סליחה מהשר פורז

jewjew1

New member
סליחה מהשר פורז

היום יש כתבה נרחבת בעיתון הארץ בו מתגלית הילדה ומשפחתה ה"רעבה" כנוכלים ושקרנים. הילדה בעצמה קצת שמנה, והאמא נוסעת ברכב, מעשנת סגריות, נותנת פלאפון לבתה, יש מחשב וטלוויזיה בבית, האמא גם עשתה צבע בשיער והיא לוקחת אוכל בו זמנית מכמה בתי תמחוי. ולבסוף, היא אומרת שאיננה מעוניינת לעבוד ומעדיפה את כספי הביטוח ולהשיג אחוזי נכות. גם היא קיבלה הצעה לעבוד בתור עוזרת לאדם קשיש, אך היא סירבה הרי יש פיליפנים בשביל זה. אני דורש שהאמא הזו תיקח את עצמה בידים ותעזור לבני ביתה במקום ללמד את בתה לשקר ולרמות, ושכל יפי הנפש מהתקשורת יבקשו מהשר סליחה.

jewjew1

New member
הנה הקישור לכתבה

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=482456&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

meitush123

New member
לבקש סליחה?

אז במקרה הזה שיקרו זה לא אומר שאין רעבים בישראל! חוצמזה שהמשפט הזה הוא אנטי הומניסטי כי הוא מעמיד את האדם כיצור שכל צרכיו הם לאכול. האם אנו צריכים להשוות את עצמנו מבחינת מצב באזרחים למדינות עולם שלישי, הוא שזוהי השואה לא רלונטית, כי שאיפתנו גם לספק חינוך למשל?

ראשית לבקש סליחה על השקרנות.

לבקש סליחה על השקר והרמייה, על תרגיל תקשורתי שבא להבאיש. כי הרי צדק פורז כאשר מול הטענות על מאות אלפי רעבים בישראל, הוא השיב שאין בישראל רעבים אך הוסיף שיש רבים הזקוקים לדברים בסיסיים אחרים, (את זה התקשורת השמיטה כמובן).. פורז צדק, זו עובדה. אין בישראל תופעה של רעב. וזו דמגוגיה שקרית מבית היוצר השמאלני התקשורתי המבאיש, ממש כמו ההצגה השקרית של "ההשבעה של חניכי כהנא", שהוכחה כשקר מוחלט. כמו ההצגה של "ויקי כנפו צועדת לירושלים" כאשר רכב של הקיבוצנים "הקפיץ" אותה מזירת צילום אחת לאחרת. כמו "הפרוטקולים של זקני ציון" שבא לעורר אנטישמיות ורצחנות. כמו ההסתה נגד אנשי הימין אשר לכאורה "ציירו את רבין במדי ס"ס. פעולה שנעשתה כל כולה ע"י אבישי רביב שליחו של כרמי גילון חביב השמאל. הבה נקיים דיון עינייני בלי שקרים ובלי הסתה. אני מתנגד פוליטית לפורז, אך הוא צדק בדבריו. אמת היא אמת גם כאשר היא נאמרת ע"י בר הפלוגתא שלי.

אין רעבים בישראל.

וזה שתגידי שיש רעבים, לא ייצר אותם. יש פערי הכנסות ורמת חיים, אך העשירון התחתון כיום חי ברמת חיים גבוהה משל העשירון האמצעי בשנות ה 70 .

meitush123

New member
קראתי אתמול בלילה את הכתבה

והגעתי למסקנה שאני דוקא ממש לא צריכה להגיד סליחה. האם צריך שיהיה פה רעב כמו בסודן כדי להגיד שיש כאן רעב? טוב עשו החוקרים שהגדירו את המושג "חוסר בטחון תזונתי" כי הוא באמת יותר מתאים. 8% מהאוכלוסיה בישראל נמצאת כיום במצב של חוסר בטחון תזונתי חמור, כלומר: לא יכולים לשמור על איזון האוכל (שיהיו גם ירקות ובשר למשל, ולא רק לחם שמן וסוכר) וכמותו, מדלגים על ארוחות בשל מחסור כלכלי, או במקרים חמורים במיוחד צמים ימים שלמים כתוצאה ממחסור. אז במצב כזה אני צריכה לבקש סליחה מהשר פורז???

אין רעבים בישראל. עובדה.

וההגדרה "חוסר בטחון תזונתי" אין פירושה רעב. אלא שהתקשורת אוהבת כותרות שמנות בצבע אדום, והאופוזיציה מתלהבת מכך עוד יותר. ולכן מרבים להשתמש במונחים מוגזמים שאין בהם אמת. אתה קורא כותרת "טרוף מוחלט במשרד השיכון". ובפנים מתברר שהייתה איזה טעות באיזה טופס. אתה קורא כותרת "הורגים את אילת", והכוונה היא שכמה עשירים דרומיים יצטרכו להעביר חלק מרווחיהם כמסים למדינה. וכך הלאה. יפה עשה פורז כאשר הסביר שאכן מצוקה יחסית קיימת, אך רעב אין.

