סליחה על הבורות ...

mic mic

New member
סליחה על הבורות ...

מה ההבדלים בין אבאדה לקורדאו?

avishem

New member
יש הרבה הבדלים וזה גם מאוד...

אינדיוידואלי למאמן. בעיקרון בקורדאו ג'י אורו עובדים יותר על מעברי גב, אקרובטיקה ויכולות אישיות. (זה העיקרון זה לא מחייב שכל המאמנים יאמנו בצורה הזו) ולכן מי שמתאמן שנה או לא מתאמן בכלל חושב שהם יותר טובים כי המשחק שלהם נראה יותר זורם. אבל, הרבה פעמים קורה שהם נסחפים ומשחקים עם עצמם במקום עם הקפואריסט שמולם וזה נראה כמו סיקוונסיה שהם מכינים מראש ומייסמים בהודה, וחבל. לעומת זאת באבאדה עובדים יותר על בסיס (הגנה והתקפה) עובדים יותר על התקפות ישירות (מחטלו, פונטרה...) ולרוב המשחק שלהם נראנ יותר אגרסיבי אבל יותר מקושר אחד לשני. בטווח הקצר: מי שמתאמן בקורדאו שנתיים ישחק יותר יפה כריקוד. מי שמתאמן באבאדה שנתיים ישחק ויבנה יותר את האומנות לחימה ואת האינסטינקטים שלו. בטווח הארוך: מי שמתאמן בקורדאו יבין שבגיל 40 כבר קשה לעשות סלטות וקנריו ומכאן יש 3 אופציות: 1. ימות מזקנה מוקדמת. 2. יפרוש מהקפואירה כי אם זה לא מושך בנות זה לא שווה. 3. יעבוד רק בסיס ויישם את האומנות לחימה שבקפואירה. מי שמתאמן באבאדה ימשיך וינסה להתפתח לכיוונים שונים כי מתישהו ימאס לו לעשות רק בסיס 2 אמונים ביום 7 אימונים בשבוע ומכאן יש 3 אופציות: 1. ימשיך למרות שנמאס וישמור על המצב הקיים של הקפואירה שלו. 2. יפרוש כי ישעמם לא. 3. יעבוד קצת גם על פלוריאו ואקרובטיקה. כל אחד והייתרונות שלו, כל אחד והחסרונות שלו... אף אחד לא מושלם. דעתי האישית שהדרך של אבאדה נכונה יותר, כי מי שאוהב קפואירה ישאר בה בגלל מה שהיא ואם הוא יעבור ויתרגל אקרובטיקה הגוף שלו יהיה יותר חזק ויוכל לשאת בעומסים של התרגילים יותר טוב מאשר קפואריסט חדש והשרירים והגידים לא בנויים אצלו לעמוד בלחצים הללו. * ההודעה כתובה בלשון זכר שלם הנוחיות, אך מתכוונת לזכרים ונקבות כאחד :).

avishem

New member
1. נראנ = נראה. 2. תמיד יש

יוצאים מהכלל לדוג': בקורדאו: טימור (קואקה Cueca) הוא קפואריסט מדהים עם אינסטינקטים פנומנליים. באבאדה: אריאל (מגו) מעבר לאינסטינקטים יש לו אקרובטיקה ופלוריאו. ושלא יבינו אותי לא נכון, בסופו של דבר קפואירה היא קפואירה וכל אחד רואה בה מה שהוא רואה ורוצה לראות ואחרי 10-20 אצל רוב הקפואריסטים הפער נסגר והם מיישרים קו ורמה.

mic mic

New member
הבנתי שמגו מאמן ב everybody

האם זה נכון? אני מתלבט בין אליאנס ל-EVERYBODY.

avishem

New member
וזה מדבר רק על ההבדל בין אבאדה

לקורדאו ג'י אורו. שבשתי הקבוצות הללו מתאמנים בקפואירה אז'יונל (Regional). יש גם קפואירה אנגולה (Angola) שלא ידוע לי על קבוצות בארץ שמתאמנות בה מעבר לשיעורי העשרה שעושים בחלק מהקבוצות. שהיא קפואירה איטית המסורתית, ונמוכה יותר (פיזית, לא הסולם אבולוציוני או השהו). מה גם שבארץ יש את מינס ברזיל (של מסטרה לוקאס) שעובדים יותר על ה"ריקוד שבקפואירה" והם גם מצהירים על זה. אבל זה לא משנה את העובדה שהמסטר שלהם הוא תותח בפני עצמו. אם זה מעניין מישהו למה אני יודע על הקבוצות השונות אז אני מתאמן (וכבר לא מאמן) בקבוצת סול דה בהיה (Sul da Bahiha) וכשאני אישית אימנתי עבדתי על הצד היותר אגרסיבי של הקפואירה. אבל שלא יבינו לא נכון, אני התאמנתי 3 שנים בקורדאו ג'י אורו לפני שהמאמן שלי החליף קבוצה (בגלל מריבה עם עידן) ואני עדיין מתאמן איתם בים. וגם עם אבאדה אני מתאמן, גם בהודות של איזק/איזקי בימי שני וחמישי בת"א וגם בים. וכשאימנתי באו אלי תלמידים של לוקאס ממינס ברזיל והתאמנו גם אצלי.

