סליחה על האיכות

glock X

New member
סליחה על האיכות

זה פרינט-סקרין מסרטון וידיאו שצילמתי כשהאכלתי את הבואה שלי. אני רוצה לדבר על המושג "פיטום" אני רוצה לפטם אותה טוב טוב ובינתיים אני מאכיל אותה 2 חולדות כל שבוע, אין זמן קבוע פשוט אחרי היציאה הראשונה שלה אני קונה חולדה למחרת ומאכיל לפעמים 2 חולדות, והיא בולעת בכייף, אני רוצה לציין שהחולדות גדולות כמו שאפשר לראות בתמונה, איך קצב ההאכלה לדעתכם בהתחשב שזה תהליך פיטום לגדילה מהירה? היא בת שנה בערך ובאורך כמעט מטר עשרים, באיזה קצב עובי ואורך היא תגדל אם אני ממשיך בפיטום?

yair lotan

New member
פיטום זה דבר שלילי

ולכן לא ברור לי למה אתה רוצה לעשות את זה, אולי אתה רוצה לקצר את חייה ?

רן333

New member
לפטם ילדים זה שלילי. פיטום נחשים זה

דבר אחר. פיטום כזה יכול לפגוע ביכולת שלהם להתרבות, אבל אני לא בטוח שזה מקצר את החיים שלהם. הנה קישור מעניין בנושא (יש להעתיק אותו לחלון הדפדפן). יתכן ששלחתי אותו כבר בעבר, אבל הוא נראה לי מאוד רלוונטי כאן. http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=255&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=558&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=boa%20constrictor&action=3250

glock X

New member
קראתי

תודה על הלינק, ממה שהבנתי שם זה שנחשים מפוטמים יתקלו בבעיות בעת הריון/השרצה/הטלה, הפנמתי, גם הבנתי שבישביל שנחש יראה גדול יותר מגילו צריך להאכיל אותו בטרף גדול במקום להאכיל בכמויות. נשמע סבבה, וגם חסכוני לכיס :), משבוע הבא אני אאכיל אותה חולדה גדולה אחת לשבוע, נראה לי שזה מספיק.

רן333

New member
קראתי שאצל חנקיים - כאשר הנקבה

שמנה מדי, היא נוטה לבייץ מוקדם מדי. הדבר הזה גורם להשרצה של מה שמכונה slugs (משהו כמו ביצים לא מופרות) אצל בואות, ולהטלת ביצים לא מופרות אצל פיתונים. תוכל לשלוח תמונה איכותית יותר של הנחש (גם אם לא בזמן האוכל)?

naja

New member
היה פעם דיון ארוך ב"קינגסנייק קום",

....בפורום של הבואות(שמתי בזמנו קישור לכך בפורום). השתתפו בדיון ההוא הרבה מאוד מגדלים ותיקים וכולם הסכימו שנחשים מפוטמים חיים פחות ובנוסף הם יותר סובלים ממחלות.

adija1

New member
אתה מקצר את החיים שלה

תבין שאתה צריך להיות יחסית נאמן לטבע.בטבע היא לא היתה מקבלת ארוחת מלכים כזו. ואצל נחשים התדירות הרבה יותר משמעותית מכמות - האכלה שבועית קבועה פשוט תקצר את חייה. חבל. אני מקווה שלפחות בסוף לא תפטר ממנה כשהיא תהיה ענקית.

T M Y

New member
זאת אחת הבעיות

גם אני גכדלתי בואה עד מטר עשרה היא הייתה הנחשה הכי יפה שלי ואהבתי אותה בטירוף.. הייתי מאכיל אותה טוב ולא מפטם יותר מידי.. ואז היא הגיע למטר 40 בערך.. אולי פחות הביאה לי ביס ביד.. אמרתי כנראה לא החזקתי טוב אחרי כמה ימים נשכה את חבר שלי ביד ואותי ביד וליד העין.. ומאז כול פעם שנגעתי קבלתי ביס.. לא יכלתי יותר והחלפתי אותה.. פחדתי לנקות את הצואה.. זה היה ממש מפחיד ולחבר שלי יש 2 בואות אחת 1.20 ככה אולי פחות ואחת 70 ככה ואני ממש פוחד מהם... אני חושש להחזיק אותם ובגלל זה החלטתי לעשוק רק בזעמנים... הציאו לי החלפה על הכרכן תירס הצהוב פיתון בורמזי מטר וחצי.. אבל דחיתי את ההצעה מהסיבה שזה נחש ענק ויפה.. ואני אוהב את הסוג אבל אין לי תנאים ואני פוחד ממנו כשיהיה גדול.. אחי אל תפטם כי אז היא תפטם אותך בנשיכות.. תץאכיל בכמויות קטנות כדי שהיא לא תרגיש חזקה מידי ועדיף בטרף מת לדעתי אני אומר לך ההפך ממה שאני עשיתי כדי שתימנע ממה שהיחה לי בהצלחה

gaichuk

New member
2חולדות גדולות בשבוע זה מיותר לדעתי

אין סיבה לפטם ולנסות ולהאיץ בנחש לגדול מעבר לקצב הנורמאלי. חולדה אחת גדולה פעם ב10 ימים עד שבועיים זה מספיק. ועדיפה במקרה הזה חולדה אחת גדולה על שתיים קטנות.

glock X

New member
סבבה../images/Emo45.gif, חולדה פעם ב-10 ימים.

נראה לי באמת עדיף, פשוט רציתי שהיא תגדל מהר ותהי ארוכה כי אני לא אוהב נחשים קטנים מצועצעים כאלה, ואתם צודקים אני אמור לקחת את זה באיזי ולאט לאט לגדל אותה ולא להתלהב בבת אחת, זה מה שאני אעשה, לגבי התמונה של הבואה לפני האוכל אני שמתי פה מזמן תמונה שלה בניק השני שלי (הנזיר המרחף) אבל הנה שוב.

T M Y

New member
קציצה יפה חחח

חחח מאוד יפה וחמודה.. ממי היא נקנתה?

למעלה