדה המגנטי משנה את רמת הזרם החשמלי בתוך הסליל , מה שגורם ליצירת מתח AC חשמלי . אז בסופו של דבר , כל פיקאפ הוא יצרן של סיגנלים חשמליים . רמת אות הסגנל ( למעשה רמת הצליל המופקת מהנגינה בעזרתו של המגבר ) משתנה ביחס לכמה פרמטרים : סגנון הנגינה ( כמה חזק הרעדנו את המיתר ) , אורך הסליל בתוך הפיקאפ והעוצמה והיעילות של המגנט בתוך הפיקאפ ( שהולכת ופוחתת במשך השנים מסיבות ברורות ) . קיימים שני סוגי פיקאפים בסיסיים : Single Coil ( סליל בודד – מזוהה במקור עם חברת פנדר ) ו Hum-Bucker ( שני סלילים בודדים רגילים מחוברים ביחד – מזוהה יותר עם חברת גבסון ) . ה Hum-Bucker נותן אפשרויות מגוונות יותר מבחינת הצלילים שאפשר להפיק איתו . כל זה נעשה בעזרת משחקי קוטביות ושינוי אופן החיבור החשמלי בין שני הסלילים . לכל מי שיצא פעם להרכיב Hum-Bucker חדש על הגיטרה שלו , מבין על מה אני מדבר . אז זהו , מקווה שלא נרדמתם .

אלכסיס

New member
לכולם שנה טובה ../images/Emo39.gif ../images/Emo9.gif ולmocko,

אתה נשמע לי כאחד שמבין בגיטרות, אז אם אתה מנגן ברמה של גיטריסטים כמו: ריצ´י סמבורה סלאש, הגיטריסט של skid row (לשעבר) וכאלה אז תיצור איתי קשר למטרת הקלטות פה באתר או לאימייל: [email protected] ואם יש פה עוד מישהו כזה הוא גם מוזמן ליצור איתי קשר,תודה.

wiz

New member
כן, אבל....

אמרת שתסביר איך החיבור מונע את הרעשים... את החלק של המבנה אני כבר די מכיר (למרות שסתמת לי כמה חורים... תודה), אבל מעניין אותי איך הצורה של הסלילים מוציאה את הרעשים...

למעלה