TIS

New member
מינאס ברזיל של לוקאס??

בפעם האחרונה שבדקתי המסטרה שלנו היה פאסארינו... ונכון, אנחנו מתאמנים בעיקר על הריקוד, ומצהירים על כך

avishem

New member
כן אחי, אני מכיר תלמידים מבני ברק

שלומדים אצל מסטרה לוקאס!!!
מוזר שיש שני מאמנים בארץ והתלמידים שלהם לא יודעים שהם קיימים...... (הייתי מבין בקבוצות גדולות כמו קורדאו או אבאדה שלא מכירים אבל בקבוצה קטנה... תשאל את המאמן שלך ותחזיר לי תשובה כי זה באמת מעניין אותי).

TIS

New member
לומדים אצל מסטרה לוקאס?

ז"א שהמאמן שלהם הוא לוקאס, או שהמסטרה של הקבוצה הוא לוקאס? כי את לוקאס אני מכיר, והוא לא המסטרה של הקבוצה (המסטרה = כביכול המנהל של הקבוצה). פסרינו הוא המסטרה של הקבוצה עם קורדאו שחור אדום

avishem

New member
תודה על הפירגון והמחמאה אבל

נראה לי שצריך לכתוב משהו משותף קצת יותר עמוק מזה אם אתה רוצה לעשות את זה "מאמר" או שרשור נבחר... צריך לעשות את זה יותר יסודי, יותר עמוק, עם יותר דעות, לא רק שלי אלא גם שלך מאבאדה, גם של תלמידים מקורדאו ג'י אורו וגם של מאמנים שונים. צריך גם כן לכתוב מאמרים על פילוסופיה של הקפואירה בדומה למאמר שלך על כלי הנגינה (שמכסה את הרוב אבל חסר לו קצת, אני לא אבוא מול כולם בפורום אני אסביר לך במסרים כדי שתתקן). מי שרוצה לעשות מעבר לוכתוב מאמרים מוזמן: מסטרה בימבה. מסטרה פצ'יה. אנגולה. אז'יונל (רז'יונל). מוסיקה (מקצבים). הסטוריה ומקורות פיתוח. כל הכותב מאמר רציני על אחד מהנושאים הללו יזוקה בברכת המסטרה צ'ימיצ'ורי זיקריוזיס, ויזקה לארמדות, קישדות, וקוקוריות מושלמות
...

Ze Colmeia

New member
כשיהיה...

לי כוח אני יתרגם ויפרסם כאן עבודה באנגלית (עבודת חקר) שעשיתי השנה על קפואירה...יש שם ממש הכל על איך שהתפתח מקצבים מה לא...

jennie 00

New member
התרגזתי על shbbi the 3rd

שבי ממאמי אני בקורדאו ואני בול זאת מתרגזת מה שהשטויות האלה "בקורדאו טובים ואבאדה לא"

avishem

New member
שבי, חבל שבזה מסתכמת הקפואירה שלך

כי הקפואירה היא ההפך הגמור ממה שאתה מייצג או חושב, הקפואירה היא על אחדות ושיוויוניות בין כולם, גם גברים וגם נשים, גם ילדים וגם מבוגרים. בכל קבוצה יש טובים יותר וטובים פחות וגם בשבריר של חוסר ריכוז תלמיד של חודש יכול לתפוס מאסטר. למרות שאני לא באבאדה אני מזמין אותך להכנס לאחת ההודות שלהם ולבדוק איך אתה תסדר שם ואיך אתה תתרשם מהם. ולא בראיה צרה של "פחחחח הם לא עושים מוחטל-בורג ושוקו כן" אלא בראיה רחבה של "מעניין אם אתה היית קולט את הכניסה הזו ויכול לצאת ממנה" אם כן אני אסכים איתך שיש משהו הדבריך אבל אני מבטיח ואני מוכן לסכן הכל שאתה תראה לבד שאתה טועה, ואם לא היום אז בעוד 4-5 שנים שתבין על קפואירה טיפה יותר מאשר "קורדאו הם הכי טובים".

BiAAcH

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יפה אמרת אחי, אהבתי את כל ההסברים שלך.....

MerlinTheWizard

New member
חברים אני מכיר את שאבי

הוא כתב את ההודעה ב-4 לפנות בוקר שזה אומר משהו שאבי הוא בדר"כ בסדר קורה שהוא משתגע
ואני בטוח שלא הייתה לו כל כוונה מרושעת! אני מאמין שקפוארה היא קפוארה לא משנה איפה אתה מתאמן אבל, אני מתחבר יותר לסגנון של קורדאו שגם אנחנו ד"א מתאמנים על בסיס והרבה, זה פשוט מן הכללה כזאת שקורדאו מתאמנים רק על אקרובטיקה ופלוארו ואבאדה מתאמנים רק על בסיס ובעיטות. יש הדגשים לא לימוד ספציפי של משהו אחד בקבוצות ואני יודע את זה כי הייתי בשתיהן.

למעלה