סליחה על האדמות

אחד לשני לא מפריע

צריך גם מעשים וגם סליחה. בהקשר של יום הכיפורים, אפשר להתחיל מסליחה. בינתיים, כפי שאנו רואים, אין בכלל הכרה בעוול. כך שהויכוח שלך, ממה להתחיל, מיותר ממילא.

אוגי 2000

New member
אקרא-למען השם תפסיק עם תחושות

הקפוח האלו-מה זה נותן לך, אם לא צער וכאב?האם כל ימיך תמשיך לסבול כך? למענך ולטובתך שנה גישה, ראה את הדברים הטובים במדינה ותאמין לי שיש הרבה

סליחה, אתה נוצרי?

יש פילוסופיה כזאת, נוצרית, אם כי לא ידוע לי מקרה מההיסטוריה, שמישהו יישם אותה. הפילוסופיה הזאת אומרת, שאם מישהו נתן לך סטירה בלחי, אתה אמור בתגובה לאהוב אותו, ואפילו להציב לו את הלחי השניה. דו-שיח אמיתי, לדעתי, אינו אמור לעקוף את הפינות החדות. יש להצביע גם על הדברים החיוביים, גם על הדברים השליליים. במשך שנות קיומה של המדינה נעשו, ועדין נעשות, לא מעט עוולות ביחס לאוכלוסיה הערבית. רק שוטה יכול להכחיש עובדה זו באופן גורף. זה קצת "מצחיק" לבוא אל האוכלוסיה הערבית, לדרוש ממנה "נאמנות", "לקרוא לדו-קיום", תוך הכחשת עוולות אלה והתעלמות מוחלטת מהן. נראה לי מובן מאליו, שאם אתה דורש ממשהו שיהיה נאמן לך, הרי אתה אמור להיות נאמן לו! לא כך? נראה לי מובן מאליו, שאם אתה קורא למישהו לדו-קיום אתך, לפחות לא תכחיש את העוולות שאתה ביצעת וממשיך לבצע ביחס אליו. הגיוני? ובנוסף, רוב המגיבים על דבריו של ח"כ טיבי... פיספסו את כל הפואנטה! הוא לא סתם חוזר ומונה את העוולות שנעשו ונעשות לציבור הערבי. הפואנטה היא, שהוא מזכיר לכולנו שיום כיפור, יום הדין של היהודים, בו הם מבקשים סליחה ומחילה על כל עוונותיהם, בעיקר על חטאים ביחס לאדם! מבחינת האמונה הדתית, לא יכופר חטא ביחס לאדם, אם לא התקבלה הסליחה מאותו האדם! על רקע זה, בולטת באופן בוטה העובדה, שלאף אחד מהיהודים אפילו לא עלתה המחשבה לבקש סליחה מהאוכלוסיה הערבית על כל העוולות! התעלמות מוחלטת! אגב, כבר ציינתי את זה בהודעה בשרשור זה, מה שאומר שלא טרחת לעיין בהודעות אחרות בשרשור, או, אולי, דברי לא היו מובנים? כי אחרת אפשר להבין מתגובתך, שמבחינתך כל העוולות האלו פשוט לא היו? לא גזל האדמות ולא האפליה והקיפוח המתמשכים? איך עוד אפשר להבין את הצעתך, להתעלם מכל השלילי, ולדון רק בחיובי?

צריך להיות מציאותי ולהסתכל קדימה

לפני שבעים שנה אספסוף ערבי יצא מהכפרים עם גרזנים וקלשונים לעשות פרעות בישוב היהודי אני היום לא בא אליהם ומבקש שיתנצלו על כל מי שפגעו בסופו של התהליך הם הפסידו את המלחמה שהם כפו עלינו וגם אנחנו לא צריכים להתנצל על כך באוקטובר 2000 הם הסיתו את הנוער שלהם להתפרע בצורה בלתי נסבלת את הנפגעים המתפרעים שלהם הפכו לקדושים ומארגנים להם טקסים אנחנו קברנו יותר מאלף נפגעי טרור של אחיהם, בחלק מהמקרים עם סיוע שלהם ואם היינו רוצים לארגן יום זיכרון לכל עשרה שנהרגו בטרור לא היו נשארים לנו ימים לעבודה הם צריכים להתנצל בפנינו לא פחות מאיתנו אבל אתה כידוע עיוור לצד אחד את כל הסבל הרב שהם גרמו לנו אינך רואה האם הרס המדינה וכינון מדינה איסלמית כאן זה מה שיספק אותך צריך להסתכל קדימה ולא להתבכיין כל הזמן כל זמן שיפנטזו על הרס המדינה (וגם יעודדו במילים ובמעשים) הד קיום ישאר מילה סתמית

sela v

New member
אני חושב שאפשר להסכים

ששני הצדדים גרמו סבל אחד לשני.

אוגי 2000

New member
בעצם זה שאמרת לא הכל רע זה כברטוב

yanivib

New member
הנה מה שאמר ח"כ ערבי לפני מספר שנים

http://www.soberingup.net/dahamshe.html

ניגון רגשני סטנדרטי ומניפוליטיבי

במיטב מסורת טיבי ודומיו, לזוכתו יאמר שהוא יודע להתבטא טוב יותר מהרבה חברי כנסת אחרים בשפה שאינה שפת אם. כאילו מה שקרה באוטובר 2000 היה סתם, מתעלם במופגן ממה שגרם לכך, צפוי... "מיעוט לאומי גאה"...על מי הוא עובד, לאום חי וקיים יותר נכון, לאום שלא שכח את מה שקרה ב48' ונשבע שהגלגל יחזור אחורה.

יובל , למה לך מותר להיות יהודי גאה

ולמיעוט אסור להיות גאה ? או גם על זה אתה להתחשבן איתנו? לך 4-6 צעדים אחורה אני לא סובל את הריח שיוצא ממילותיך

על מי אתה/הוא חושבים שאתם עובדים?

לא מיעוט ולא בטיח!, לאום פלשתינאי גאה שהחותר תחת הלאום והציביון של ישראל שהיא מדינת הלאום היהודי וישראלי בלבד!, לא שיוויון בראש מעייניו, ביטוי לאומי בתוך ישראל זה מה שהוא רוצה, בשם אותו "שיוויון", מיעוט יכול להיות גאה, ברור שכאן זה לא העיניין. זה לא דו קיום, זה קיום אחד שמנסה לבוא על חשבון האחר, (ישראל אימצה את מפת הדרכים שפירושה בית לאומי לעם הפלשתיני), ערביי ישראל לא אימצו רעיון מקביל שהוא בית לאומי לעם היהודי.

למעלה