סלחו לי על הבורות

elich

New member
סלחו לי על הבורות

אני אב לילד בן שנתיים וחודשיים ואנו עושים איתו כל מיני יצירות בחימר, דאס, בצק וציורים עכשיו לשאלות: אבל מה זה עיסת נייר ואיך מכינים אותה? האם זה מתאים לילדים בני שנתיים פלוס? יש שבלונות או בסיסים מיוחדים כדי ליצור עם העיסה הזאת? תודה מראש על התשובות

Tנקר בל

New member
לי יש ילדה בת שנתיים וחודשיים

אני עובדת הרבה בעיסת נייר, ומשתפת אותה, גם בהכנת העיסה וגם ביצירה. זה מהנה ותורם למוטוריקה העדינה. כהתחלה - פוררו גליל נייר טואלט, השרו במים, סחטו, פוררו שוב, והוסיפו דבק פלסטי (מכיוון שמדובר בילד קטן לא רצוי להוסיף דבק טפטים, שממולץ בד"כ להוסיף. אני עוברת אחרי סיום היצירה לבדי עם דבק טפטים להחלקה של העיסה). לגבי דרך היצירה - ראה בפורום. דוג' עבודה שמתאימה לגיל הזה, אפשר לצפות בקבוק שתיה קלה קטן, ואחרי ייבוש - לתת לילד לצבוע בצבעי גואש - ואז יש אגרטל. אפשר לדחוס עיסה לתבניות יציקה משומנות של גבס או תבניות קרח מאיקאה.

טללו

New member
פעוטות ואמנות

סליחה שאני נדחפת אבל בגיל שנתיים ושלוש ממש לא צריך (ובמידה מסויימת גם לא כדאי), לצור עבודות של מוצר מוגמר אמנותי או שימושי. תנו לילדכם עיסת נייר בכיף, ניתן גםלהכין את העיסה במשותף ואחר כך פשוט שיצרו מה שבה. החשיבות היא במגע עם החומר השונה, נניח מחמר או פלסטלינה, לא צריך בגיל הזה להגיע לתוצר ובטח לא כזה שמכוון על ידי בוגר. הגישו חומרים ותנו לתהליך להתרחש. ההתערבות שלכם רק מפריעה.

למעלה