בשעות אחר הצהריים של יום ג', 31.3.26, יום לפני ערב חג הפסח, הוגשו שתי עתירות דחופות לבג"ץ נגד משטרת ישראל. שתי העתירות היו דומות להפליא:אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשבילי.
בסיום הדיון הורו השופטים לפיקוד העורף ולמשטרה לערוך סיור בארבעה מוקדי הפגנות ולהגיש עדכון עד ליום שבת בשעה 11:00. משמעות הדבר היא כי רשויות המדינה – המשטרה, פיקוד העורף והפרקליטות - נדרשו לעבוד ולחלל שבת לצורך קיום הפגנות במוצאי שבת.
הנה גרסה מתוקנת עם דקדוק וזרימה משופרים, בלי לשנות את המסר:
איזה באסה — נאלצו לעבוד כחלק מזמן ציבורי, במקום “תוספת שבת” כמו במגרשי הכדורגל. חילול שבת, אללאק…
מה הלאה — שפיקוד העורף גם יפסיק לשלוח לציבור התרעות על טילים בשבתות וחגים?
ואגב, מדהים איך אינך מבין את ההבדל בין הזכות להפגין — בהתחשב בכך שחופש הביטוי הוא מהות הדמוקרטיה — לבין “הזכות להטריד”, כלומר לבקר דווקא במתחם השייך לדת אחרת.
באותה נשימה, כמובן שביצעת יופי של סלקציית “קטיף דובדבנים”, ושכחת לציין כי בית המשפט החליט להגביל את כמות המשתתפים ל־150 איש במוקדי ההפגנות ול־600 איש בבימה. כלומר, הוא לא נתן לשמאל זכות הפגנה ללא הגבלה כפי שביקשו — אך גם לא סיפק תירוץ למשטרה לפזר כל הפגנה באשר היא, כפי שהיינו עדים לברוטליות שלה רק לפני כמה ימים.
שנית, לא אמרת דבר על כך שעתירה נוספת של השמאל נגד השרה מאי גולן נדחתה:
https://www.maariv.co.il/news/law/a...et&utm_medium=mobile&utm_campaign=mivzakimnet
כי היא שוללת את הטענה שלך ומראה שבית המשפט דווקא כן פועל ממניעים ענייניים ולא פוליטיים.
הבג"ץ שלך שקרנים, אין שום פיקוח נפש בלאשר הפגנה בשבתהנה גרסה מתוקנת עם דקדוק וזרימה משופרים, בלי לשנות את המסר:
איזה באסה — נאלצו לעבוד כחלק מזמן ציבורי, במקום “תוספת שבת” כמו במגרשי הכדורגל. חילול שבת, אללאק…
מה הלאה — שפיקוד העורף גם יפסיק לשלוח לציבור התרעות על טילים בשבתות וחגים?
ואגב, מדהים איך אינך מבין את ההבדל בין הזכות להפגין — בהתחשב בכך שחופש הביטוי הוא מהות הדמוקרטיה — לבין “הזכות להטריד”, כלומר לבקר דווקא במתחם השייך לדת אחרת.
באותה נשימה, כמובן שביצעת יופי של סלקציית “קטיף דובדבנים”, ושכחת לציין כי בית המשפט החליט להגביל את כמות המשתתפים ל־150 איש במוקדי ההפגנות ול־600 איש בבימה. כלומר, הוא לא נתן לשמאל זכות הפגנה ללא הגבלה כפי שביקשו — אך גם לא סיפק תירוץ למשטרה לפזר כל הפגנה באשר היא, כפי שהיינו עדים לברוטליות שלה רק לפני כמה ימים.
שנית, לא אמרת דבר על כך שעתירה נוספת של השמאל נגד השרה מאי גולן נדחתה:
https://www.maariv.co.il/news/law/a...et&utm_medium=mobile&utm_campaign=mivzakimnet
כי היא שוללת את הטענה שלך ומראה שבית המשפט דווקא כן פועל ממניעים ענייניים ולא פוליטיים.
מדינה דמוקרטית לא צריכה להתנהל על פי ערכים של ההלכה.הבג"ץ שלך שקרנים, אין שום פיקוח נפש בלאשר הפגנה בשבת
אפשר לאשר אותה לצאת השבת ובכל זמן אחר בשבוע.
ואי ואי ואי, איזו מכה. נקווה שהרב יחזיק מעמד ויצליח להירדם הלילה.אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשבילי.
אני מאחל לו שינה עריבהואי ואי ואי, איזו מכה. נקווה שהרב יחזיק מעמד ויצליח להירדם הלילה.
הוא לא איים. בס"ה התנבא או קילל/התפלל שיקרה דבר מה. אם אכן יקרה כפי שקרה כשאביו נהג כך? הזמן ילמד. אבל איום אין בדברים.אני מאחל לו שינה עריבה
ושקטה ובינתיים שישתוק ולא יאיים.
הרבנים של יהדות התורה גרועים יותר, הם הורו לאלה שהם סמכות עבורם להתעלם ממגפת הקורונה ולקיים שגרה של לימודי ישיבה, חתונות ולוויות כאילו אין שום מגפה, ואפילו הורו להם לא לשים מסכות ולהסתובב ללא מסכות ברחוב, למרות שזה היה בניגוד לחוק.אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשבילי.