Boogieman

New member
הנה מצוקה יחסית

את זה צילמתי במה שהיה פעם מרכז הקליטה הגדול בארץ, היום זה שכונת דיור ציבורי מוזנחת ומתפוררת של "עמידר". פורז ושאר המדושנים מוזמנים לעשות איתי סיור במקום, או בשכונת הקראוונים בגבעת המטוס, או בקרית היובל או בקטמון, מקומות שנמצאים בטווח של שתי קילומטר מהבית שלי, ולספר להם כמה טוב להם בחיים. בנאדם צריך להראות כמו הילדים בסומליה כדי שהמצוקה שלו לא תהיה "יחסית"? ואולי האישה שבתמונה בכלל מסודרת בחיים, מה היא רוצה, יש לה דיור ציבורי (חורבה שח שני חדרים שהיא משלמת עליה 150$ לחודש), יש לה כיכר לחם במקרר (וזהו) וצבע בשיער, יאללה שתפסיק להתבכיין.

אני מתנדב בשכונות שכאלה בעירי

ומתחזק רהיטים ובתים עבור אנשים אומללים וקשי יום. אני נתקל בעזובה ובהזנחה רבות מן הסוג שצילמת, אך טרם נתקלתי ברעב. בכל דירה מתפוררת אליה אני נשלח ע"י ארגון מתן בסתר שבעירי, אני מוצא מכשירי חשמל משוכללים, שטח בנוי של מעל 15 מ"ר לנפש, ארונות מתפוצצים משפע ביגוד, משקאות חריפים, סיגריות תוצרת חוץ, קוסמטיקה יקרה וכדומה, וההזנחה היא בעיקרה תוצאה של עליבות נפשית, תחושת חוסר ערך, מסכנות מקצועית, ואוזלת יד לעשות למען עצמך. מתוך נסיון ומפגש אישי, עלי לציין שבעירי לפחות, רשויות הרווחה, העיריה, וסתם אנשים טובים וארגוני צדקה, מעמיסים עוד ועוד על משפחות המצוקה. ולעיתים הבעייה היא עודף ציוד וביגוד, ולא חסרונם. הזנחה קיימת, מצוקה קיימת, אך אין רעב. פורז הפעם צדק.

Boogieman

New member
תספר את זה לאישה שפינו אותה...

מהקרוואן שלה בגבעת המטוס, שעמד ריק שנים והיא "פלשה" אליו עם בנה הקטן כי לא יכלה לעמוד בהוצאות שכר דירה. העירייה זרקה אותה החוצה והרסה את הקרוואן, הרשויות העדיפו להרוס את הקרוואן הריק רק כדי למנוע מאישה קשת יום להתגורר בו.

האם אתה מציע להשאיר אותה שם?

ותוך שנה, כאשר יצטרכו להעביר שם כביש או לחדש את צמיחת היער, יצטרכו לתת לה ולאחרים שינהגו כמותה מליונים רבים כדי שיצאו מהשטח ולא יעכבו במשך שנים את התהליך בשל דיונים עקרים בבתי משפט עמוסים ועצלים. אסור להפוך מצוקה לאישור פשיעה.

Boogieman

New member
אני מציע שישאירו אותה שם

לא סוללים כביש מחר וכנראה גם לא בעוד שנה ויש שם עוד עשרות קרוואנים מאויישים. אתה יודע מה? כשיסללו שם כביש שיזרקו אותה לרחוב, אבל עכשיו הקרוואן הזה לא בשימוש והיא לא מפריעה לאף אחד בזה שהיא גרה שם. זה שהיא עברה להתגורר בקרוואן נטוש זה לא פשע לפי שום קנה מידה אנושי כי זה לא פוגע באף אחד, זה שזורקים אותה לרחוב והורסים את הקרוואן, זה פשע, פשע שאפילו תירוץ של מצוקה אישית אין לו. גם עצם העובדה שבמדינה מבוססת למדי אישה צריכה להגיע למצב כזה זה פשע.

פריצה למבנה היא פשע

ושאלת הצורך היא בעלת חשיבות מוסרית, אך חסרת חשיבות משפטית. כשם שחציית צומת באור אדום היא עבירה, גם כאשר אין אף מכונית אחרת בסביבה. בכל מדינה מבוססת, בכל ארגון, בכל קבוצה, תמיד יהיו בקצוות תופעות משונות. כשם שיש בקרקס הרוסי אישה עם שפם, תמצא בארה"ב אדם רעב, יש בתקשורת הישראלית ציוני אמיתי, כך יש בישראל אשה נטולת דיור.

meitush123

New member
זה כמו להגדיר את

ההומלסיות כתופעת שוליים. השוליים האלה גדולים מדי כדי להות שוליים זה מאד נוח להגדיר כל תופעה לא רצויה כתופעת שוליים

Boogieman

New member
המוסר אמור להיות הבסיס לחוק

וכן התועלת לחברה, אם האשה לא עשתה שום דבר לא מוסרי ולא פגעה בחברה ולכן אין שום סיבה להטפל אליה. נראה לי שאתה דיברת בשירשור אחר על "שרירות בירוקרטית חסרת לב", והנה אתה מטיף בדיוק לזה. אולי תתחיל מלדרוש שיישמו את החוק על בעלי הון שמזהמים ומפירים חוקי עבודה ופוליטיקאים שמקבלים מהם תרומות דרך עמותות לפני שזורקים אישה וילד קטן לרחוב.

