סליחה מהשר פורז

jewjew1

New member
וידוי קטן

גם אני הייתי פעם סוציאליסט קטן שמפיח ססמאות נגד בעלי ההון הגוזלים כספים מן הציבור עד שהתפקחתי. התגייסתי לצבא ופגשתי את עם ישראל במלוא כיעורו: קצינים ונגדים שמקבלים משכורת ואפילו הם לא יודעים מה לעשות איתו, חיילים שצוחקים איך הם סידרו את המש"קית ת"ש והצבא כאשר החביאו את המערכת סטריאו והדי.וי.די כדי לקבל תוספת משכורת, חיילים שלמדו י"ג על חשבון הצבא ובמקום זה מבלים את כל זמנם בפזיטורפיה ועוד.. אח"כ אני מגלה חקלאים שכבר לא עוסקים בחקלאות אבל למרות זאת דורשים לגדל תפו"א כי זה צורך הכי הרבה מים וכך הם מקבלים, יו"ר הועד במושב שמוציא לעצמו פיצויים על ימין ועל שמאל בגלל חממה מסכנה שלא פועלת, מחסנים חקלאים שמשמשים כעסקים לא חוקיים ועוד... אני עובר אל התרבות וההשכלה ורואה שחקנים ראשים בכיינים שמרווחים משכורות עתק בזמנים שלצעירים יותר משלמים משכורות רעב והתאטראות בגירעונות, פרופסורים שמטיפים מוסר על צדק חברתי ובו בזמן דואגים שהילדים שלהם ילמדו חינם ופוגעים בחוקרים ובדוקטורנטים הצעירים שמקבלים דמי כיס, וכמובן מגילים את ההסתדרות המרושעת שרוששה בלו בושה את קרנות הפנסיה של אנשים קשי יום אמיתים. אז לכל יפי הנפש והצדקנים מספיק, קופת המדינה מתרוקנת ועליה לעשות רפורמות כאובות כדי שהדור שלי יכול לחיות פה ולא לשלם כל החיים את חובות הדור הקודם.

lmatan1

New member
אולי כבר תתפקחו מהאשליה המתוקה

אני רוצה להזכיר לכם את הנאום המלבב של מדונה והיא אמרה ככה יש כאן אנשים בעלי כוח ובעלי אמצעים ובעלי השפעה על הכלכלה הישראלית בקיצור הודעה לעשירי הארץ והיא אמרה להם יש לי רק שאלה אחת למי אתם מחכים. וזאת השאלה שאתם צריכים לשאול את עמצכם כאשר במלחמת ההשרדות כאשר מכונות מחליפות את האנשים בכל שטחי החיים וכאשר מפטרים אנשים בגיל העמידה ממקומות העבודה שלהם אז מאיכן בדיוק אותם אנשים יקבלו את הלחם שלהם לאחר שרמסו את הכבוד שלהם,ואני לא מדבר על השקרנים והרמאים שתופשים טרמפ על זבם של הנפגעים האמיתיים אני מדבר על התמימים שבאמת איבדו כל צלם אנוש וכבוד ובאמת אין להם איך להתקיים בכבוד ונדחקים לשולי החברה ואני שואל מה לא למדתם כלום מהשואה מה אתם מחכים שיסתובבו כאן יצורים רזים שעצמותיהם בולטות מזי רעב שאיבדו רצון להלחם על זכותם לחיות בכבוד בארצם .מה אבדה התקוה להיות עם חפשי בארצנו.אם אין תקוה לילדינו אין שום תקוה בכלל.

jewjew1

New member
חוצפן

קודם כל בחיים שלך אל תשווה כלום לשואה. דבר שני גם בסוף המאה ה-19 לעגו לרכבת בהתחלה שהיא איטית לעומת המרכבה הישנה והנוחה, ואח"כ שמהירות הרכבת הלכה והוכפלה אז התחילו לבכות ולפחד שהיא תהרוס את הפרנסה לכל בעלי המרכבות, ואת הסוף אנחנו יודעים במאה העשרים הטכנולוגיה כל כך התפתחה עד שלפי הלישכה לסטיסטקה לרוב העשירון התחתון יש קו טלפון סולארי אחד לפחות וטלוויזיה. דבר שני, תרבות הפנאי הולכת וצוברת תנופה ומקוצעות כמו: תיירות, מסעדנות, מדריכי חדר כושר, שחקנים, בדרנים ועוד... תופסת תנופה בעידן הפוסט תעשייתי שרוב המדינות המערביות ובתוכן אנו חיות, והעוני ילך ויצטמצם כתופעת שולים קטנה.

