סלט ירקות !

polop

New member
סלט ירקות !

אני מת על ירקות ושונא פירות. אך לצערי איני יודע להכין סלט ירקות (ישראלי) ... - תמיד מסתבך לי בזה, ואני מתייאש. עד עתה הורי הכינו לי סלט ירקות, כעת אני גר לבד, ו- עלי לדאוג לעצמי בעיניין. אשמח לעזרתכם : 1. אני מחפש סרטון (אפשרי גם ביוטיוב) בעברית , בו מראים איך עושים סלט ירקות ? 2. איזה רוטב דיאטטי אפשר לשים ? איזה רוטב יש על בסיס חרדל ? 3. אשמח לרעיונות למאכלים פשוטים (דיאטטים) בירקות חיים , אני הכי אוהב את הטעם הטבעי של הירק החי. תודה רבה

הכי קל שבעולמים ../images/Emo50.gif

רוחצים ירקות ,לא מקלפים את הקליפה וחותכים לחתיכות קטנות קודם פסים של ס"מ לאורך ואח"כ אתה מחזיק אותם כגוש ביד שמאל ועם הסכין אתה קוצץ לרבועים של ס"מ .אם תהיה לך טעות במידות של החלקים לא יקרה דבר .יש אפשרות להכין סלט מירקות חתוכים גדול .את העגבניה לחתוך לפרוסות ,את המלפפון לעיגולים ואת הפלפל גזר לפסים אורך . חסה קטרעים ביד לחתיכות כרוב מקצצים דק דק צנון חותכים פרוסות לרוחב ואח"כ ריבועים צנונית חותכים עי גולים . רוטב טוב הוא מלח שמן זית ולימון . תכנס לכאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=31314298 http://www.ifeel.co.il/page/8584 http://www.ifeel.co.il/tag/רטבים+לסלט כמו כן אני שולחת לך קובץ של ספר סלטים

polop

New member
תודה רבה :)

תודה שאת מבינה שיש כאלה שזה לא כזה פשוט להם... דבר שני, יש המלצות לפני קניית סכין למטרת חיתוך ירקות ? (לא משהו יקר מידי- מה הכי חשוב לשים לב לפני שקונים סכין) שוב תודה

אני יכולה לומר לך שבנוגע לסכינים רק לאחרונה

נתתי דעתי לנושא וזה שאני חיית מטבח וותיקה.... שנים בישלתי עם סכינים פשוטים וחשבתי שלא משקיעים בסכין, אבל אחרי שקיבלתי מאמא שלי שני סכינים מקצועיים ואיכותיים החלטתי שלא עוד וזהו, אני משקיעה מהיום והלאה בסכינים טובים ודי. מאז רכשתי עוד שני סכיני שף ורק בהם אני משתמשת. יש כל מיני חברות החל מגלובל ואני אישית אוהבת את צווילינג שאותם ניתן לרכוש בקישור הזה כאן ואת גלובל תוכל לרכוש פה אבל בכל חנות מתמחה יש קטגוריות לנושא הזה לרבות חומר מנחה. אני מאחלת לך בהצלחה . אני את הסלטים שלי אוהבת לתבל בשתי שיניים של שום כתושות, לימון סחוט טרי , שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס , מלח וקורט סוכר. כל ירק הולך ואם אתה נועז מספיק אז אפילו פרי טרי יכול להיות תוספת מרעננת ובריאה לסלט שכזה.

בגילי המתקשש אני משתמשת בסכינים עם להב משונן

הצלחת הסלט לדעתי לא תלויה בסכין אלה בהרכב החומרים ובתיבול .אם אתה רוצה להשקיע כמה שקלים יש מכשירים שחותכים ירקות .אבל לשימוש עצמי וללימוד סכין פשוטה חדה ומשוננת מספיקה .

את מצליחה עם המכשירים האלו לחיתוך ירקות?

וואי, ראיתי בערוץ הקניות את הסלייסרים האלו, זה היה נראה כל כך מפתה, התלהבתי , קניתי לי ולאחיות שלי ו... כמו כל מה שקניתי אי פעם בערוץ- כלום לא עובד.
את העגבנייה זה לא חותך, רק אם היא ירוקה, את הבצל זה חותך רק אם הוא ממש קשה, בקיצור... אישית די התבאסתי. גם אני הייתי עובדת עם סכינים משוננים עד שהתחלתי לעבוד עם הסכינים החדים ומאז... הללויה. התמכרות של ממש.

