סלולרי

Bulli4

New member
סלולרי

שלום אנשים יקרים האם מקבלים נקודות על דיבור בטלפון באמצע נסיעה?

Bulli4

New member
אוקיי אני אספר את הסיפור.

היום נסעתי בכביש ארבע כדי לאסוף את אבי מהעבודה ולקחת אותו לארוע, ובגלל שלא הכרתי את האזור ולא ידעתי אם לפנות בצומת. כאשר עצרתי באדום ברמזור התקשרתי אלי שמתי על רמקול (בפלאפון) ודיברתי אתו מה שהתברר כטמטום כי יכלתי פשוט מקסימום לעשות פרסה כמה מטרים ספורים. אחריי זה אחריי שהתחלף לירוק באתי לסגור את הפלאפון ושוטר הורה לי לעצור בצד. קיבלתי דו"ח של 500 שקל. יש לי כמה שאלות בעניין, כמה נקודות מקבלים על עבירה כזאת?, האם יש מצב שעל דבר כזה שוללים?, ומהי הפרודוצורה של הנקודות, זאת אומרת אחריי כמה נק שוללים ותוך כמה זמן הן נמחקות. הייתי שמח אם מישהו יענה לי בהרחבה על שאלות אלו.

motti261

New member
למה קנס אם דיברת בדיבורית ?

אולי כדאי לך להשפט על זה ולהסביר לשופט שדיברת בדיבורית ? למרות שזה עדיין המילה שלך נגד המילה של השוטר.

wil

New member
כביש 4 הוא כביש ארוך מאוד

מנהריה ועד עזה. חלקו הקטן (ממחלף ראשל"צ או חולות עד אשדוד, אם אני לא טועה) מוגדר כ"דרך מהירה" ורובו הגדול הוא דרך בינעירונית עם או בלי הפרדה. כמובן שהרמזורים נמצאים בקטעים שאינם "דרך מהירה". לכל זה אין שום משמעות לעניין דיבור בטלפון נייד שאסור בזמן נהיגה ברכב. אמנם יש הנחיה של המשטרה (שבאה בגלל איזה פס"ד אולי?) לא לתת דוחות למי שמדבר בעצירה מוחלטת ברמזור, אבל ברגע שמתחילים לנוע הם נותנים דוחות. לגבי ה"ספיקר" הפנימי - למיטב ידיעתי עדיין אין פסיקה תקדימית בעניין, אפשר בעיקרון לטעון שמדובר ב"מכשיר קשר" בדומה למכשיר מירס ולנסות להגיע לזיכוי - זה דורש השקעה גדולה (לפחות כמה אלפים טובים אם לא סכום של 5 ספרות) בעורכי דין ע"מ למצות את הדין בכל הערכאות. הדבר בוצע בעבר - כך הוכשרה הדיבורית האישית. אם יש לך הרבה כסף פנוי לטובת העניין זו אופציה מעניינת, צפה לקבל פס"ד סופי של העליון (אחרי 2 ערעורים) בעוד מספר שנים.

אוראל1988

New member
טוב חפרתי קצת יותר מדי

אז הנה הלינק שיענה לך על כל השאלות http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_26#7_0_CT

למעלה