סלזאר סלית'ירן

Deathler

New member
סלזאר סלית'ירן

האם סלזאר היה קוסם רשע? ברור שהוא היה קוסם אפל אבל האם הוא השתמש בכוחותיו על מנת להשליט טרור כמו וולדמורט? אם כן אז איך זה שהוא אחד המייסדים של הוגוורטס והבית שלו עודנו פתוח? ואם לא אז למה וולדמורט ומשפחת מאלפוי מתגאים שהם צאצאים כביכול שלו?

הוא לא רשע, ../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

הוא אהב תלמידים עם שאיפה לכוח, וכל ה'רשעים' לדורותיהם היו בעלי שאיפה לכוח. זה לא אומר שסלאזר עצמו היה קוסם אפל כמו וולדמורט שהשליט טרור בעולם הקוסמים.

פלאפאל

New member
לא השליט טרור?

להחביא בבית הספר יצור שכל ייעודו בחיים הוא לרצוח כמה שיותר אנשים שהם לא כמוהו זה סתם מצב רוח מהמחזור?

הוא כנראה לא היה ממש קוסם רשע

אבל תמך ברעיונות טוהר הדם וכיו"ב נשמע לי בערך כמו אבותיו של סיריוס

צלליות

New member
לא יודעת אבל

קראתי פאנפיק שמסופר שסלית'רין חזר והא רשע שם וכמעט שכחתי שזה לא סופר בה"פ בכלל וזה רק פאנפיק.

trigotrigo

New member
גם מבחינת איזון

אני מניח שברור כבר שרוב הדמויות הרשעות (אם לא כולן) למדו בסלית'רין - וסלית'רין ששאף לכך שהקסם יהיה לקוסמים בלבד, מה שנקרא. זה באיזון מול הפלפאף, שאמרה קסם לכולם, למשל. הוא לא היה רשע, הוא פשוט היה גאה ב"גזע" שלו
השילוב של ארבעה מסלולים, לכאורה, בהוגוורטס, מעיד על איזון, כמו יין ויאנג.

המסכה3

New member
../images/Emo207.gifבקשר למיסדים.

לכל אחד מהם יש סמל של חיה(אריה,נחש,נשר וחפרפרת?) יש סכוי שהם אנימגוסים?

The T Shirt

New member
לא. סלית'רין לא היה רשע.

סלית'רין היה אחד מהוקסמים הטובים ביותר של אותו דור, בדיוק כמו גריפינדור, הפלפאף ורייבנקלו. הוא אהב תלמידים שאפתנים וערמומיים, וסביר להניח שהוא אהב משמעת (משום מה, זה פשוט מתחבר לי) אבל הוא בהחלט לא היה רשע. יכול ליהיות, וסביר להניח, שהוא עסק באומניות האופל. אבל לעסוק באומניות האופל לא הופך אותך לרשע. לא כל מה שאפל הוא רשע. משרד הקסמים פשוט מגביל את השימוש באומניות האופל ואומר שכל אחד שמשתמש בהם הוא אוטומטית רשע וצריך להישלח לכלא כי הם מפחדים מההשלכות שיקרו אם אנשים יגלו את הכוח שלהן. בשורה התחתונה. סלית'רין לא היה רשע ולא השליט טרור. הוא היה אחד מאלה שהקימו את הוגוורטס והוא היה קוסם גדול. אולי העמדות שלו בנוגע לילידי מוגלגים היו גזעניות, אבל זה לא הופך אותו לרשע. ד"א, אתם יודעים שהוא קרוב משפחה של גריפינדור.. כן? ("גריפינדור וסלית'רין קרבו מקשר דם", חלק מהשיר של מצנפת המיון)

lusian

New member
אממ...

אולי אני טועה ולא קראתי את המקור באנגלית, אבל לדעתי השורה "גריפינדור וסלית'רין קרבו מקשר דם" מתייחסת לזה שהם היו קרובים אחד לשני, יותר מששני אחים קרובים אחד לשני. זאת אומרת שהיתה להם קרבה גדולה מאוד ושהיא לא היתה בקשר דם...

למעלה