סלט חצילים יווני

שלגונית

New member
סלט חצילים יווני

החומרים: 2 ק"ג חצילים 4 עגבניות קצוצות דק פטרוזיליה קצוצה 5 שיני שום כתושות 1/4 כוס שמן מלח אופן ההכנה: קולים את החצילים מעל האש, עד שהם חרוכים מכל צדדיהם ומקלפים ישר אחרי הקליה (זה מונע את טעם המרירות של החציל). מועכים את החצילים היטב ומוסיפים אליהם את העגבניות ושאר הדברים ומערבבים היטב הכל ביחד. בתיאבון ממני דליה

שלגונית

New member
סליחה, שכחתי לציין

אבל אני שמה מיונז, פשוט העדפה אישית אבל כמובן שאפשרי להוסיף לימון שמוסיף המון לסלטים בכלל.

ooopsi

New member
באמת לא ידעתי שזה סלט חצילים יווני

אני מכינה די הרבה את הסלט הזה (למדתי מסבתא של חברה שלי) ואני באמת מכינ האותו עם מיונז, אבל אני מוסיפה לזה גם בצל קצוץ דק (בערך חצי בצל אבל זה תלוי בטעם)

בורקס

New member
איך קולים חצילים מעל האש?

המתכון נראה מעניין אך אף פעם לא יצא לי לקלות חצילים. עזרה בבקשה...

פשוט שמים את החציל כמו שהוא על

הגז עד שהוא מתרכך. עסק מלכלך ביותר לכן כדאי לצפות את הכיריים בנייר אלומיניום. עוד פטנט שחוסך המון ליכלוך זה לעטוף את החציל ב 3 שכבות נייר אלומיניום (עדיף העבה/אמריקאי) וככה לשים מעל הלהבה.

sjarjar

New member
אנשים, אנחנו פורום אוכל

ואת הבדיחות/ירידות/התפעלות על בילבו וסרטיו כבר מיצינו מספיק.

ממש הסתבכתי עם הכינוי הזה, הא?

בחרתי בו עוד הרבה לפני שתיכננו את הסרט הזה, לשימוש בפורומים שקשורים לאוכל. הרי ההוביטים הם עם שאוהב אוכל טוב וכחובב הז´אנר זה נראה לי אחלה כינוי. ובקשר לנושאים בפורום, זה אומנם פורום אוכל אבל לדעתי אפשר גם לסטות קצת הצידה כל עוד ששומרים על הקו הכללי. זה נעשה כבר בעבר (צימרים ועוד) וזה לא ממש מזיק. זו דעתי שלי בלבד.

נופר30

New member
אז ככה

לוקחים חתיכה די גדולה של נייר אלומניום מרימים את הראש של להבת הגז שמים את הנייר אלומניום עושים חור באמצע ( כדי שהגז יוכל לצאת ) ומחזירים את ראש הלהבה זה החלק הכי חשוב בקליית החציל ( כדי לא לשפשף את הגז אח"כ ) לוקחים מזלג ומחוררים בכמה מקומות את החציל מדליקים את האש שמים את החציל וכל כמה דקות מסובבים חצי סיבובי ומוודאים שהחציל נקלה מכל הכיוונים מייד מכניסים לשקית וקושרים ארחי כמה דקות אפשר לקלך או לחתוךולהוציא את הבפנים בהצלחה

בורקס

New member
מה לגבי כיריים חשמליות?

איך זה עובד עם זה? נראה לי די מסובך לקלות על גביהם חצילים... לא עדיף לקלות בתנור?

sjarjar

New member
כיריים חשמליים לא ייתרמו לטעם

המעושן, והחציל יידבק ויילכלך את הכיריים ואח"כ ישחיר סירים אחרים.עדיף מתחת לגריל בתנור.

אורקה

New member
ואפשר גם ככה

אני שמה את החציל על מכסה ישן של סיר פלא, הטעם יוצא נפלא והגז לא מתלכלך. ודרך פשוטה יותר, לקלות את החצילים מתחת לגריל בתנור, ללא לכלוך, והטעם כמעט כמו על האש.

sjarjar

New member
בנוסף לכל השיטות שצויינו כבר

השיטה הכי הכי טובה היא לשים אותם על המנגל, ולקלות מכל הצדדים עד שכל הקליפה חרוכה והחציל רך. במשפחתי, שכזכור לכם בוודאי משתגעת על חצילים קלויים כאלה, מכינים כמות של חצילים קלויים במכה אחת: בתבנית אפייה מניחים שכבה של חצילים (כמו שהם רק שטופים) ומכניסים מתחת לגריל בתנור. צולים/קולים עד שצד אחד חרוך, מוציאים את התבנית, מסובבים את החצילים ומחזירים לתנור לקליית הצד השני. אחרי שכל החצילים מוכנים מכל הצדדים והתקררו, קולפים אותם, מסננים את הנוזלים (להוצאת המרירות), קוצצים אותם בסכין ושומרים בהקפאה במנות בגודל מתאים. הטעם מעט פחות מעושן מאשר בקלייה מעל פחמים או מעל אש פתוחה אבל הרבה פחות לכלוך ויותר כמות בהכנה בודדת.

למעלה