סלט בריאות של הג'רף

Tom Amit

New member
סלט בריאות של הג'רף

שלום
אני רוצה איך מכינים את הסלט בריאות של הג'רף
תום
 
מתכון לסלט

בואו ללמוד איך להכין סלט תאילנדי מרענן וצבעוני בדיוק כמו במסעדה.
המתכון המקורי באדיבות מסעדת "מועדון הקצינים של ג'ירף". (מסעדה טריפה)
כמות לשתי מנות
חצי כוס עלי נענע מופרדים
חצי כוס עלי כוסברה מופרדים
3 בצלצלי שאלוט בינוניים חתוכים לרצועות דקות
חצי כוס בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
חופן קשיו מתוק
10 עגבניות שרי חצויות
80 גרם חזה עוף קצוץ דק, חלוט במים חמים ומקורר (לאחר שקוצצים את חזה העוף מניחים בסיר מים רותחים בערך 2 דקות).
לרוטבגבעול למון גראס קצוץ גס 1
שן שום
כפית שאטה גרוס
רבע כוס מיץ לימון טרי
1 כף רוטב דגים (נאם פלא) כשרות KF יבואן 'מזרח ומערב מזון' למי שכשרות זו מספקת אותו ולא אפשר להשתמש ברוטב סויה
10 גרם סוכר דקלים
אופן ההכנה טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר.
מערבבים את כל החומרים עם הרוטב (לפי הטעם – לא חייבים את כל הרוטב)
 
הסבר לנאם פלא (רוטב דגים תאילנדי)

רוטב דגים (Nam pla – את ה-L בקושי מבטאים) הוא אמצעי ההמלחה הכי נפוץ בתאילנד,
והוא חיוני לאוכל התאי כפי שהמלח חיוני לאוכל המערבי.
בבישול התאי משתמשים גם במלח,
אבל על השולחן לא תמצאו מלחיות אלא רוטב דגים בלבד (אלא אם מדובר במסעדה שיש תיירים בין לקוחותיה).
המלח אינו מתאים לאקלים בתאילנד,
כי הוא הופך מהר מאוד לעיסה רטובה ובלתי שמישה (ולא, לא עוזר לשים אורז במלחייה).
מאוד לא מומלץ לרחרח את רוטב הדגים מקרוב,
כי אתם עלולים לקבל מושג שגוי לגמרי על טעמו כחלק מהאוכל.
הריח הדגי החזק נעלם כשמוסיפים אותו לאוכל ומערבבים (ובכל זאת, למרות כל האזהרות, עוד לא ראיתי ישראלי אחד שהצליח להתאפק מלרחרח את הבקבוק ואחר כך להגיד איכסה).
השלב שבו מוסיפים את רוטב הדגים לווק הלוהט מלווה בדרך כלל בעשן מחניק.
ככה בדיוק זה צריך להיות – אז תפתחו חלון.
אחת התוספות הכי נפוצות על השולחן התאי היא פריק נאם פלא (Prik nam pla או Nam pla prik, תלוי באיזה איזור בתאילנד אתם נמצאים).
קערית קטנה עם כמה כפות של רוטב דגים מעורבב עם צ'ילי קצוץ (ולפעמים גם עם ליים, כמו בתמונה).
כמה טיפות מהרוטב הזה פועלות כמו קסם על מאכלים תאיים מסוימים (בעיקר כאלה שנוטים למתיקות),
ואם אתם רגישים לחריף אתם לא חייבים לאכול את הצ'ילי.
פריק נאם פלא: רוטב דגים עם צילי (ובמקרה הזה גם ליים)
פריק נאם פלא: רוטב דגים עם צ'ילי (ובמקרה הזה גם ליים) בדרך כלל מכינים את רוטב הדגים מדגי אנשובי קטנים והרבה מלח,
אבל יש גם גרסאות מדיונונים (קלאמרי) ומעוד סוגי דגים. האנשובי כשלעצמו הוא דג כשר,
אבל כמובן שאין הכשר למוצר עצמו,
כי הוא לא עובר דרך שום רבנות.
לאחרונה גיליתי שמוכרים בישראל רוטב דגים כשר ,
שעשוי מטונה.
לא טעמתי אותו ואין לי מושג מה טיבו,
אבל לפי האתר אכול ושאטו הוא די דומה לרוטב סויה
וחסר את הארומה האופיינית לרוטב הדגים התאי.
אם ניסיתם את הרוטב הזה, אשמח אם תספרו לי.
מאת:בלוג סאנוק
נ.ב. לגבי הסלט לאחר אין ספור נסיונות התמונה לא נכנסה
 
למעלה