Boogieman

New member
אולי כדאי שתתוודע גם לאזרחות

ותחווה כמה שנים של אבטלה ועבודה בשכר מינימום מינוס בחברות כוח אדם ואחר כך נדבר. לידיעתך, עם הרחבת הפערים, אנשים מרשים לעצמם פחות הוצאות על פנאי ותיירות ולכן הבידור הזמין היחיד ליותר מדי אנשים זה הטלביזיה שאתם מזכירים שוב ושוב שיש לכולם וענף התיירות לא בדיוק שוקק חיים. מסעדות עמצאיות, ועסקים קטנים בכלל נסגרים כל הזמן, תקרא את הנתונים, ועבודה במק'דונלדס זה לא בדיוק מסעדנות. ואם כבר מדברים על הלמ"ס,הנתונים שלהם אומרים שהפערים בהכנסות בין העשירון העליון לתחתון גדלו, רק בשנתיים האחרונות, מפי-9 לפי-11, ואנחנו מדברים רק על שכירים, אבל זה בסדר, כל זמן שיש להם פלאפון וטלביזיה שיסתמו את הפה ולא יתלוננו. בארה"ב, שהיא המדינה העשירה ביותר בעולם במונחים של תל"ג יש 43.000.000 בני אדם בלי ביטוח רפואי והבונוס שהעניק לעצמו מנכ"ל דיסני ב-95 היה מספיק בשביל לפרנס את עשרות אלפי עובדיו בהאיטי ובני משפחותיהם 14 שנה. אז תרגיש חופשי להאשים את הפועל שמרוויח 8000 ואת המרצה באוניברסיטה שאחרי 10 שנות לימודים ו-15 שנות עבודה זוכה למימון שכר הלימוד עבור בנו (עד גיל 26) ולהתעלם מהמאיון העליון שמזרים לעצמו את הרווחים ומחביא אותם במקלטי מס בליכטנשטיין.

meitush123

New member
ועוד משהו שקרה במאה ה-19

אנשים הבינו שאם הם יחכו לבוא המשיח תנאי העבודה לא ישתפרו ומרדו. אז למה אנו לא עוזרים לעובדי מדינות העולם השלישי למרוד נגד נצלנים?

דור לוי

New member
גם לי יש וידוי קטן

פעם, לפני 20 שנה, גם אני הערצתי את מילטון פרידמן. היום מדברים גבוהה גבוהה על קשר הון-שלטון ועל הסכנה לדמוקרטיה. מה שאני מראה בשרשור על המתנות לבעלי חברות הדלק זה נסיון לפרוט את המלים היפות לכסף, להביא את המידע שיהיה גלוי לאור השמש (או נורת המסך...) ולראות כיצד אפשר להיאבק (או להעביר מידע לאחרים שיכולים להאבק) לתיקון המצב. לגבי מה שאתה מתאר: ברור שיש קומבינות, וכשיש לך מידע אתה מוזמן להביאו לכאן, ורצוי לרשויות המתאימות. אם תרצה לנהל מאבקים - הכלי של הפורום יעמוד לרשותך, גם אם חלק מהאנשים אולי לא יסכים לדבריך במקרה זה או אחר. אתה יכול למשל לאסוף את המידע, ולפנות לאנשי ציבור ותקשורת במכתבים גלויים, עם קישור לקבלת תשובה בפורום. נחזור לקומבינות: ברור שיש קומבינות, בהערכה שלי, כל הקומבינות שיעשו הקטנים (למרות שייתכן שהן מגיעות למליוני, עשרות מיליוני או מאות מליוני שקלים במצטבר), הן החלק הקטן מהקומבינות שעושים הגדולים. בוא ננסה להגיע להסכמה, שכולם יוותרו על הקומבינות (וגם על המריבות הקטנות ביננו ועל הביטויים החריפים שנכתבו בשרשור הזה ...) - אני מבטיח לך שלך ולי וכמעט לכולם זה מאוד ישתלם.

אתה יודע מה אתה מזכיר לי?

זקן נרגן שרב על התור לרופא בקופת חולים. אז מה, "אכלו לי. שתו לי"? כולם גונבים ורק לך לא משאירים כלום. סוציאליסט (קטן או גדול) לא היית אף פעם. בסך הכל החלפת את שק החבטות. עכשיו ההסתדרות היא ה"מרושעת". לא, חס וחלילה, ממשלת ישראל ומשרד האוצר, המכריחים אותי ואותך לשים את חסכונותינו על קרן הצבי, ומנפחים באופן מלאכותי את הגרעונות האקטואריים של קרנות הפנסיה כתירוץ לחסלם אחת ולתמיד. אז נכון, יש את כל התחמנים הקטנים שמנצלים את המערכת. אבל גם יש מליונים של אנשים ישרים והגונים, אשר מצפים מהמדינה שתדאג לשירותי בריאות, חינוך ורווחה סבירים, במקום להפקיר אותם ל"כוחות השוק". אז מה שמפריע לך זה שכמה חיילים, המקבלים ממילא פרוטות מהמדינה, הצליחו לקבל במרמה עוד קצת. באותו זמן, מנהלי קרטלים הנקראים בישראל "בנקים" רושמים לעצמם משכורות של שבע ושמונה ספרות, על חשבון הלקוחות, העובדים ובעלי המניות, ובעלי הון ותאגידים מקבלים מתנה מהמדינה: הנחות מס במליארדים. מנסיוני, "רפורמות כואבות" זוכות בתמיכה של מישהו בעיקר כאשר הן כואבות למישהו אחר. ואני עדיין מעדיף "פרופסורים שמטיפים מוסר על צדק חברתי", אפילו אם בניהם לומדים חינם, על פרופסורים שמטיפים ל"רפורמות כואבות" בעודם מחכים לג'וב שייתפנה בהנהלת הבנק.

למעלה