סליחה מראש שאני מציק..

סליחה מראש שאני מציק..

חברה הכי טובה שלי ניסתה לעזור לחברה שלה להיות מקובלת והיא צירפה אותה לקבוצה שלנו... מה שקרה זה שהחברה הזאת ניסתה להתקרב לכולם ולהתחיל עם הבנים כדי למשוך את כולם אליה. בסופו של דבר החברה הכי טובה שלי מרגישה עכשיו אשמה שהיא צירפה אותה לקבוצה כי היא בעצם "דפקה" אותה בכך שעכשיו החברים מהקבוצה מסתובבים עם החברה ולא איתה. זה לא פעם ריאשונה שהחברה הזאת פוגעת אבל תמיד נותנים לה עוד הזדמנויות ובסוף היא שוב פוגעת. החברה הכי טובה שלי עכשיו ממש עצבנית ועצובה בגללה ואין לי מושג איך לעזור לה ..

גרא.

New member
בוקסבאני,אתה אמנם לא מציק בשאלות שלך,אבל

עקרונית אי אפשר לעזור,לייעץ,וודאי לטפל דרך יד שנייה,דרך תיווך.אם חברתך במצוקה,היא יכולה לפנות לכאן לספר מה קרוה/קורה,ולקבל ייעוץ .

nutmeg

New member
בגדול

אנשים עושים כל מיני החלטות בחיים שלהם, חלקן יעשו אותם מאושרים, חלקן יבאסו אותם וחלקן לא יזיזו. אלה החיים של החברה הטובה שלך. היא מבואסת - אוקיי. למה זה קשור אליך? אתה חלק מהקבוצה? היא מבקשת שתוציא אותה מהבאסה? אתה חושב שזה תפקידך לנטרל לה ביאוסים? בקיצור - למה אתה מתעסק בזה?

מהסיבה הפשוטה

שהיא החברה הכי טובה שלי ואני לא רוצה לראות אותה עצובה או כועסת. אם אני יכול לעזור לה להתעודד אז אני אעשה את זה. אני חלק מהקבוצה ,ואומנם היא לא ביקשה שאוציא אותה מהבאסה אבל אני מאמין שאם זה מפריע לה והיא טרחה להודיע על זה אז אולי היא גם מצפה שאני אעזור לה?

nutmeg

New member
בתור חבר

ששיתפו אותו במצוקה הדבר הנכון זה להיות שם בשבילה ולא "לתקן את זה". להקשיב, לשאול איך להקל או מה אתה יכול לעשות עבורה - ושהיא תגיד לך. לפעמים זה שומדבר. רק לדעת שאתה שם בעמדה לא שופטת זה מספיק. עזרה מקצועית צריכה להיעשות על ידי אנשי מקצוע והיא צריכה לרצות זאת. אי אפשר לצפות ממך לקחת אחריות על מצבי הרוח של מישהו. ממש לא. זה שמישהו בא ומספר לך כמה רע לו, זו לא בהכרח בקשה "שתעשה משהו" או שתפתור את זה אתה. לרוב זה אומר שהרגישו מספיק נוח איתך. עכשיו אם אתה רוצה לעזור באמת, תשאל אותה מה עוזר לה. דבר שני: יש לה את כל הסיבות בעולם להיות עצובה וכועסת. זו תגובה נורמאלית ואפילו צפוייה. לפעמים פשוט צריך לעבור את התקופה שעצובים וכועסים על משהו בלי ישר לדאוג לגרש את התגובה המאוד נורמאלית הזו לאירועי החיים. נכון היה מוזר לו הייתה שמחה וטובת לב אחרי שהיא מאוכזבת מההחלטה שלה עצמה ומהחברה הזו? לא קרה לך שעשית החלטה לא כל כך טובה ואחר כך הצטערת על כך? You live and learn

מציק?

אתה לא מציק לנו בשאלות שלך. אבל שוב ושוב אתה שואל שאלות על בעיות של אחרים. וכאן אני מצטרפת לשאלה של טל מהפעם הקודמת: מה מציק לך? למה אתה, בגילך הצעיר, מתעסק בבעיות של אחרים, במקום להתרכז בחיים שלך

חח אממ..

אני לא יודע כלכך למה...אני פשוט נהנה לעזור. מאוד קל לי להקשיב לאחרים ולפעמים גם לתמוך ולעודד או לעזור בדברים שהם צריכים..כשזה מגיע אליי זה יותר קשה לי לעזור לעצמי.. אין לי מושג למה. כאילו אני מסתבך בלעזור לעצמי חח אולי הרצון הגדול שלי תמיד לעזור לאחרים זה סוג של בריחה מלעזור לעצמי אפילו.. בכלאופן, תודה לשניכם!

אני מבינה...

אני בהחלט מבינה את הרצון שלך לעזור, וכאילו לפתור לאנשים סביבך את הבעיות שלהם. גם אני למשל אוהבת לעזור -- בגלל זה אני עונה לשאלות פה בפורום. אני מניחה שכל אנשים המקצוע שעונים פה עושים את זה מהסיבה הזאת... גם אני, כמוך, מצליחה לפעמים יותר לעזור לאחרים מאשר לעצמי. הבעיה היא שאם אתה מנסה יותר מדי לעזור לאחרים, ולוקח על עצמך בעיות גדולות מדי, אתה עצמך עלול להיכנס ללחצים. ובסופו של דבר זה יפגע גם בך וגם באנשים שזקוקים לעזרה שלך. לכן, מה אשנישם כמונו עושים, כשהם מרגישים שהם בורחים מלעזור לעצמם זה -- הם פונים למישהו אחר שיעזור להם. מישהו אובייקטיבי, שיש לו כלים מקצועיים לעזור, ושהוא יודע לשים את הגבולות בינו לבינך. זה למשל תפקידם של פסיכולוגים. אני מציעה שתשאל את עצמך בכנות: האם באמת טוב לך במצב הנוכחי
אם לא, כדאי שגם אתה תלך למישהו שיעזור לך.

היי [=

הלכתי כבר לפסיכולוג אבל התאכזבתי נורא אחרי שתי פגישות.. כל הזמן אני דיברתי ודיברתי והוא רק שאל שאלות מידי פעם והקשיב בעיקר. אני לא כלכך אוהב לדבר על עצמי חח אז קיוויתי שהוא ידבר ויגיד מה דעתו עליי או על מה שקורה..שיביע דיעה...אבל כלום \=

גם זה מובן

גם אני לא סובלת פסיכולוגים ששותקים. ההרגשה היא כמו לדבר עם קיר... או לחילופין, עם הראי שלך. הרבה אנשים לא אוהבים את זה -- בעיקר צעירים. הענייין הוא שיש גם הרבה פסיכולוגים אחרים. אתה יכול פשוט לבקש ממישהו המלצה על פסיכולוג שמדבר! למשל גרא יוכל אולי לעזור. או היועצת בבית הספר. אתה פשוט לוקח על עצמך יותר מדי צרות של אחרים. אל תתייאש בגלל מטפל אחד. מצא לך מטפל סימפטי, וסדר לך חיים.

למעלה