סלט פסטה קר ועוד

chamule

New member
סלט פסטה קר ועוד

למישהו יש בשבילי מתכון לסלט פסטה קר? (חיפשתי במאמרים ומצאתי רק תבשילים חמים של פסטה). אני לומדת באוניברסיטה יומיים בשבוע מהבוקר עד הערב, בבניין שמרוחק מכל הקפטריות, אז אאלץ "לסמוך על עצמי" מבחינה קולינרית... וכפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם - לאחר 3 שנים נמאס מסנדוויצ'ים...
אז אשמח למתכונים קרים
, קלים
, משביעים
ועמידים יחסית
(לחצי יום - יום חורפי) - לא חייב רק סלט פסטה. תודה
, חמוטל

Rebeccan

New member
סלט פסטה

אני מכינה מאלה שצורתם כמו ביסלי גריל חשוב לא לבשל יותר מדי את הפסטה - ולהוסיף מעט שמן לסיר הבישול, כך שהפסטה לא תידבק תוספות אפשריות - לפי הטעם: - גמבה אדומה / אפשר גם כבושה או צהובה או שילוב - בצל ירוק - אם אוהבים - גרגרי תירס קפוא, שחולטים דקותיים במים רותחים - ביצה קשה, קצוצה - טונה - עגבניות שרי שלמות - גבינה - קוביות של צהובה, או בולגרית, או בולגרית קשה - סלרי - עלה קצוץ לקוביות דקות - זיתים מגולענים רוטב: אפשר עם מיונז, אני מעדיפה כמות זעירה או ממש ללא (פחות קלוריות
) - יוגורט 3% לפחות, אפשר מעט חרדל, מעט מלח, אפשר גם מעט קטשופ אם אוהבים - אפשר לשלב יוגורט עם מעט שמנת חמוצה - אפשר להוסיף מלפפון כבוש, קצוץ דקדק מכינים ערב קודם, ואת הרוטב כדאי להוסיף מראש, כדי למזג טעמים.
בלימודים פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
אפשר להכין לחמניות ממולאות

בצק שמרים ללחם - לאחר התפחה ראשונה, מחלקים לכדורים קטנטנים מתפיחים שוב - חצי שעה. מילויים אפשריים - כל מה שאוהבים: מלוח, מתוק, חריף וכו' - קוביות שוקולד, או שערות חלבה - מטבוחה, ביצה קשה, טונה - ושילובים ביניהם - גבינות + עשבי תיבול פרינצסה
בגן הפרחים

והסלט פסטה שלי

סלט פסטה --------- חבילה של פסטה ביסלי בשלושה צבעים (בשביל היופי) מבושלת 400 גרם בולגרית קשה חתוכה לקוביות 400 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות קופסת שימורים של זיתים שחורים פרוסים (לסנן) בצל לבן/בצל ירוק/עירית (לפי הטעם שלך) סלסלת עגבניות שרי קטנטנות. (אם הן גדולות, אז חתכי אותן לרבעים רק לפני ההגשה) לערבב הכל, לצקת מעט שמן זית בתיאבון!! נ.ב - אפשר להוסיף תירס/בזיליקום טרי קצוץ ו כל דבר אחר שאת אוהבת.

סלט פסטה קר

מתכון: סלט פסטה קר רכיבים: פסטה קונכיות טונה זיתים (רצוי קלמטה) עגבניות מיובשות שעועית ירוקה (אפשר גם של סנפרוסט) מלח פלפל שחור טחון טרי פרמזן מגורר ביצים קשות אופן הכנה: להוסיף לפסטה טונה מפוררת מאיכות טובה (כמו ריו מארה) עם השמן זית, זיתי קלמטה מגורענים, עגבניות מיובשות קצוצות, שעועית ירוקה מבושלת וחתוכה, לתבל עם מלח טוב, פלפל שחור טחון טרי ופרמזן מגורר. לערבב היטב ולפני ההגשה לפזר רבעי ביצים קשות. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

chamule

New member
הממ... תודה, נשמע טעים. ואגב קלמטה-

איפה מוצאים את הזיתים הטעימים האלה? כי בסופר לא מצאתי... ברודוס זללתי אותם כל היום
ועכשיו אני מתגעגעת...
לסיום - אנסה להוסיף תמונה מתוקה...

נירהמ1

New member
קלמטה אפשר למצוא בשוק בחנויות

של חמוצים. וברוך/ה הבא/ה לפורום.

yifatushc

New member
חמוטל, ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo13.gif

מזדהה איתך לגבי האהבה לזיתים הטעימים הללו... יפעת

למעלה