אתה יודע מה אתה מזכיר לי?
זקן נרגן שרב על התור לרופא בקופת חולים. אז מה, "אכלו לי. שתו לי"? כולם גונבים ורק לך לא משאירים כלום. סוציאליסט (קטן או גדול) לא היית אף פעם. בסך הכל החלפת את שק החבטות. עכשיו ההסתדרות היא ה"מרושעת". לא, חס וחלילה, ממשלת ישראל ומשרד האוצר, המכריחים אותי ואותך לשים את חסכונותינו על קרן הצבי, ומנפחים באופן מלאכותי את הגרעונות האקטואריים של קרנות הפנסיה כתירוץ לחסלם אחת ולתמיד. אז נכון, יש את כל התחמנים הקטנים שמנצלים את המערכת. אבל גם יש מליונים של אנשים ישרים והגונים, אשר מצפים מהמדינה שתדאג לשירותי בריאות, חינוך ורווחה סבירים, במקום להפקיר אותם ל"כוחות השוק". אז מה שמפריע לך זה שכמה חיילים, המקבלים ממילא פרוטות מהמדינה, הצליחו לקבל במרמה עוד קצת. באותו זמן, מנהלי קרטלים הנקראים בישראל "בנקים" רושמים לעצמם משכורות של שבע ושמונה ספרות, על חשבון הלקוחות, העובדים ובעלי המניות, ובעלי הון ותאגידים מקבלים מתנה מהמדינה: הנחות מס במליארדים. מנסיוני, "רפורמות כואבות" זוכות בתמיכה של מישהו בעיקר כאשר הן כואבות למישהו אחר. ואני עדיין מעדיף "פרופסורים שמטיפים מוסר על צדק חברתי", אפילו אם בניהם לומדים חינם, על פרופסורים שמטיפים ל"רפורמות כואבות" בעודם מחכים לג'וב שייתפנה בהנהלת הבנק.