סליחה על הבורות...

עילית33

New member
סליחה על הבורות...

מה זה הצפה? מה זה הקפצה? קראתי כמה הודעות עכשיו ולא הבנתי כלום. הסבר בבקשה...

עילית, הנה כמה הסברים

הצפה היא כאשר משתמש מסויים כותב עשרות הודעות חדשות בפורום על מנת להציק, להרוס או סתם לדחוק את הכל לארכיון או לקבל תשומת לב. במקרים רבים המציף פשוט חוזר על אותה הודעה עשרות פעמים (כמו אתמול כאן), לפעמים השפה שבה הוא משתמש היא בוטה ומכוערת, ולפעמים (כמו במקרה שלנו היום) המשתמש פשוט רצה להציף את הפורום על מנת להרוס אותו, וכתב עשרות הודעות חדשות ללא תוכן או משמעות. הקפצה, היא כאשר כותבים תגובה להודעה מסויימת, והיא "קופצת" לראש העמוד, כמובן בתנאי שההודעה המקורים בת פחות משלושה ימים, ושיש עשרה תוים בגוף התגובה. מקווה שעזרתי!

עילית33

New member
תודה עדי..../images/Emo9.gif

את החלק עם ההקפצה לא ממש הבנתי- אבל רגע, לגבי מי שנגיד כותב מלא הודעות סתם- מה שנקרא "מציף"- אין לפורום דרך לשלוט בזה או להפסיק את זה?

שליטה במציפים

ובכן, כמובן שאם מנהלי הפורום נמצאים מול המחשב בזמן ההצפה, אנחנו יכולים להכנס ולמחוק את ההודעות המציפות. אנחנו יכולים גם לחסות את המציף משימוש בניק הזה בפורום. לעומת זאת, זה לא מונע ממנו (כפי שעשה היום) לפתוח ניקים שונים ולהמשיך להציף. במידה והעניים ימשיך הנהלת תפוז יכולה לחסום מציפים לפי כתובת IP, כלומר לא לאפשר להם להשתמש כלל בשירותי תפוז. אתמול הייתי ליד המחשב בזמן ההצפה הראשונה, ולכן מחקתי וחסמתי בזמן כך שלא נדחקו יותר מדי הודעות לארכיון. היום לא הייתי בבית ולכן עד שהגעתי ומחקתי וחסמתי כבר נדחקו כמה הודעות לארכיון. ברגע שהן שם, אי אפשר להוציא אותן משם, ואי אפשר להגיב עליהן יותר. בינתיים אני על המשמר, המציף הנחמד שלנו כבר הודיע לי חגיגית שאין לו כוונה לוותר, ושהוא מתכוון לשוב במאות ניקים כדי להציף את הפורום.

למעלה