סלט בייבי

מיצי35

New member
סלט בייבי

רוצה להרשים עם סלט שאני צריכה להביא לעבודה,קניתי 2 שקיות עלי בייבי,מה הייתם מציעים לי להוסיף על מנת שיראה כסלט המושלם והמרשים.

היי לך עגבניות שרי הכי קטנות ואגזים

או בוטנים מכינה רוטב טעים בלסמי גרגרי חרדל שמן זית וקצת שום אולי קצת צנוברים/שומשום קלויים קל על מחבת מלח קורט סוכר או ש אולי ביסלי בטעם פיצה/גריל שבואים בטעפ פיצה הם קטנטנים כאלה מרובעים כך שאין צורך לשבור אותם זה מה שעלה לי לראש ברגע זה אני מצטערת אני עייפה תמתיני לעוד רעיונות מהמומחיות והמומחים בכל מקרה שהייה לך בהצלחה

effyba

New member
סלט בייבי - בריאות

סלט בייבי לייף מרכיבים: 1. עלי בייבי (תערובת שנמכרת בסופר של עלים ירוקים שונים, סלק, ארוגולה, ...). 2. עגבניות שרי חתוכות לרבעים 3. רבע אבוקדו (אם עושים מנה לאדם אחד) 4. אפשר להוסיף ירקות רוטב: חרדל דיז'ון, לימון, מלח, מעט חומץ בלסמי , מעט חומץ רגיל או חומץ יין או חומץ הדרים או חומץ פטל, דבש (או סוכר חום) מעט סויה לפי הטעם. אפשר לקלות מעט שיבולת שועל (הגדולה לא הקוואקר בפחית) על מחבת טפלון בלי שמן ולהוסיף לקראת הסוף דבש רגיל/קל וזה מוסיף פריכות לסלט. מתוך: הרבל דיאט

effyba

New member
סלט בייבי עם נקטרינות ובצל סגול-

סלט בייבי עם נקטרינות ובצל סגול מתכון גולשים מאת: סיון מאירי מצרכים לסלט: חבילה עלי בייבי עלי תרד טריים 4 נקטרינות 1 בצל סגול גדול לרוטב: 1/3 כוס חומץ 2/3 כוס שמן זית 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות כף חרדל גרגירים כף דבש כף סירופ שזיפים מלח ופלפל לפי הטעם לקישוט: אגוזי מלך/ שקדים פרוסים/ פקאנים אופן ההכנה 1. בקערה גדולה מערבבים עליי בייבי ותרד. חותכים את הנקטרינות והבצל לחצאי עיגול ומוסיפים לסלט. מפזרים אגוזי מלך/ שקדים פרוסים/ פקאנים. 2. מכינים את הרוטב: בקערה עמוקה מערבבים את כל חומרי הרוטב וטוחנים במטחנה ידנית. 3. מוסיפים את הרוטב לפני ההגשה.

effyba

New member
סלט עלי בייבי ופירות העונה

סלט עלי בייבי ופירות העונה מהצרכים: עלי בייבי צעירים : עלי סלק, עלי חרדל, אורגולה, רוקט עגניות שרי חצויות כדורי מלון כדורי אבטיח (יש במרכולים אבטיחים אישיים קטנים מאוד טעימים- אפרת) ענבים שחורים ללא חרצנים, שלמים פרוסות מנגו גבינת רוקפור מגוררת למרינדה: מערבבים יחד: מעט שמן שומשום, מעט שמן זית חומץ בלסמי, בצל סגול קצוץ מלח ופלפל אופן ההכנה: מניחים את עלי הביבי בקערה (העלים מגיעים שטופים), מוסיפים את עגבניות השרי ואת פירות העונה, יוצקים את המרינדה ומפזרים את גבינת הרוקפור. בתאבון. ערוץ 2-קשת

effyba

New member
סלט בייבי גינה ועשבי תיבול

סלט בייבי גינה ועשבי תיבול מאת השפים של טיב טעם החומרים עלי בייבי גינה עגבניות שרי צנוברים שמן זית עשבי תיבול טריים, קצוצים לפי הטעם. רוטב שמן זית חומץ בן יין כפית חרדל דיז'ון דבש מלח פלפל שחור גרוס אופן ההכנה שוטפים את עלי הבייבי ומייבשים. חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה עם עלי הבייבי. מטגנים בשמן זית את הצנוברים עם עשבי התיבול ויוצקים על הסלט. הכנת הרוטב מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב, לפי הטעם, ויוצקים על הסלט.

pirge

New member
רוטב מעולה לסלט בייבי

לוקחים את הרוטב בצנצנת ויוצקים ממש לפני ההגשה. רוטב חסה\עלי בייבי--- מעולה 4\1 כוס שמן קנולה 3\1 כוס חומץ 4 שיני שום כתושות 3 כפות סוכר 2 כפות מלאות מיונז כף חרדל----- לפעמים מוותרת לשקשק בצנצנת סגורה היטב. לשמור במקרר אפילו כמה ימים. לצקת ממש לפני הארוחה לפזר פיצוחים קלויים \צנובר קלוי\שרי חתוכות לחצי\פרוסות בצל סגול.

