סלט סלק

טללבן

New member
סלט סלק

למה סלט סלק זה הסלט היחיד שיותר טעים לי הקנוי מאשר הביתי? כי אף פעם אני לא יודעת כמויות מדויקות ובכל פעם זה יוצא לי אחר, פעם חמוץ מדי ופעם מתוק מדי ולפעמיים גם סתם בלי טעם... אז מי יכול לעזור לי ולתת לי מתכון מדוייק עם כמויות מדויקות ל-1 ק``ג סלק? אתם יודעים איזה סלט? זה שמגורד על פןמפיה גסה או חתוך לרצועות דקות.

קושוש

New member
סלט סלק

זהו סלט שאני מכינה לעיתים קרובות מאוד, לפי דעתי טעים מאוד. 1 ק``ג סלק 1/2 1 (אחד וחצי) כפיות כמון 1/4 כוס שמן 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה מיץ משני לימונים מלח אופן ההכנה: שוטפים היטב את הסלק. מבשלים אותו בקליפתו במים עד לריכוך. זמן הבישול הוא כשעה וחצי, בכדי לקצר אפשר לבשל בסיר לחץ כ-30 דקות. מצננים, קולפים וחותכים לפלחים או לרצועות. מערבבים את כל שאר החומרים בצנצנת, למעט הפטרוזיליה, יוצקים ומערבבים. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון ! B-)

טללבן

New member
תודה

קושוש , תודה, אני כבר מנסה אותו. נשמע טוב. שבת שלום טל

טללבן

New member
יש סוג נוסף שאותו אני מחפשת

הסלט שושוש נתנה לי הוא על בסיס חמוץ אבל יש את הסלט הזה שנמכר בסופר במשקל והוא יותר מתקתק האם מישהו יודע איך מכינים אותו?

גולדי

New member
סלט סלק

במקום כמון להוסיף 3 כפות סוכר קצת מלח ומיץ משני לימונים בלי פטרוזיליה

rayaz

New member
סלט סלק.

ערב טוב! אני מבשלת את הסלק בערך חצי שעה בסיר לחץ. (מים- עד כדי כיסוי הסלק). הרוטב: חומץ הדרים 5% עם מים ביחס של 1:1 , מעט בצל קצוץ, כפית סוכר, מלח לפי הטעם. לשים את הסלק החם מיד ברוטב, ולחכות לספיגת טעמים. בתאבון רעיה

למעלה