סלטי כרוב וחסה

סלטי כרוב וחסה

כשהייתי באמריקה אכלתי בהרבה מקומות סלט כרוב עם שקדים קצוצים אבל הקטע היה עם רוטב אגדי בטעם חמצמץ ומתקתק משהו, יש מי שיודע איזה רוטב זה? אם אפשר להשיג בארץ? מה המינון? כמו כן סלט חסה עם פקאנים וחמוציות ברוטב הנ"ל. עוד סוג סלט שאהבתי מאד זה חסה עם חזה הודו מעושן קצוץ וקרוטונים, וגם עגבניות ובצל קצוצים דק, והקטע גם היה רוטב לבן כזה אבל זה לא היה אלף האיים. הרטבים במתכונים הנ"ל היו מאד משמעותיים ואין להם תחליף בעיני. מישהו אמר לי שיש רטבים `קיסר` יש למישהו מושג?

cial 1

New member
מזכיר ההגנה קבל מיגון לסלט?

כך זהו סלט כמו נקרא רוטב בלסמי הדומה מאוד לרוטב יחד לזה מוסיפים מעט מיונז-וחלב לצורך הסלט המתבקש?- דגש לכמות של קערה גדולה- עד 2 חסות אמריקיות העגולות + אגוזי מלך קלויים עד 150 גרם-וקצוצים גס-אני משדרגת הרבה כך... כך למצרכים 2 כפות דבש-- אם אין דבש סוכר אפשרי עדיפות לדבש? 4 כפות שמן זית קל או שמן זית מהול----אם מוותרים על המיונית יש להוסיף עוד 2 כפות שמן 2 כפות רוטב בלסמי חזק 1/2 מיץ תפוח עץ- של סיידר הגליל א מוגז גם מוגז טוב מיץ מ-1-לימון סלוט פלפל שחור גרוס- או לבן תחון-מלח חצי כפית מאלה בנוסף-6 כפות חלב-אם רוצים פרווה אז חלב סויה או מים יעזור במקום 3 כפות גדושות של מיונז טוב 1 כף של זרעי קימל -לצורף הטעם לא מחייב וזה מוסיפים רק בסוף לערבב מעט שלא מגיע למתה- אופן הכנת הרוטב מעבירים לצנצנת או לקערה עמוקה מעבירים את המרכיבים הראשונים זה ללא המיונית והחלב- ממש כמו הקצפה צריך חערבב עד שמתקבל מרקם אחיד סמיך קצת ולזה מוסיפים את המיונית -והחלב שוב נערבבים טוב לבלילה חילה וכך נוצר הרוטב סמיך וקל ואותו מוסיפים לסלטים של החסות-זה מתכון שלי התואם למאחלים חלבי כמו הפסטות הפיצות גם לכול מאפה בה מגיע הסלט הזה עם רוטב זה- פשוט שדרוג קל לחסה והאגוזים--אם מוותרים על המויות והחלב יבוא רוטב זה לכול המאכלים הבשרי ועד אין סוף---------בבקשה חני על הקימל רק אם אוהבים - בצנצנת או כלי כוס נוחה מערבבים

pirge

New member
סלט כרוב צנובר ועוד

יום חמישי 20 נובמבר 2008 סלט כרוב צנובר ואפונה ירוקה פריכה סלט כרוב צנוברים ואפונה ירוקה פריכה מה אתם אומרים? נראה יפה? נראה טעים? עכשיו תורכם להכין ולקבל מחמאות והרבה. מאת:פירגה המצרכים : 2 כוסות אפונה ירוקה כוס בצל ירוק קצוץ ראש כרוב חופן צנובר חופן חמוציות חופן שומשום חופן שקדים מולבנים או אגוזים קלויים רוטב בסיר קטן: 1/2 כוס חומץ בן-יין 1/4 כוס סוכר כף דבש 1/2 כוס שמן קנולה 2 כפות רוטב סויה מבשלים בבחישה רק עד המסת הסוכר משבחים טעמים מוסיפים מלח אם צריך ולטעמכם. שומרים בצנצנת סגורה במקרר הכנה: חותכים את הכרוב לרצועות דקות שמים את האפונה במים רותחים למספר דקות עד לפריכות ומסננים. קולים את הצנובר השומשום והשקדים ושומרים בצנצנת ממש לפני ההגשה יוצקים את הפיצוחים,החמוציות הבצל ירוק, האפונה והרוטב על הסלט ומגישים תהנו עוד מגוון גדול של סלטים בקטגוריה: סלטים בבלוג שלי. תהנו.

למעלה