סלולארי סיני

סינית 2

New member
סלולארי סיני

לקראת הנסיעה לסין ביום שני ביקשתי מאורנג' לפתוח לי את המכשיר לסים מחו"ל והגנבים רוצים 90 שקלים!! עכשיו אני מתחרטת על העניין ורוצה לברר האם כדאי לקנות מכשיר בסין? וכמה זה צריך לעלות יחד עם הסים שלהם ועם השיחות? וגם מה ההבדל בין כל הכרטיסי שיחות של האיזורים השונים? אני מגיעה ללמוד בהנגדזואו ולטייל מדי פעם בסופי שבוע. תודה!!

erezor

New member
סלולרי

הי סינית הכל עניין של מה את מחפשת, אבל את צריכה לזכור שתהיה לך בעיה עם המכשיר אח"כ בארץ: 1. לא תוכלי לקרוא בו עברית (אלא אם כן יש לך המון כסף להוציא על אחד המכשירים שיש בהם מיליון שפות מובנות) 2. חברות הסלולר בארץ מגבילות את הרשתות שלהן למכשירים ספציפיים, כך שאם תקני מכשיר שלא נתמך בארץ, כשתחזרי (גם אם בעיה מספר 1 לא מפריעה לך), לא תוכלי להשתמש במכשיר. יש כאן מכשירים ממש זולים, במחירים די מצחיקים של 200 יואן, למשל, שיעשו את העבודה... לגבי הסים - לפי מה שאני הבנתי מכל העניין, הסים הוא לפי המחוז שאת נמצאת בו, אבל כמובן שאפשר להתקשר לכל מקום אחר. מה שכן, את כרטיסי החיוג אפשר לקנות רק במחוז המתאים, כלומר אם את קונה את המכשיר בגואנדונג, יכול להיות שלא תמצאי כרטיסי חיוג מתאימים במחוזות אחרים (שוב - זה מה שאני הבנתי... אם מישהו יודע אחרת, תקנו אותי). אם את רק מטיילת בסופ"שים, אז זה לא ממש משנה לך - רק לדאוג להטעין את המכשיר בכרטיס קודם...

yi tai

New member
כמה תיקונים

1. בהרבה מאוד סלולרים אפשר לקרוא הודעות עברית (אבל לא לכתוב) - למשל, כל הסלולרים של סוני אריקסון, הרבה מכשירים של נוקיה וכו'. אפשר לבדוק את זה בזמן הקניה - עושים פורוורד של הודעה בעברית. 2. אפשר לקנות כרטיסי טעינה בכל מקום בסין לכרטיסי SIM של CHINA MOBILE בלי קשר לעיר אליה הם משוייכים. לגבי CHINA UNICOM אני לא בטוח. איתי

banma

New member
בעיקרון אם תקני מכשיר סלולארי סיני, לא תוכלי

לקבל או לשלוח הודעות SMS בעברית ולפחות בהתחלת שהותך בסין אני בטוח שתרצי לשמור על האפשרות הזאת. 90 ש"ח לפתיחת מכשיר זה לא נורא, אם התכוונת לעיר HANGZHOU אז רצו ממני 100 יואן בהאנגזו לפתיחת מכשיר שזה 60 ש"ח בערך ותחושת בטן אמרה לי שעדיף לעשות את זה בארץ ולא באיזה חנות אלקטרוניקה עלומה. הקידומת הסלולרית של האנגזו היא 139 כמו של SHANGHAI. אני הייתי ממליץ לך כן לפתוח את המכשיר בארץ...לקנות כרטיס SIM בהאנגזו עם מספר מקומי ולהשתמש בשלב ראשון במכשיר שהבאת מן הארץ תוך כדי החלפת כרטיסי ה-SIM, בשלב מאוחר יותר תוכלי להחליט מה עדיף לך...ואני מתאר לעצמי שתרכשי מכשיר מקומי שיאפשר לך לקבל SMS בסינית ובאנגלית. איפה את הולכת ללמוד בעיר ?

guanyin

New member
האמת שלא הייתי טורחת לפתוח

ב200 ש"ח את יכולה לקנות מכשיר חדש דנדש. אם הארץ יש לך סלקום או אורנג' תוכלי להשתמש בו אח"כ כי הוא כבר פתוח לסימים זרים. יש גם הרבה דגמים שמוכרים בארץ, ואז כשחוזרים אפשר להוסיף להם עברית (או זה לפחות מה שנאמר לי, אבל לא בררתי). לגבי הסימים - כאן זה כבר יותר בעייתי. יש המון סוגים - חלק עובדים רק בעיר (זולים), חלק רק במחוז וחלק בכל סין (הכי יקרים). ככל שאת מתרחקת מהעיר לה הסים שייך, כך מחיר השיחה (או קבלתה) עולים. ואם מתקשרים אליך מהארץ אז בכלל העלויות מאד גבוהות. אגב - שמעתי שחלק מהכרטיסים גם אפשר להטעין בכל סין, אבל אני לא זוכרת במה זה תלוי. האופציה הכי זולה היא xiaolingtong (אן משהוא כזה) שבה השיחות הכי זולות ואין תשלום על שיחות נכנסות, אבל את מוגבלת מהרבה בחינות אחרות.

