סלט גבינות עשיר

big mama 2

New member
סלט גבינות עשיר

חצי קופסא עלי בייבי חצי חסה עגולה 4 צנוניות 1 קולורבי 2 אגסים 6-8 תאנים 100 גרם גבינת רוקפור גליל גבינת סנט מור 100 גרם גבינה מעושנת מצרכים לרוטב - כפית גדושה חרדל כפית דבש או סוכר חום 2 שיני שום כתושות 2 כפות צנוברים קלויים 2 כפות עירית קצוצה 4 כפות חומץ בלסמי כף מיץ לימון סחוט רבע כוס שמן זית רבע כוס שומשום או אגוזי לוז מלח ופלפל חותכים את העלים הפנימיים הפריכים של החסה העגולה, פורסים וחותכים את הצנוניות והקולורבי לרצועות. קולפים את האגסים וחותכים לפרוסות דקות. חותכים את התאנים לקוביות. מפוררים את הרוקפור , פורסים את הסנט מור לפרוסות וחותכים את הגבינה המעושנת לקוביות. להכנת הרוטב - מכניסים את המצרכים לצנצנת , סוגרים ומנערים.

נשמע טעים מאוד מאמא

אני מאוד אוהבת סלטים ועוד יותר כשבסיסם על עלים ירוקים: חסה, עליי בייבי, גבעוליי סלרי ועוד.... הרבה פעמים אני עושה לעצמי סלט כזה של ירקות אך ללא הפירות והאגוזים נשמע טוב, מבטיחה לנסות. ואני מאוד אוהבת את השיר "יש בי אהבה" שומעת אותו כל היום בביצוע של זהבה בן וליאת אחירון אך, כמובן, שהביצוע של אריק איינשטיין הוא המנצח.

big mama 2

New member
תודה חמודה....

אני עושה לפעמים סתם סלט ירוק של עלי בייבי וחסות עם תוספת של פיצוחים וחתיכות נקטרינה ופרחים אכילים - יוצא נפלא. וכן - יש בי אהבה והיא תנצח.....באמת מאמינה בזה.... [ ונכון - אין כמו אריק איינשטיין...]

למעלה