סלח לי אבי כי חטאתי...

awareness3

New member
סלח לי אבי כי חטאתי...

אחד, כי מזמן לא ביקרתי פה...
ושתים, כי חל אצלי פיחות זוחל בתזונה בחודש האחרון.
מספר הארוחות המאוזנות שמכילות: פיתה עם חומוס, לחמנייה עם חומוס ו.. היי צריך גם ירקות - לחמנייה עם חומוס וממרח לימון כבוש ופיתה עם חומוס וסחוג הלך ועלה...
באופן בלתי מוסבר
עלו גם המשקל ותחושת העייפות והדיכאון
מכיוון שאני עדיין מבשלת לאוכלי הכל בבית, אני מוצאת את עצמי מזניחה את הארוחות שלי ומסתפקת בלחטוף משהו
אני דווקא בשלנית טובה (אני חושבת...) ואפילו יצירתית, אבל אין מה לומר, ארוחה טבעונית מורכבת, באופן יחסי, מהרבה יותר רכיבים המצריכים קיצוץ והשרייה
אז איך מחזירים את חדוות המטבח?
אשמח לעצות לאישה עובדת עם מתבגרים רעבים, שרק רוצה שמישהו יכין לה סלט...

ladybug6

New member
לכולנו יש ימים/תקופות כאלה

זה קורה אצלי בעיקר בתקופות לחוצות, כאלה שעובדים ועסוקים עד הרגע הזה שבו כבר ממש רעבים, והכי אין סבלנות להתעסק עם חיתוך והשריות וקיצוצים ופשוט תוקעים עלה חסה בפיתה עם חמאת בוטנים ובולסים במרץ

צריך להתנער מהעצלנות/דחיינות הזו בכח, לגרור את עצמנו לירקן/שוק, למלא את המקרר בכל טוב כזה שעושה חשק לחתוך סלט ולהקפיץ דברים במחבת.
חפשי מתכון מגניב לסלט או תבשיל שמתחשק לך, או תחשבי על משהו שאת ממש אוהבת ומזמן לא אכלת, ואולי זה יחזיר קצת את החשק...

רגע, את כן משקיעה בארוחות לאוכלי כל?

אז תחליפי מנת כל במנה טבעונית
לכולם.

אותו זמן השקעה לדעתי. לעיתים אפילו פחות.

את יכולה לתת דוגמא לארוחת כל (בלי להכנס לשמות)?
אולי זה יעזור לעשות סדר ולראות למה אפשר למצוא תחליף שכולם יכולים להנות ממנו, איתך.

awareness3

New member
אוף, יש לזה טעם טבעוני...

פלוס מבט אומלל ו"אני אוכל כבר פיתה" מהקרניבורית העיקרית בבית יצר מצב שבו יש פה פחות עינין באוכל טבעוני כרגע
אולי זו הסיבה שאני דועכת בעצמי...
בתחילת הדרך רובם אכלו בשמחה, אבל לאחר תקופה, שחשבתי שאני בדרך הנכונה, הם חטפו "דודה" לבשר ולא עזר כלום...

ladybug6

New member
מנסיון.. הדברים שמקבלים את שם התואר "טעם

טבעוני" הם תבשילים שכוללים דגנים שאנשים בדר"כ לא אוכלים, כמו כוסמת, קינואה (לא בדיוק דגן אבל לא משנה), גריסים, אורז מלא על סוגיו.. ובדר"כ שילוב שלהם עם ירקות ו/או קטניות.
אבל אם נסתכל על האוכל ה"רגיל" מול האוכל ה"טבעוני", יש עדיין אזור באמצע של חפיפה שכולל מאכלים שכולם אוהבים, כמו: מג'דרה, ממולאים, פסטות, פתיתים, סלטים רגילים, אנטי פסטי ובכלל ירקות אפויים, לביבות ירק, מוקפצים, סושי, ירקות מטוגנים בפרורי לחם (כרובית, קישוא) ובטח יש עוד.
נסי להתמקד בהם.
יש גם דברים שאפשר לאלתר לשני הכיוונים, למשל להכין מוקפץ בלי בשר, לשים חצי בצד בשביל עצמך, ולשאר להוסיף מה שבני הבית אוכלים.
או להכין שעועית עם המון רוטב עגבניות, להוציא חלק לעצמך ואז להוסיף לה את הקציצות שאת מכינה להם או משהו כזה.
חבל, אם כבר את טורחת בשבילם, שגם לך יהיה מה לאכול מזה...

awareness3

New member
זה רעיון!