אMור

New member
יש גם סימים שטובים לכל סין

אפשר להטעין אותם בכל עיר ואפילו עובדים בהונג קונג. כמו שאמרו לפניי - הכל ענין של מחיר. 90 ש"ח זה לא כזה נורא, אבל לא הייתי נותן להם גם חצי מזה. בלי צנזורה: זונות. הבנתי שיש אתר באינטרנט שאפשר לפתוח את המכשיר לבד - ובחינם. שווה לבדוק.

GnomeBubble

New member
אני מכיר רק כאלה בתשלום

אני חושב שזה מאוד תלוי במכשיר. עד כמה שאני יודע רוב המכשירים החדשים מתוכננים כך שאפשר לפתוח אותם רק עם ציוד מיוחד בעמדת שירות. זה זנות מצד חברות הסלולר, אבל ככה זה. מסתבר שלא רק בסין יש זונות, גם בארץ לא חסר
אם בכל זאת אפשר לפתוח את הסים עצמאית אז אולי שווה לנסות, כדי לחסוך 90 שקל ולדפוק את אורנג', אבל מצד שני יש בזה גם קצת סיכון, אם העסק נדפק

erezor

New member
לא נכון...

לי יש סלקום ונדרשתי לפתוח אותו לסים זר. בעקרון כל מה שהיה דרוש זה הקשה של קוד מסויים, ככה שבטוח שאפשר למצוא אתרים באינטרנט שמספקים את הקוד הזה בחינם. קשה לי להאמין שמשהו בחומרה של הטלפון הוא זה שמונע שימוש בסים זר, כך שאם מדובר בתוכנה - אפשר גם לעקוף את הספקית. בסלקום, ד"א, דרשו תשלום של 70 ש"ח עבור השירות הנהדר שלהם. יש לי תחושה שאני אשאר עם הטלפון הסיני גם אם אני אחזור לארץ...

GnomeBubble

New member
זה תלוי בדגם הטלפון

זה יכול להיות רק קוד, וזה יכול להיות משהו שדורש חיבור מיוחד לפלאפון.

סינית 2

New member
תודה על העזרה!!

נראה לי שאני אשאר עם המכשיר שלי ואחליט בהמשך על קניית מכשיר סיני, טוב שיהיו שתי האפשרויות (הישראלית והסינית), סתם מעצבן שהם גובים כ"כ הרבה בשביל קוד פתיחה אני באה ללמוד סינית בzhejiang daxue

dod_basim

New member
אהלן

איזה כיף לך ללמוד בהאנגזאו - מקום נפלא, שמעתי רק טובות על האוניברסיטה. לגבי הסלולארי, אני פרצתי לבד באנטרנט וקניתי סתם סים שאומנם מאפשר להתקשר לכל מקום אבל ברגע שאת מחוץ למחוז שבו קנית מחירי השיחות קופץ במאות אחוזים. בכלל מחירי שיחה נכנסת או יוצאת לישראל ממש גבוהים, ככה הייתה לי התחושה בכל אופן. העקרון של הסים הזה הוא כמו talkman וכל פעם את ממלאים סכומי שיחות ומאריכים את תוקף הסים (יש כרטיסים של 20, 50, 100 יואן ועוד כמה עסקאות אחרות) אני הייתי ממליץ ללכת ולפתוח חשבון בחברה סוללארית, ככה חשבון רישמי, לא מסובך ובסניף הראשי של china mobile בעיר האנגזאו (סניף שאני מכיר טוב באופן אישי בעקבות בלאגן שהיה לנו עם הסלולארי) יעזרו לך בכיף. ככה המחירים על שיחות יוצאות ונכנסות (מקומיות, מחוזיות, סיניות, ביןלאומיות) יהיו יותר נמוכים וגם תוכלי לשלב את זה בחשבון שתפתחי בבנק. לא צריך לרדוף אחרי דוכני קיוסק שמוכרים לפעמים דברי לא מתאימים. בהצלחה! כולי קנאה!

סינית 2

New member
חשבון סלולארי בסין

אפשר לפתוח במכשיר הישן שלי או שצריך לקנות מכשיר חדש? ואיפה נמצא הסניף הראשי של צינה מובייל בהנגדזו?

dod_basim

New member
אני לא זוכר את שם הרחוב

אבל אני יודע שהמשרד הראשי נמצא ברחוב הראשי במרכז העיר של האנגדזאו בנוגע למכשיר: תביאי מכשיר פרוץ אם את רוצה להשתמש בו או שתקני מכשיר חדש

yi tai

New member
מה הדגם של המכשיר שלך?

אפשר לבדוק אם יש אפשרות לפתוח אותו לסים זר בחינם.. איתי

yi tai

New member
נוקיה זה הכי קל..

תסתכלי פה, אם את צריכה עזרה שלחי מסר ... http://unlock.nokiafree.org איתי

למעלה