אוכל חינם שחוץ מקלל ציבורים שלמים לא עשה כלום בחייו.אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשבילי.
לי יש הורה אחד מספרד והשנייה מאשכנז. ועדיין, אף רב לא יחליט עבורי דבר מחוץ לתחום בית הכנסת שלו.אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשביליאין מה לבקש סליחה "מר
אגב סתם סקרנות (בהמשך לתגובת @אלפיני שכתב דברים ברוח דבריך), היכן בכלל מצית שהרב יוסף מתיימר להחליט משהו עבורך או לייצג אותך? כאילו, זה מאוד נחמד שאתה מצהיר שהרב לא מחליט עבורך. אבל לא צריכה להקדים לזה הכרזה של הרב שהוא כן מחליט עבורך? שהוא מייצג אותך? משהו? אולי קשור אליך ביחסי שכנות כלשהם? אולי פעם נכח איתך באותה עיר באותה שעה? מינימום כלשהו?אתה לא הרב שלי.
לא היית ולא תהיה.
אתה הרב של המזרחיים.
הורי הגיעו מפולין
ולכן לא תחליט בשבילי.
ולא הצלחת להבין שעל השבת והיהדות לא נוותר?לא הצלחת להבין שלרב אין סמכות עלינו.
אתה אל תוותר אבל אל תדבר בשמי.ולא הצלחת להבין שעל השבת והיהדות לא נוותר?
מה שתמיד כיף אצלך, זה שאתה לא מצליח לראות כיצד דבריך בשרשור א' דופקים או את חבריך ואת התזה שלהם, או את דבריך שלך בשרשורים אחריםאתה אל תוותר אבל את תדבר בשמי.
ואל תשלח רבי לשעבר מזרחי לאיים
על בג"צ
לטענתך יש צורך בשני רבנים ראשיים. זו טעות. צריך יותר.מה שתמיד כיף אצלך, זה שאתה לא מצליח לראות כיצד דבריך בשרשור א' דופקים או את חבריך ואת התזה שלהם, או את דבריך שלך בשרשורים אחרים. למקרה שלא שמת לב, חיזקת כרגע את העמדה לפיה יש צורך בשני רבנים ראשיים בכל מקום ואתר, האחד אשכנזי (או לאשכנזים) והשני מזרחי (או למזרחים). זכותך כמובן לדבוק בעמדה (כ)זאת. אבל כפי שבוודאי ידוע לך, לא מעט במחנה שלך מחזיקים בדעה שונה ורואים בכפילות הזאת בזבוז כספים מיותר.
לא בהכרח. לא טענתי זאת. רק מציין שדבריך סותרים את טענת אלה שלא צריך.לטענתך יש צורך בשני רבנים ראשיים.
זולת רפורמים שאין להם רב, בוודאי לא כמשמעותו ביהדות, ובוודאי שלאתאיסטים גם אין צורך מיוחד, השאר בהחלט יכול להיות. אמנם לא למוהלים. בעצם מכל מה שציינת, רק לאתיופים אולי, אבל כמדומני שיש להם דמות כזאת על חשבון המדינה. רק לא יודע בדיוק מה מעמדו ביחס לאחרים.זו טעות. צריך יותר.
והחרדים צריכים לכל קהילה רב שיריב עם הקהילה של השכן.
רב רפורמי כמובן שצריך.
ורב לאתיופים צריך גם צריך.
ורב שיתוכח עם הרב המזרחי.
ורב לאתאיסטים נביא גם נביא.
ורב של המוהלים (דיברנו על זה אתמול) שיבחר סגנון למהול בהתאם לעדה.
כמובן שכל הרבנים יקבלו ממי משכורת.
לרפורמים יש רב ואסור להפלות אותו לרעה.לא בהכרח. לא טענתי זאת. רק מציין שדבריך סותרים את טענת אלה שלא צריך.
זולת רפורמים שאין להם רב, בוודאי לא כמשמעותו ביהדות, ובוודאי שלאתאיסטים גם אין צורך מיוחד, השאר בהחלט יכול להיות. אמנם לא למוהלים. בעצם מכל מה שציינת, רק לאתיופים אולי, אבל כמדומני שיש להם דמות כזאת על חשבון המדינה. רק לא יודע בדיוק מה מעמדו ביחס לאחרים.
אין שום בעיה. רק ציינתי שזה לא "רב". אפילו הם לא מגדירים זאת כך. בכל מקרה אין לי ענין לעסוק בדיון הזה בדתות אחרות. רוצה למנות רב לדת הרפורמית, תמנה להם 2 מצידי. אחד חייזר ואחד נקבה.לרפורמים יש רב ואסור להפלות אותו לרעה.
אבל בכלל לא מנינו רב לחרדים. שוויה שוויה בן אדם.הרב של האתאיסטים יריב עם הרב של החרדים.
כמובן. כך הצעת ואני זורם.וכוללם יכבלו שכר שיוויוני מהמדינה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.