אני בהחלט לוקחת את העצה של להפריד חלק מהאוכל לפני הכנסת הבשר, תודה!

זה מה שאני עושה

אפילו אם זה סתם שקשוקה, אני מורידה לעצמי חלק ושמה שעועית (מקופסא אם זה יום קשה) ושאר בני הבית מוסיפים את הביצים אחר כך. גם אצלי הילדים לא מתלהבים מהאוכל הטבעוני ברוב המקרים ומעדיפים את המנה הבשרית שבעלי (מכין) ואוכל.
מה שהולך אצלי טוב זה פסטות למיניהן (אפילו ברוטב עגבניות ושעועית) או נודלס קרים/חמים או מרקים.

noa555555

New member
נסי במקום או בנוסף לשעועית לפורר טופו לבפנים

ככה כמו שהוא, ולהמשיך לבשל עם השקשוקה, זה טעים בטירוף .. המלצה חמה.

ella1302

New member
סיפור מוכר. אני אגיד לך מה עוזר לי

את הירקות לסלט אני שוטפת מראש, בלי לחתוך ומסדרת בקופסה גדולה על המדף במקרר ולא במגירת ירקות כדי לא להתעצל להוציא ולשטוף. אני מבשלת כמות של קיטניות ומקפיאה כדי שיהיו מוכנים לשימוש מיידי. בעיקרון אני מבשלת לעצמי פעמיים בשבוע כי אין לי בעיה לאכול אוכל מחומם.

awareness3

New member
האמת שזה מזכיר לי

טור של אודטה שקראתי לפני שנים שאמרה, נכון שירקות שנחתכים מראש, מאבדים את הויטמינים, אבל אם זה מה שיגרום לך לאכול סלט כל יום, עדיף לקצוץ ירקות בדיסקית הצ'יפס במג'ימיקס ולשמור בקופסה במקרר...
אני באמת צריכה להשקיע בהכנות מוקדמות, גם לי אין בעיה לאכול מחומם, ממילא אני עושה כמויות בתקווה שיאכלו איתי ונאלצת לאכול שבוע שלם את אותה ארוחה...
עכשיו רק למצוא את המוזה...

שמרית211

New member
פשרות :)

מסכימה עם האמרה שעדיף ירקות ופירות חיים ולא חתוכים. חיתוך כמו גם בישול יכול להביא לאיבוד חלק מהויטמינים.. אבל הדגש הוא על חלק.. אני חושבת שבכל זאת יש ערך תזונתי לא מבוטל לפירות וירקות חתוכים או מבושלים.. (אני לא מדברת על טיגון או בישול בשמן כמובן, אלא במים בלבד לפרק זמן קצר).
אני אישית מקפידה כל יום לאכול מינימום 7 ירקות ופירות (מבושלים וחיים גם יחד). לצערי זה לא עזר לקרוהן שלי חח, אבל מקווה שזה עוזר לבריאות הכללית.

שמרית211

New member
עצה מועילה מאוד

אני אומנם לא טבעונית, אלא חולת קרוהן אבל מאוד מקפידה על 7 ירקות ופירות ביום.
כל סופ"ש אני ואמא שלי מבשלות או מאדות שלל ירקות, בד"כ תפוח אדמה, גזר, קישוא, ברוקלי ומכניסות הכל לקופסא מפלסטיק וזה טוב לכמה ימים..
ככה במהלך השבוע אין צורך להתעסק בחיתוך (אולי למעט עגבניה, מלפון וחסה) ואפשר להוסיף את הירקות הללו לכל תבשיל שהוא..
כך למשל, אני מכינה אורז (בסמטי), מוסיפה לו מלא גזר ומחממת.. כנ"ל לגבי פסטה או מרק.. (גם מרק מחזיק כמה ימים)..

האמת שאני מאוד מזדהה איתך, במהלך השבוע אתה מגיע הבייתה מהעבודה וכל מה שאתה רוצה זה כרית וכוס שוקו.. (להתחיל להתעסק בחיתוך ירקות אחרי 9-10 שעות על הרגליים זו באמת משימה קשה עד בלתי אפשרית)

בשביל חולת הקרוהן - קישור שאולי יעניין אותך

קיבלתי את זה במסגרת מייל קבוע מהכללית - לא פחות!

