סליחה על הבורות

אוריכאן

New member
סליחה על הבורות

פשוט כי שמעתי כל כך הרבה דיעות בנושא, אני רוצה לדעת ולהבין: מהי הגלובליזציה?

Felicityy

New member
אני מציעה שתכנס למכתב המנהל

תציץ בסקרים ובהודעות הגולשות,אני בטוחה שתוכל לקבל איזושהי צ'ובה לשאלה שלכ

shay or eli

New member
באוקטובר עניתי פה על אותה שאלה

גלובליזציה היא ריכוז ההון בעולם בידי מספר מאות תאגידים רב-לאומיים. גלובליזציה היא העברת מפעלים מהעולם הראשון (בו יש דמוקרטיה וזכויות עובדים) לעולם השלישי (בו אין דמוקרטיה וזכויות עובדים), מה שיוצר ניצול בעולם השלישי ואבטלה בעולם הראשון. גלובליזציה היא כפייה על מדינות העולם השלישי להפריט את משאביהן והשירותים הממשלתיים, שיעברו לידי התאגידים האמריקאיים, וכפייה עליהן להוריד מהזכויות הדמוקרטיות והסוציאליות של העם. זאת ע"י אירגונים נשלטים ע"י תאגידים כמו אירגון הסחר העולמי וקרן המטבע הבינלאומית. גלובליזציה היא הקצנה של הפגיעה בסביבה, התעללות בחיות שעתידות להיות בשר והרס יערות הגשם. גלובליזציה היא דריסת התרבויות המקומיות ע"י התרבות האמריקאית. גלובליזציה היא הקצנה של השיווק האגרסיבי של התאגידים הגדולים, מה שמוביל לסרטן שגורמות הסיגריות וההשמנה של הג'אנק פוד. הגלובליזציה היא דריסה של בורגנות-העל של התאגידים הבינלאומיים את כל שאר המעמדות - את העובדים, את החקלאים, את הבורגנויות המקומיות, את העצמאים ואת המקצועות החופשיים. הגלובליזציה היא ניצול, דיכוי וסבל - זוהי הקצנה של הקפיטליזם הדורסני.

אוריכאן

New member
WOW

זה נשמע כאילו שאתה עם בטן "מלאה" לגבי הנושא! אני לא יכול להסכים איתך יותר אני שמח להצטרף לפורום ואשמח לשמוע עוד... כמה עיוורים אנחנו יכולים להיות... רק תגיד לי באמת יש לך בטחון בשלום של שרון? הרי שרון מייצג את תהליך הגלובליזציה עצמו, לא? או שאתה מבדיל בין השתיים?!

shay or eli

New member
פרש "בטן מלאה"

ולא, אין לי ביטחון בשלום של שרון. בגלל זה הוספתי "LOL" ("צוחק בקול רם") וסמיילי אחרי שכתבתי את זה.

אוריכאן

New member
הבנתי...

עכשיו מה אמרת לגבי הביטחון של שרון... בטן מלאה זה מצב שבו אתה בטוח לגבי מה שאתה אומר ומרגיש שיש לך עוד להגיד גם אחרי שאמרת, את מה שאמרת. האם יש פיתרון לגלובליזציה? איך ניתן להלחם בתופעה?

dylan

New member
זו לא גלובליזציה..

כמו שהאזרח דרור כתב בהודעה אחרת בעמוד הזה "בפעם ה100 , הפורום לא נגד גלובליזציה, אלא נגד תאגידי ענק והשלטון שלהם בגלובליזציה." - כל מה שתיארת זה לא גלובליזציה אלא איך, כרגיל, בני אדם הרסו רעיון מצויין וניצלו אותו לקידום אינטרסים אישיים.

קונספירצית הגלובליזציה

את ההתנגדות לגלובליזציה התחילו התאגידים עצמם על מנת שההמון ירגיש שיש תנועת מחאה והם לא באמת שולטים בעולם באין מפריע. אנחנו פשוט נסחפים אחרי התאוריה שפיזרו התאגידים באמונה עיורת ובעצם משרתים את האינטרס שלהם. אל יאוש

אוריכאן

New member
רק בתנאי...

שאנחנו רק מהווים התנגדות סימלית. אם זה באמת כך והתאגידים אחראים למחאה הזאת, הם עושים זאת רק בגלל שהם חושבים שתמיד נישאר תנועה סימלית. אם נתחזק ונתאחד באמת אנחנו נוכל להשפיע יחד בכדי להאט ולעצור את תהליך הגלובליזציה למרות שבמקור התאגידים היו אחראים למחאה.

למעלה