סלט זעתר???

סלט זעתר???

מישו מכיר?? ראיתי היום במסעדה הלבנונית באבו גוש, שרשום להם בתפריט "סלט זעתר" אבל רחפנית שכמותי,יצאתי משם בלי לשאול מה יש בפנים חוץ מזעתר כמובן חחחחחחחח אז אולי יש למישהו מתכון לסלט הזה??

tatan48

New member
יש מתכון של חיים כהן

בעצם בספר שלו יש אפילו שניים אבל אני לא בבית עכשיו אז אני אוכל להקליד רק מחר.

taliF454

New member
יש גם מתכון בספר של נואל אבו גוש-

השאלה אם מותר לפרסם..

tatan48

New member
וסוף סוף למתכונים

סלט זעתר דוחול ספדי (פורסם בספר של חיים כהן) חומרים ל6 מנות : 2 כוסות עלי זעתר שטופים ומיובשים 2 בצלים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ לימון קלוף עד הבשר חצוי ופרוס דק ללא הגרעינים ½ פלפל ירוק חריף פרוס דק ללא הגרעינים 3 כפות שמן זית מיץ מלימון אחד כף סומק מלח הכנה : מערבבים היטב את כל החומרים. חיים כהן נתן גם גירסה משלו לסלט : כוס עלי זעתר ½ בצל קצוץ דק 2 עגבניות חתוכות לפלחים 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת 2 פיתות חתוכות לריבועים בגודל ½ ס"מ 2 שיני שום כתושות רבע כוס שמן זית 3 כפות מיץ לימון רבע כפית זרעי כמון מערבבים את הגבינה עםהזעתר,הבצל ומיץ הלימון,קולים את הפיתות בתנור חם עד שהן פריכות,מערבבים מייד בכלי נפרד עם שמן הזית,השום והכמון,לפני ההגשה מעבירים את קרוטוני הפיתה לסלט,מוסיפים את העגבניות,מערבבים ומגישים. סלט בצל ירוק,זעתר ולימון (לא זוכר מאיפהנדמה לי שזה גם של חייים כהן) חומרים : 6 בצלים ירוקים קצוצים צרור זעתר טרי ללא הגבעולים פלחים מפולטים מלימון אחד שמן זית מלח ופלפל הכנה : מערבבים את כל החומרים ומגישים מייד.

למעלה