סליחה על הבורות, אבל..

סליחה על הבורות, אבל..

שאלה לי אליכם [ובאמת אני רוצה תשובה, כי התשובה האמיתית לא ידועה לי..]. אולי זה לא המקום הנכון אבל, האם קיימת באיסלאם מצוות ´ג´יאהד´ או שכמו רוב הדברים זה סילוף של הדת? לצערי, אין לי דרך לקבל את המידע האמיתי, אז אולי כאן... ועוד פעם, סליחה על הבורות...

מצוות ג´יהד

ג´יהד פירושו מלחמת קודש, המושג עצמו - המצווה - בהחלט מצויה בדת האיסלם (ואגב, גם ביהדות. בקשר לנצרות אין לי שמץ של מושג) המתאבדים או המלחמה בישראל זה כבר סיפור אחר, ישנם חכמים מוסלמים שטוענים שזה סילוף של הדת, ישנם כאלו שלא... אבל המושג ג´יהד כמלחמת קודש? קיים. מממ... אני אנסה למצוא מקורות מצוטטים מהקוראן... לא בטוח שאני אצליח, אבל בכל זאת... אם למישהו יש, אשמח לו יחסוך לי

DRYICE

New member
ישנה מצוות ג´יהאד

הבעיה היא שהיא לא חלה על יהודים, היהודים מוזכרים במפרוש ומיוחס להם סטטוס מיוחד אומנם נחות ביחס לזה של המוסלמים אך לא הורגים אותם בטח ובטח לא מצווים להרוג אותם. מוחמד בזמנו חשב כי דווקא מקרב היהודים יוכל לגייס מאמינים ועל כן היחס המיוחד, תקווה זאת התבדתה לאחר זמן לא רב למעשה כבר בימי מוחמד היה אפשר לשים לב שבקרב היהודים והנוצרים לא הייתה היענות רבה ואילו בקרב עובדי האלילים מוחמד הצליח הרבה יותר. לגבי נצרות הרי שאין מצווה להלחם בזה או אחר, יש מצווה להפיץ את הדת, בימי הביניים מצווה זאת מומשה באמצעים אלימים במסעות הצלב, בימינו לא משתמשים באלימות(למעט אוליי מלחמות בין פרוטסטנטים לקטולים בבריטניה) לגבי יהדות אזי ראוי להבהיר כי אומנם יש מצווה להשמיד שבעת עממין וכן מצווה למחות את זכר העמלק, אבל דיי ברור כי לגבי שבעת עממין יהושע עשה עבודה טובה למדיי וגם את עמלק הבסנו (ע"פ היהדות) בקרב, מה שלא עשתה החרב עשה הזמן וקיום אין לדעת האם פלוני הוא צאצע של עם זה או עם אחר, וודאי שהעמים במדוברים לא קיימים כעם. כמו כן יש ביהדות רעיונות אחרים שהופיעו בזמנים מאוחרים יחסית, רעיונות כמו "בעת שמד אפילו על שרוך של נעל" וכן סיפור מצדה ידוע לכולנו. DRYICE

חיזוקים

רק בקשר ליהדות: עוד בתקופת הגמרא נכתב שאין אפשרות לדעת כלל לאיזה עם משתייך כל אדם, אם בכלל... "בא סנחריב ובלבל את כל האומות" (מקווה שהציטוט מדוייק) בקשר ל"בעת שמד אפילו על שרוך נעל" אין מדובר על מלחמת מצווה, אלא על הישרדות, אין מצווה להילחם - אלא לא להכנע להמרת הדת (על שרוך נעל - על מצווה קלה כבחמורה לא לוותר) בקשר למצדה גם כאן אין שום מלחמת מצווה, אלא חוסר כניעה אגב, לוחמי מצדה התאבדו על דעת עצמם בלא לשאול את דעת היהדות בנידון... יש מחלוקת בין הרבנים אם מה שהם עשו הוא טוב או לא טוב (מישהו שם לב שאני ממש נמצא פה הרבה בזמן האחרון? אני חייב להפסיק. עכשיו. מה גם שרמת הכתיבה שלי יורדת...)

למעלה