סלובניה

aviron

New member
אולי לא כולם - אז רובם.

והעיקר שצריך לדעת- ואז , בהתאם, גם להזמין - שאכן יש טיסות שכאלו. נחיתה עם קרואטיה איירליינס בדוברובניק - המראה חזרה מזאגרב. וזאת היתה הטיסה שלי באוגוסט - וזאת תהיה הטיסה שלי בספטמבר. אז יש חיה כזו.

nitsansh

New member
אז אתה סותר את עצמך...

קודם כתבת שכל הטיסות הן טיסות שכר... מה שבפירוש לא נכון. קרואטיה איירליינס טסה לדוברובניק וזאגרב, אדריה טסה לליובליאנה (ואם אינני טועה יש להם קוד שיירינג עם אל על), וחוץ מזה יש כל מיני אפשרויות עם קונקשן... אני טסתי לפני כמה שנים לזאגרב עם מאלב דרך בודפשט, והמחיר שלהם היה יותר זול משל קרואטיה איירליינס, וצ'רטרים אם בכלל היו אז לא היו רלבנטיים בשביל הנסיעה שלי...

צביקה101

New member
אתה צודק לגבי הצ'רטרים

אני התייחסתי רק לטיסות השכר שרוב הישראלים בימינו משתמשים בהן. יש כמובן טיסות של אדריה וקרואטיה איירליינס ששם ניתן לחזור ממקומות אחרים. אגב שתי החברות הללו טסות רק בתקופה מאד מצומצמת.

harur

New member
מבדיקה שערכתי

יש לפנות ישירות לאלמו. יש להם המחירים הכי טובים והכל כלול ושידרוגים שחבל על הזמן. tאם תבדוק תראה שאצלהם אין להוסיף מיסים כמו בחברות האחרות. לדיעתך אופרן מוכרת אותם יותר יקר (בתשלום בחול ובארץ). מה שנראה זול אצל סיקסט מסתבר כהכי יקר בתוצאה הסופית. ממליץ על ביטול השתתפות עצמית 5 יורו ליום הגעתי אליהם דרך http://yair1515.googlepages.com/home

סלובניה

כן נכון אין בעיה לשלם באירו בכל מקום בסלובניה. ברוב המקרים העודף גם הוא מוחזר באירו. המטבע בסלובניה הוא טולר : 240 טולר שוים 1 אירו. כן טיילתי מספר פעמים בסלובניה וגם נהניתי.

nitsansh

New member
יעברו ב-1 בינואר 2007

יש הרבה עסקים שמוכנים כבר לקבל ולתת יורו, אבל אי אפשר לסמוך על זה ב-100%.

noa scotland

New member
למה אי אפשר לסמוך על זה?

ממה שהבנתי כשהייתי שם בתחילת השנה זה שהם חייבים לקבל את היורו כמטבע חוקי, לא שזה נתון להחלטה של בית העסק.

noa scotland

New member
הם בתהליך מעבר

זאת אומרת שבמשך תקופה מסויימת שני המטבעות חוקיים ובשימוש. לכן בכל מקום מסומנים המחירים גם בטולר וגם ביורו. ב-1.1.2007 היורו יהיה המטבע החוקי היחיד ותקופת הטולר תסתיים.

צביקה101

New member
לא מדוייק...

תקופת המעבר תחל ב - 1 לינואר. אז יתהפך הגלגל - היורו יהיה רשמי ואילו את הטולר ניתן יהיה להחליף בבנקים. כיום אין חובה לקבל יורו. יש עדיין מקומות שלא מקבלים יורו, למשל באוטובוסים. בחלק מהמקומות שמקבלים יורו נותנים גם עודף ביורו ובחלק מחזירים בטולר. גם אלו שכבר מקבלים יורו לא תמיד מוכנים לקבל מטבעות ולפעמים מוכנים לקבל מטבעות של יורו או 2 יורו בלבד. בקיצור, כל אחד עושה דין לעצמו.

noa scotland

New member
צביקה, תבדוק שוב.

תקופת המעבר התחילה מזמן, התאריך הקובע הוא 1.1.07 לא יודעת לגבי האוטובוסים, כי לא נסעתי בהם, אבל את האינפורמציה שלי לגבי ה"חובה" קיבלתי מחברים מקומיים.

aviron

New member
בכל מקרה

כל המחירים המוצגים - חוזר: כולם - וגם בשווקים וגם במרכולים - מוצגים כעת גם בטולר וגם ביורו.

nitsansh

New member
השאלה היא אם יורו הוא הילך חוקי

כלומר יש חוק שמחייב כל בעל עסק לקבל תשלום במטבעות יורו. אם לא, אז כמו שבישראל יש מחירים שמוצגים בדולרים או יורו אבל החוק מכיר רק בשקל ישראלי כהילך חוקי.

צביקה101

New member
באחריות, אי אפשר במקומות רשמיים

לשלם ביורו, עדיין. הם אמנם מזמן באיחוד האירופי אבל היורו יכנס רק בינואר כפי שכתבת ואז אפשר יהיה במשך שנתיים להפטר מהטולרים.

למעלה