סלט

Brock Burst

New member
סלט

ירקות, מה מקור שמן? עגבניה, מלפפון, כרוב, פלפל, חסה. משום מה לא נראה לי שכל הפירות האלה תורבתו בתקופת התנך, והם יותר מודרניים, אז מה מקור שמם של הירקות. (אוקי אז עגבניה זה פרי, תהרגו אותי)

קמליה1

New member
תיאוריה ששמעתי לגבי עגבניה

העגבניות מקורן באמריקה שנתגלתה על ידי האיטלקי קולומבוס. באיטלקית שמה pomodoro שהובן בעברית כתפוח - pomo שאוהבים אותו או שנהנים ממנו מהפועל האיטלקי adorare . החליט מי שהחליט (לא יודעת מי הציע את השם לשפה העברית) שזה אכן פרי שאוהבים אותו, אפילו עוגבים עליו, ומכאן - עגבניה. כפי שאמרתי, זה סיפור שפעם שמעתי. לא יכולה לתעד.

arie86

New member
עגבנייה

מתוך ויקימילון: "יחיאל מיכל פינס, שפעל יחד עם אליעזר בן-יהודה להפצת העברית, תרגם מגרמנית את כינוי העגבנייה דאז, Liebesapfel ("תפוח האהבה" בעברית), לעגבנייה, מהשורש ע-ג-ב - חשק, תאווה לאהבה. הרב קוק הסתייג משם זה, שיש לו קונוטציה מינית, והציע את השם "אדמוניה", אך דעתו לא התקבלה. אף בבית אליעזר בן-יהודה הסתייגו מן השם, והציעו את המילה "בַּדּוּרָה", שהיא צורה עברית למילה הערבית "בנדורה" (بَنَادُورَة)."

mucool2

New member
וגם גמורה?

אגב, תפוח באיטלקית זה mela, אז מאיפה ה-pomo? (פעם מישהי אמרה לי שזה גרגרת).

כרוב, חסה, מלפפון

נכנסו לעברית בתקופת התלמוד. כרוב מיונית κραμβη או מלטינית crambe. חסה כנראה ארמית, נזכרת כירק המתאים להיות מרור. ביונית μηλοπεπων הוא מלון (מילולית: תפוח בשל. μηλον הוא תפוח) כך שאנו קוראים מלפפון בטעות לירק שהוא כנראה קישוא.

mucool2

New member
לא כולם כאן קוראים יוונית

מלון ביוונית = מֵלוֹפֶּפּוֹן.

למעלה