noa555555

New member
יש לי את מכשיר הפרוגרסיב והוא מופלא בעיני

וחותך סלט אחיד עם חתיכות קטנטנות וזה ממש כיף וטעים מאוד, כי הטעמים ממש מתמזגים יפה זה בזה. כדי להשתמש בו צריך לחתוך את הירקות לא גדול מדי, את העגבניה לשים עם החלק הרך למטה, ולשים רק חתיכת ירק אחת בכל פעם, זה מאוד עקרוני. רק צריך ללמוד את הטכניקה הזו של הבומבה למעלה, מצד אחד לא לשבור את המכשיר בלחץ גדול מדי, אבל מצד שני לדעת לתת אותה נכון במרכז במכה החלטית. ואז יוצא משהו פיצוצי של ממש. באחריות. מאוד אוהבת אותו. לפעמים אני תופסת עליו טראנס והילדות זוללות את הסלט הזה, והוא גם יפה. ואפשר גם סלט פירות מענין. צריך פשוט ללמוד אותו קצת ולא להכניס חתיכות גדולות מדי, מעט הוא יותר במקרה זה.

בגילי המתקשש אני משתמשת בסכינים עם להב משונן

הצלחת הסלט לדעתי לא תלויה בסכין אלה בהרכב החומרים ובתיבול .אם אתה רוצה להשקיע כמה שקלים יש מכשירים שחותכים ירקות .אבל לשימוש עצמי וללימוד סכין פשוטה חדה ומשוננת מספיקה .

noa555555

New member
גם אני משתמשת בסכין המשוננת הפשוטה

שקונים בגרושים בסופר ביחידות של חמש סכינים, והן הסכינים הכי נוחות בעיני. מצד אחד לא מפחידות, מצד שני עושות עבודה מצויינת בכל סוגי החיתוכים. הכי נוח לי, גם הגודל של הסכין. משתמשת בהן לכל דבר. הידית החומה או הלבנה, ויש גם סוג טוב משונן עם להב קצת יותר רחב - עם הידית השחורה. מכירה? אותה נוחיות. אפילו לחם אני חותכת איתן. מעולות.

השמחה הגדולה ביותר -לעזור

לדעתי כל האושר שיש בעולם נוצר מן השאיפה לגרום אושר לזולת . יום נפלא לכולם

סליחה, לא שמתי לב שאתה לא אוהב פירות, אל

תתייחס לחלק האחרון של מה שכתבתי לך, כי השתרשרתי להודעה של אטי ולא שלך ולא קראתי את שלך,
אז ככה: רוטב על בסיס חרדל אני מכינה כך : : אני עושה וויניגרט כך: 1/3 כוס שמן זית 2 כפות מיץ לימון 1/2 1 כפיות חרדל 2 שיני שום קצוצות 1 כף דבש מלח, פלפל שחור גרוס רצוי טרי, קורט סוכר. מערבבים את הכל בצנצנת או בבלנדר או במוט ריסוק אם אתה רוצה שהרוטב יקבל מרקם חלק במיוחד אתה יכול לערבב בו חלמון (החלק הצהוב) ביצה טרי. זהו, טועמים, מתקנים תיבול ודי. בתאבון.

noa555555

New member
פשוט לקחת ירקות, לשטוף אותם,

להוריד קצוות במלפפונים, וחלקים מיותרים באחרים, ולחתוך לפי הגודל שאתה אוהב, שתי וערב. תמצא את השיטה שנוחה לך ואת הסכין הנוחה לך. אני משתמשת במשוננות הפשוטות שקונים בסופר, בעיני הכי נוח. קח ירקות שאתה אוהב, תעשה נסיונות. דוקא רוטב חרדל מאוד משתלט על הטעם של הירקות לדעתי, למרות שאני אוהבת. שאל את הוריך איך תיבלו לך את הסלט, או נסה להזכר. אצלנו למשל תמיד אהבו לשים מיונז, מלח פלפל וזהו. אבל אני מכירה כאלה שאוהבים לשים חומץ טבעי, שמן רגיל , ומלח בלבד. עם צנון חתוך קטן. זה מאוד תלוי בטעם האישי שלך ובהרגלי אכילת הסלט שלך, גם לגבי גודל החיתוך. נסה, אין כמו נסיון אישי. בסוף תמצא את הטכניקה שלך. מתכוני ירקות יש בלי סוף באינטרנט, אם אתה אוהב ירקות חיים אז תתמקד בסלטים חיים ובתיבול עדין או פחות מהכתוב במתכון. פשוט תקליד "סלטים " בגוגל ויפתח לך עולם שלם.

niceguys

New member
לשאלתך...

רוטב דיאטטי לסלט רכיבים: גביע יוגורט 3% 2 קוביות פטרוזיליה קפואה 2 קוביות בזיליקום קפוא 2 שיני שום כתוש או 2 קוביות קפואות 1 כפית גדושה מיונז דל קלוריות מלח, פלפל הכנה: ממיסים את קוביות הפטרוזיליה, בזיליקום, ושום במעט מים רותחים. מצננים ומערבבים עם שאר החומרים.

למעלה