סלטי צבר-גזענות ?

erandb

New member
סלטי צבר-גזענות ?

שמתם לב שפרסומות האחרונות שמראים את הפועלים ב"מפעל".לא מראים אשכנזי אחד.מה אין עובדים כאלה בצבר ? הספרדים מקופחים , או האשכנזים ? ביחוד בפרסומות האחרונה לחצילים נתנו את הדגש "כן ,בטח" .במבטא תימני וכל העובדים ספרדים. האם אני צודק ?

dylan

New member
באמת

ה"כן בטח" נורא מעצבן ודבילי, הם ניסו פשוט לתת איזה משפט (צמד מילים זה משפט?? אולי ביטוי בעצם.. מניח שאבן שושנה תיידע אותי בקרוב..) שייקלט וכולם יחקו, אפילו אם זה בשביל לצחוק עליו, הבעיה היא שהבחירה במשפט, במבטא ובדמות המבטאת כ"כ פאתטית שאפילו לצחוק עליו אין חשק... בקשר לאפלייה העדתית, אני לא בטוח שאתם צודקים. חומוס (ושאר הסלטים) זה מאכל מזרחי והמטרה היא לשדר ´אסליות´. אני מניח שאם היתה פרסומת לגפילטע-פיש והיו רוצים להראות איך מכינים אותו במפעל בצורה כביכול אישית ואותנטית ולא מיסחרית, לא היו מראים תימנים מכינים אותו..

הילית*

New member
מסכימה ! נראה לכם שאם היו מציגים

פועל יקה המסר של האותנטיות של הסלטים היה עובר ? !

almog4

New member
ולמה זאת גזענות?

ולמה זאת גזענות? האם יש כאן הבעת עמדה על כך שמזרחיים שווים פחות או שאשכנזים שווים פחות? איך גזענות (שזה הבעת עֶמְדָה עֶרְכִּית מסויימת - אמנם מעוותת) קשורה לסרטון הזה?

R-o-i

New member
הלו הלו תנו כבוד "כן בטח"

זאת דודתי האהובה, צביה אברבנל שיהיה לכולם יום טוב רועי

@יעל@

New member
אני לא חושבת שזה גזענות

תמיד מקפחים את המזרחים.... אז פעם אחת שתהיה פרסומת בלי אשכנזי אחד... לא קרה כלום!!! אם תחשבו על זה טוב, האשכנזים תמיד יותר מצליחים מהמזרחים....

למעלה