אני יוצא נגד מעסיקי התאילנדים

נגד הלובי החקלאי מייבש הכנרת, גוזל הקרקעות ומייבא התאילנדים. אני יוצא נגד הלובי החקלאי הנדל"ניסטי שבגללו מחירי הדיור כה יקרים בישראל. ובשל זאת אין מאות אלפי זוגות צעירים וגם אותה אומללה שתארת המצליחים למצוא סידור דיור בלי לעבור על החוק או להרוס את איכות חייהם. אני יוצא נגד הקשר של הון ושלטון. נגד המענקים והחנופה לערביי ישראל ולבדואים, נגד הקשר בין בעלי האחוזות לבעל האחוזה שבשלטון. אני יוצא נגד העמותות של ברק, נגד זכות השתיקה של הרצוג. נגד פשעי רבין ואוסלו. אך אין הפשעים הגדולים מטהרים את העבירות הקטנות. והעובדה שקיימת תוכנית התנתקות, שקיים וענונו, שקיים השמאל, וסוחרי הסמים והנשים, אין פירושה שמותר לי לא לציית לתמרור עצור, גם כאשר אין שום מכונית בסביבה. הבסיס לרוח החוק הוא המוסר. אכיפת החוק אין בה מוסר, רק ציות.

Boogieman

New member
"אין מוסר, יש רק ציות"

בתור מישהו שמשפחתו הגיעה מברית המועצות, זה נשמע לי יותר מדי מוכר. חוץ מזה, נראה לי שיש לך בעיה קלה בתחום העובדתי.

yoramgman

New member
boogieman

מה שהראתה זה עוד טוב אני מקיר אנשים שאפילו מיטה אין להם לא מקרר לא טלויזיה והם סובלים

דור לוי

New member
האם הצלחתי להסכים עם פורז???

האם הצלחתי להסכים עם פורז??? טוב נו, זה מה שיש לי להגיד לגבי דעתי בנושא, לפחות כרגע, אחרי שקראתי ראיון איתו ("אם אין לחם, תאכלו פיצות" מראיינים איל גונן ונורית פלתר) וראיון אחר עם ויקי קנפו("האמת הערומה" מראיינים אורון מאירי ואמירה לם) אתמול בידיעות אחרונות - לצערי לא מצאתי הלינקים - אשמח אם מישהו יעזור) 1. אני אישית לא מכיר רעבים, עדיין אין זה אומר שאין - זה משום שאני לא מסתובב בעמותות ולא מחפש. 2. פורז מתנגד לפעילות העמותות מסוג לתת ובתי התמחוי. כן אני מסכים איתו אבל ממש לא מהסיבה שהוא נתן. הוא טוען שזה מגביר את ההרגשה של "מגיע לי". יכול להיות שהוא צודק, אבל הסיבה המרכזית לדעתי היא שארגונים כאלו מהווים גלולת הרגעה של השלטון למצב. ויכול להיות שכשאנשים יהיו רעבים, האנרגיה תיווצר ותצטבר לכיוון הכעס. ומהכעס או כמעט מכל רגש אחר (למעט ייאוש) אפשר להתחיל לעשות. ויכול להיות שזה יתחיל בהפגנה שתהיה שוב סוג של שחרור קיטור, אבל יכול שיקרו דברים שקרו במקומות אחרים. שאנשים פשוט יתנפלו על אותה קבוצה שחמסה אותם או שהם רואים בה כאילו חמסה אותם. ואז ההפסד יהיה של אותה קבוצה, ולכן יש לאותה קבוצה אינטרס להשתיק את האנרגיות האלו במצב של "סף רעב". 3. יכול להיות שאדם מסויים שהוצג כרעב, משקר וסחטן ואינו כפי שהוצג - יכול להיות. עדיין אין זה אומר שכולם כאלו. ממש כפי שאם נחשף מושחת אחד בשינוי - פריצקי (ואני 'מת' לדעת על הסיבה לעיתוי החשיפה) זה אומר שכולם בשינוי כאלו. למרות שמן הסתם סביר שיש נוספים הקשורים בקשר הון-שלטון. בנקודה זו אני מבקש להזכיר את ההתחמקות של פורז לשאלה שגרמה לי לתהות האם הוא ופריצקי מעורבים בקשר הון שלטון (אז פריצקי עוד היה שר), (ואולי כמו של פרופ. אסא כשר) מלענות לשאלות קשות... טוב, זהו לבינתיים יש עוד הרבה מה לאמר אבל לא בא לי...

למעלה