שרי49

New member
סלט ירוק עם אגסים וגבינת רוקפור

סלט ירוק עם אגסים ורוקפור והוא אכן סוף הדרך!!! חסות עלי בייבי אגסים מלפתן חתוכים לרבעים גבינת רוקפור חתוכה קטן, או שבבי פרמזן למי שטעם הרוקפור חזק לו מידי אגוזים (אפשר פקאן מסוכר) לרוטב: 1/2 כוס שמן זית מיץ לימון כף שמן שומשום 3 כפות חומץ בן יין אדום 2 שיני שום כתושות כפית דבש כפית חרדל גרגרים

שרי49

New member
סלט חסה מנגו ופקאנים

סלט חסה עם מנגו ופקאנים מסוכריםו tultul58 [מצורף קובץ jpg] ו 23:33 | 13/12/05 סלט קל ושפוט שתמיד מצליח לי ופשוט נטרף. נראה לי שזה יכול להתאים לפשטידות, אני רק לא בטוחה שיש מנגו עכשיו. אם אין אולי אפשר להחליף בפרי אחר המתכון: סלט חסה עם מנגו מרכיבים עלי חסה טריים (עדיף עלים פנימיים או חסה אייסברג) תערובת עלי בייבי 2 מנגו 150-200 גרם פקאנים מסוכרים שבורים לחתיכות * אפשר להוסיף גבינת עיזים או גבינת קשקבל – אני עשיתי הפעם בלי רוטב קודם כל אני חייבת לציין שאני אף פעם לא מכינה רוטב עפ"י כמויות מדוייקות אלא לפי העין, אז אני אנסה להעריך את הכמויות. בכל אופן, אם משהו לא נראה לכם בדיוק אז אפשר לשחק קצת עם הכמויות שהטעם יהיה כמו שאתם רוצים 1/3 כוס שמן זית 4 כפות חומץ בלסמי 4 כפות חומץ בן יין 1/3 כוס סילאן (אפשר גם דבש אבל עם הסילאן זה יותר מוצלח) 2 שיני שום כתוש כפית חרדל דיזון (עם הגרגרים) לערבב את כל מרכיבים בשיקר או בצנצנצת ולשפוך את הרוטב על הסלט (אם הכמות גדולה מידי יחסית לסלט אז לא צריך את הכל)

שרי49

New member
סלט חסה מנצח

מתכון סלט מנצח באמת... נירה שקד 1 חסה עלי בייבי 2 חופנים של בצל ירוק קצוץ 3 תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים ריבועים קטנים 100 גר' בוטנים קלויים מלוחים עם הקליפה 100 גר' צימוקים 5-6 כפיות שום-שום קלוי (לא חובה) רוטב: 2/3 כוס שמן (אפשר שמן זית) 2 כפות חומץ 3 כפות לימון 1 כפית מלח 1/2 כפית קרי 1 כפית חרדל 4 טיפות טבסקו 2 כפות ריבת מישמש (הכי פושטית) אופן ההכנה: לקרוע את עלי החסה לגודל הרצוי, להוסיף את עלי הבייבי ואת שאר החומרים. לערבב היטב את חומרי הרוטב ולהוסיף לסלט לפני ההגשה. בתיאבון ! המחמאות כולן שלכם

kalah

New member
שאלה בנושא קרדיטים:

הסלט שפה מעלי הוא אחד לאחד הסלט של אורנה דץ, עם התפוחים והקארי, ויש בו רק תוספת אחת- טבסקו, שלא מופיעה במתכון המקורי.( והוא אגב טעים מאד) מה כותבים במקרה כזה: שזו וריאציה על סלט של.. או שזה כבר של מי שהוסיף או גרע מרכיב כלשהו

שרי49

New member
סלט החסה של הדצים קאלה צודקת)

סלט החסה של הדצים-ממכר!! --- זברה 16/5/2005 10:22 באדיבות עירית מאוכל ויינט. 4 בצל ירוק חתוך 4 תפו"ע גרנד סמיט קלוף חתוך לקוביות. 100 גר' צימוקים. חסה ערבית שטופה מיובשת, קרועה, להניח בקערה להוסיף 100 גר' שומשום קלוי, 1 קופסה בוטנים קלויים. רוטב- 3 כפות ריבת מישמש, 1/4 כוס שמן זית. 1/2 כוס חומץ רגיל לימון שלם סחוט. מלח, 1/4 כפית אבקת קארי. 1 כפית חרדל. לנער היטב רוטב בצנצנת, לשפוך לפני ההגשה. בבקשה,לא להשמיט אף לא אחד מהחמרים.נכון,יש ריבה,ויש תפוח,והכל יחד משתלב להרמונית טעמים מקסימה,שאפילו אני,שאוהבת פיקנטי חריף אך לא חסה עם ריבה,התמכרתי

ניזכרתי פעם אכלתי עם אגוזי

פקאן מסוכרים וזה היה מפתיע בתוך על העלים פתאום משהו מתוק הנה יש פה משהו דומה אני רואה ששרי היקרה העבירה לך מתכון עם פקאנים מסוכרים

למעלה