סליחה על הבורות...

odeleya

New member
סליחה על הבורות...

אבל אני לא מבינה את הקטע של "הפתק" מה זה אומר .? מה הכוונה???

asaf2000

New member
אווופס לא שמתי לב שכבר ענית.

כנראה עמוד הפורום היה פתוח אצלי מלפני השעה שענית...

odeleya

New member
קראתי ואני בטוחה שאקרא שוב...אבל

אתם בטוחים שזה באמת? זה מוזר שאני אומרת את זה כי ציך לסמוך ולהאמין שזה נכון מן הסתם...אבל בכל זאת...חוץ מזה שגם לא ממש הבנתי כל מה שכתוב בו...

doronyo

New member
פתק הגאולה

שלום לך תקראי בקשה ספר סבא ישראל רקן דב אודסר וכן הוצאת שיר חדש ספר שיר חדש

הפתק

לא היה ולא נברא! דמיון! ברסלב זה הספרים של רבי נחמן וכמובן תלמידיו עד עצם היום הזה צריך לחפש את צדיק הדור. הפתק זה טעות של תלמידי הצדיק אודסר

הפתק

לא היה ולא נברא! דמיון! ברסלב זה הספרים של רבי נחמן וכמובן תלמידיו עד עצם היום הזה צריך לחפש את צדיק הדור. הפתק זה טעות של תלמידי הצדיק אודסר

odeleya

New member
מאיפה אתה כ"כ בטוח בטענתך?

לפי מה שאני מבינה הפתק הזה הוא דבר מאוד משמעותי לא?

חבל על הדיבורים. העובדות מדברות.

אם יש משהו שאפשר להצביע עליו שהפך את עניין הפצת דעת רבנו מ"חנות במאה שערים" לתופעה כלל עולמית , זה הפתק. אבל אין מה לעשות , תמיד יש את אלו ש.... לא נורא , גם להם , כמו לנו , רבנו דואג לרפואה. הצלחה רבה.

odeleya

New member
למה אתה אומר ש

רבנו ידאג להם לרפואה? זה ה' שמביא את הרפואה ופשוט אתה מאמין שיש לרבי נחמן יכולת להשפיע על זה שנקבל רפואה? כי זה נשמע כאילו אתה מתכוון שרבי נחמן ישלח רפואה..וזה בעצם ה'...אבל אני מנסה להבין את זה כמו שאמרתי..נכון שזאת הכוונה? אבל אני תמיד משתדלת להגיד על אנשים שקשה לי איתם ועם מה שהם עושים שה' יברך אותם...

כתוב בליקוטי מוהר"ן

שכל השפע בא מהצדיק לכן מי שמקורב אליו כל השפע יורד לו בנקל... וזה לא שיש לצדיק רשות בעד עצמו אלא זה ניתן לו מהקב"ה..

odeleya

New member
בגלל ש

יש לי יכולת ומעלה יותר מאיתנו? הוא מסוגל להבין דברים שקורים יותר טוב, הוא יותר נעלה ויש לו את האפשרות לדאוג לרפואה וכו' למי שקרוב אליו? וגם להבין יותר טוב מה שה' מנסה להגיד לנו ואיך מתמודדים עם זה? (סליחה על הבלגן...)

כשסיפר רבנו את המעשה ה-13 ...

מעשה משבעה קבצנים , סיפר רבנו על בת מלך (עם ישראל) שנפגעה קשות מהחיצים המורעלים (תאוות , עבירות , אפיקורסות ועוד...) של המלך האכזר (היצר הרע) , ובסוף הסיפור (אני מקצר ומדלג) אומר רבנו בשם הקבצן השישי , שהיה בלי ידים : ואני , רופא אותה. וכשאמר רבנו את המילים האלו , הצביע על עצמו ... בכל דור ודור , הצדיק האמת (משה רבנו , רבי שמעון בר יוחאי וכו'...) אחראים לספק רפואות לעם ישראל , כפי המחלות החדשות שהבעל דבר (היצר הרע) מפיץ בעולם. הוא שליחו של הקדוש ברוך הוא להציל את בת המלך מן המלך האכזר...

odeleya

New member
ובתקופה שלנו

יש הרבה רבנים שאומרים שהם צדיקים..או שהם רק צדיקים..זה הגיוני שיהיה כמה צדיקים ולא צדיק אחד? כי זה מבלבל אותי, צריך "לעשות רב" וזה מבחינה שהוא ידריך הלכתית, אבל גם פונים לרבנים לא רק בשאלות הלכתיות, וזה מבחינה שהם צדיקים... יש הבדל בין צדיקים כאלה לצדיקים שדיברת עליהם? אם כן..מהו?

בודאי שיש

יש צדיק שבדור והיה 5 עד עכשיו משה רבנו,רשב"י,האריז"ל בעל שם טוב ורבנו שאמר שהוא אחרון ..עד גואל צדק..

odeleya

New member
אז איך אמורים..

להתייחס לצדיקים של ימינו, להחשיב את מה שהם אומרים וכו'?

זה מאד עדין ...

צריך להקשיב , לציית לשמוע וללמוד מכל רב ומכל גדול בתורה. שלא לדבר על להזהר בכבודו. אולם , כשמדובר על תיקון נשמתנו , היכן שעברה והתגלגלה מבריאת העולם ועד עתה , זה יודע רק צדיק אחד בכל דור. בדורנו , כבר הודיע לנו רבי נחמן מברסלב שזה הוא בעצמו. לכן , בכל מה שתשמעי מכל הרבנים וממה שתקראי בכל הספרים , כשתבואי לקיים את התורה למעשה , יתברר לך שאי אפשר לקיים בלי העצות של רבנו.

למעלה