שמרית211

New member
תודה אבל

לא נראה לי ששינוי בתזונה משפיע על המחלה שלי..הורדתי את כל הסוכר, כולל סוכרזית, עברתי לאכול 7 ירקות ופירות ביום, את כל האוכל שלי אני מכינה בעצמי (לא מעובד) ושום שיפור...

שמרית211

New member
ד"א

אני ממעיטה באכילת מוצרים מן החי... (אני לא אוכלת בשר)
הייתה תקופה שלא אכלתי גם ביצים\עוף ונאלצו לאשפז אותי בגלל תת משקל (קיבלתי 13 עירויי ברזל+מודולן)

אולי ייעוץ עם תזונאית קלינית טבעונית?

כדי לא להגיע למצבים כאלה וגם להיות בהשגחה.

להמעיט זה לא כמו לא לאכול - זה עשוי לעשות את ההבדל.
אבל שוב - לא כולם יכולים לעשות שינוי שכזה לבד.

רק בריאות:)

noa555555

New member
קונים הרבה סנפרוסט וזורקים אותו על מחבת

עם תיבול ואז עם פסטה
או אורז.

כשמטגנים בצל - קוצצים ומטגנים כמויות כפולות ומשולשות וחלק מהתוצרת, מה שלא צריך, - מקפיאים לפעם הבאה .

מבשלים הרבה עדשים שחורות בבת אחת, ומאחסנים בשקיות בפריזר , ומוציאים כל פעם שקית כזאת לשימוש להקפצה מהירה על מחבת (אפשר עם הבצל ההוא או בלי) עם תיבול, יחד עם אורז או פסטה שבלאו הכי בישלת למתבגרים . שמרי תמיד חלק בצד בשבילך.

מבשלים מפעם לפעם אורז מלא איכותי, וגם כן, מקפיאים .

משרים מראש קטניות, ומקפיאים אחרי שלב ההשריה, גם כן מוריד רתיעה.

קונים מכשיר קוצץ חשמלי או אפילו ידני שיקל עליך את כל ההתארגנות והחיתוכים ומאוד קל לשטוף אותו מיד אחרי השימוש . כדאי להשקיע חד פעית בגאדגט כזה , זה לא יקר במיוחד , הידני . (יש גם בלנדרים מוט שיש להם אביזר כוס קוצץ כזה. זה שווה את ההשקעה. ).
מחזיקים בבית בקבוקי רטבים שימושיים, - צ'ילי מתוק, סויה, טריאקי טבעוני , שמן שומשום קטן מרוכז כזה,

מקפיצים טופו במחבת בתיבול מינימלי,י אחלה מנת קטניות מהירה שלא דורשת מחשבה מוקדמת במיוחד, אפילו אם לא הספקת להשרות במרינדה זה לא סוף העולם .

מכינים הרבה מרקים , כנל מהסנפרוסט או הקטניות שכבר השרית , כל עוד מספיק קריר בחוץ... ואוכלים אותם כמה ימים, (מאחסנים את השאריות במקרר או בהקפאה. מנסיון, זה יותר טעים בימים הבאים מאשר ביום הראשון . )

שקשוקה טופו זה מטריף בכיף
כמו שקשוקה רגילה, רק עם טופו שפוררת פנימה. גם את זה אפשר לאחסן במקרר ולאכול כמה ימים .

פשוט לתפוס יוזמה של פעם בשבוע או פעמיים ולהכין לך אוכל לכמה ימים ולחשוב בתכנון מוקדם , וכבר שידרגת את כל הארוחות שלא התחשק לך להכין על המקום לעצמך .

להרבות בפירות . אותם אפשר לאכול עם השיניים ולא צריך לקצוץ
(כנל ירקות אם בכיף שלך. לגזור בידיים חסה ופטרוזיליה וכרוב לסלט מהיר , בלי לקצוץ אפילו ).
להחזיק אגוזים בבית ולאכול חופן ביום .
להחזיק אבוקדו ובננות, שימושי וזמין . בשבילי כשאבוקדו מבשיל זה יום חג

תכנון מוקדם זה שם המשחק. לקנות דברים שמהיר להכין אותם והם עדיין לא מעובדים יותר מדי (כמו שאמרתי, סנפרוסט, טופו .. )

למעלה