סלולרי בחו''ל

Deosette

New member
סלולרי בחו''ל

הייי האם יש פה מישהו שהתנסה במצב שהוא מחוייב לתשלומים על פלאפון והתחייבות של מסלול בישראל ואז צריך היה לעזוב לחו''ל? מה עושים במקרה הזה? שנית, האם אפשר להשתמש באייפון שנקנה בישראל בקנדה ולהחליף שם את הסים? יש שם איזה תוכנית שניתן להטעין כסף לשיחות מבלי להתחייב לחברת סלולר? המצב שלי שרק לפני שלושה חודשים רכשתי אייפון עם מסלול חדש, בנוסף למכשירים ישנים שאני עוד משלמת. אני משלמת סה''כ 600 שקל בחודש כולל מכשירים. ולאחרונה שוקלת לעבור לקנדה לתקופה לא ידוע (3 חודשים עד שנה) ואני ממש בדילמה מה לעשות עם הפלאפון. אני די רוצה לקחת את האייפון שלי ולהחליף סים. חשוב לי שיש בו גם אינטרנט חופשי במסגרת הכרטיס (האינטרנט בפלאפון מוזיל משמעותית את הוצאות התקשורת עם אנשי הקשר שלי) מה דעתכם? העליתי את השאלה גם בפורום לישראלים בקנדה אך לא זכיתי למענה כך שאני מנסה את מזלי גם פה תודה

RoyG NJ

New member
סלולרי בחו"ל

היי , לאחרונה אני יודע שהשתנו החוקים בישראל לגבי נושאי ההתחייבות אז כדאי שתבררי עם חברת הפלאפון לגבי "קנס יציאה" כלומר שבירת חוזה. את התשלומים על הIPHONE סביר להניח שתצטרכי להמשיך לשלם. לגבי שימוש בSIM , מניסיוני בארה"ב יש כרטיסי SIM שהם טעונים מראש בסכום מסויים אבל הם לרוב לשימוש בטלפונים לא ממש "חכמים" כלומר ללא אינטרנט , חבילות גלישה וכו'. תלוי בחברות הסלולאר אם הם מאפשרות מנוי חודשי לשירותי אינטרנט בארה"ב זה אפשרי אך קצת יותר יקר - בין 25-40$ תלוי בתוכנית. שימי לב שלא כל הספקים עובדים עם טכנולוגיה של SIM, מאחר שאני מארה"ב ולא קנדה אני לא מכיר מי עובד עם איזו טכנולוגיה. תבדקי אם זה GSM זה בסדר , אם לא ... אז לא. בהצלחה.

billc

New member
כעקרון אם פורצים את האייפון

אפשר להתשמש בכל מקום בעולם, וגם עם תוכנית על בסיס חודשי בלי התחייבות חוץ מזה, גם אם לא יהיה לך אינטרנט במסגרת הכרטיס, ורק עם WIFI עדיין יש שיטות מוזלות להשתמש בו מבלי לשבור את הכיס למשל סקייפ 2 GO לדעתי תבדקי אופציות לסגור את כל החובות שלך מיד אחותי גם היתה תמימה כמוך, החליפה פלאפון אחרי פלאפון ולא הבינה שהיא משלמת גם על הקודמים (רק בישראל דברים כאלה קורים)

eladts

New member
לא צריך לפרוץ

החל מתחילת השנה החברות הסלולאריות בישראל מחוייבות למכור מכשירים פתוחים לכל SIM ולפתוח ללא עלות מכשירים שנמכרו בעבר.

Deosette

New member
הוא אמר שהם מחוייבים גם לפתוח מכשירים שנמכרו

בעבר אם כן, זה ממש הקלה! השאלה רק מה עדיף,לעבור למסלול מינימלי ולשלם על גלישה חופשית (זה עובד בכלל בחו''ל???) או לשים סים קנדי בהתחשב בעובדה שאני לא רואה שאני הולכת לתקשר הרבה בפלאפון. עם החברים שלי אני מתקשרת דרך האפליקציות החינמיות והאינטרנט. הגוגל מפס גם חשוב עד לאין שיעור כשאני במדינה זרה. לא? אולי עדיף להשאיר את הקו ואת האינטרנט, לקחת איזה פיצ'ר פון ישן שלי ולשים שם סים קארד מינימלי?

eladts

New member
גלישה עם SIM ישראלי בחו"ל

היא מאוד יקרה, כי מדובר בתעריפי נדידה ולא בתעריפים הרגילים של גלישה בישראל. קל מאוד להגיע לחשבון מרובה אפסים.

לגבי

לגבי תשלום על הציוד שרכשת אתה מחויב לשלם ל 36 חודשים במידה ותרצה לצאת אתה חייב לשלם יתרת תשלום בגין מכשיר וקנס יציאה ממסלול , יש אפשרות לעדכן אותם שאתה נוסע לחו"ל ולשנות מסלול למסלול עם דמי אחזקה מינמאלים שזה משהו קרוב ל 49 שח ובנוסף שים לב שאתה תצטרך לשלם עבור חבילת הגלישה של האיפון עד כמה שאני זוכרת זה קרוב ל 50 שח . בקנדה תוכל לרכוש סים מקומי אתה יכול לרכוש כרטיס סים שנטען מראש לשיחות יוצאות ונכנסות וזה די יקר ובלי אינטרנט לגבי חבילה משולבת אז זה כבר להתחייב למסלול וחבילה שזה יחסית זול יותר

Deosette

New member
נראה אם הבנתי נכון

אם אשלם דמי אחזקה מינימליים פלוס גלישה באינטרנט, פלוס אשים סים קנדי - נראה שיש לי מה שאני צריכה. לא? כבר הייתי בעבור תלויה בויי פיי - זה לא כייף. בחו''ל זה לא דבר שיש ממנו הרבה ללא קוד. אני משוכנעת שאין לי כוונה להוציא הרבה כסף על שיחות בקנדה כיוון שאין לי ממש מכרים שם. אבל אינטרנט כן, אני רוצה גישה קלה לישראל דרך צ'טים ופייסבוק. זה די חשוב לי

eladts

New member
אם תשלמי על גלישה באינטרנט לספק ישראלי

ותשימי SIM קנדי זה לא יעזור לך בכלום. כדי לקבל שירותים עם SIM קנדי צריך לשלם למי שמספק אותם בקנדה ולא לחברה בישראל ממנה קנית את הטלפון.

אם את

על ויזת עבודה או יש לך אזרחות קנדית אז פשוט תקני סים רגיל עם חבילה של אינטרנט וזהו

Deosette

New member
ויזת עבודה

אך אינני יודעת כמה אהיה שם, מינימום 4 חודשים עד שנה ורבע לכן אני די פוחדת להתחייב לטווח הארוך

eladts

New member
אני לא יודע איך זה בקנדה

אבל ברוב העולם, כולל ארה"ב, אפשר לקנות חבילות גלישה גם עם SIM במסלול PREPAID.

John the Savage

New member
ממש אין צורך להתחייב

ובפרט כאשר יש לך מכשיר קיים שאת מביאה מהארץ. למעשה, את אפילו לא חייבת ללכת על מסלול של Pay as you go. בהרבה חברות יאפשרו לך אפילו מנוי חודשי רגיל בתנאים הרגילים (כולל חבילת דאטה אם את רוצה) ללא כל התחייבות אם את לא צריכה מכשיר מסובסד. תסתכלי לדוגמה על התוכניות של Fido כאן: http://www.fido.ca/web/page/portal/Fido/MonthlyPlans?forwardTo=monthlyPlans

למעלה